Hotspot in Rotterdam? puur, lokaal en lekker – deel 2

Nieuws
Naar item

In deel 2 van de 12x pure hotspots in Rotterdam, starten we in het hippe Rotterdam-Noord. Op zoek naar lekkere restaurants met lokaal, eerlijk en biologisch eten en drinken in de hoofdrol.  O ja, heb je zelf een tip in Rotterdam die hier ontbreekt? Deel ‘m dan graag als reactie onderaan dit bericht. Dit is deel 2 van de pure hotspots in Rotterdam.

Hotspots Rotterdam 7 t/m 12

7. Westerkaatje Noord

Westerkaatje Rotterdam Noord hotspot

Wat een vrolijkheid komt je tegemoet, zo gauw je de deur opent bij Westerkaatje Noord. Rechts zie je een wand met allerlei kleurrijke cadeau’s en lekkere hebbedingen voor in je eigen huis. En ja, eten kun je hier ook want Westerkaatje Noord is traiteur én open voor lunch en diner. Er is nog een Westerkaatje, in Kralingen.

8. Happy Earth

Happy Earth Rotterdam

Net een dag voor de opening lopen we langs Happy Earth. Deze nieuwe hotspot verkoopt delicatessen voor thuis. Alles is 100% plantaardig en glutenvrij, waaronder vegan gebak van sharp sharp. De lekkere vegan taartjes proefde ik al bij LOFF Breda.

EARTH Water

Ook EARTH Water vind je in het assortiment.

9. Mr Salad

Mr Salad Rotterdam saladebar biologisch

Zó leuk dat de ene hotspot je doorverwijst naar de volgende. Bij Tribestlife tippen ze ons dat we ook echt even bij de overbuurman op bezoek moeten gaan die 1,5 maand geleden zijn saladebar opende. Marcel, ofwel Mr Salad, begroet ons enthousiast: ‘Zoveel heb ik nog niet biologisch, maar dat wil ik wel graag. De sappen, koffie en thee zijn dat al wel.’

10. Bertmans

Bertmans Rotterdam hotspot

Van mijn lokale gids en vriendin Lisette hoor ik dat het bij Bertmans altijd druk is. En zeker rond lunchtijd. Dus springen we alleen even binnen voor deze foto. Nou dat het druk is, zie je hier niet? Klopt, ik heb iedereen aan de rechterkant rustig verder laten eten ; )

11. Buiten

Buiten 010

Wat een fijne plek is Buiten aan de Nieuwe Binnenweg. Ook hier veel mooie en lekkere delicatessen uit de regio Rotterdam voor thuis. Hoe vind je de coverfoto van dit artikel? Wat een heerlijk kleurrijk plaatje hé? Op de menukaart, die aan de muur hangt, staan ruim belegde boterhammen. En soepen en salades, die meestal vegan zijn. Groenten in de hoofdrol vinden ze dan ook belangrijk bij Buiten. Net als zoveel mogelijk lekkers van leveranciers uit de buurt.

12. Jordy’s Bakery

Jordy's Bakery Rotterdam hotspot

Fijne, attente bediening, is belangrijk. Dat weten ze bij Jordy’s Bakery aan de Nieuwe Binnenweg. We kwamen Jordy’s al tegen in de Fenix Food Factory. Producten komen van zo dichtbij mogelijk. Vanaf deze maand opent Jordy’s een derde zaak aan de Vlietlaan in Kralingen. De bakkerij is in Delfshaven.

Meer hotspots in Rotterdam

Restaurant Oliva Rotterdam puur uit eten

Lees ook hotspots Rotterdam deel 1 >>

Boek jouw verblijf bij designhotel STROOM in Rotterdam!

Fenix Food Factory

Fenix Food Factory Rotterdam foodmarkt

Check het filmpje van Fenix Food Factory >>

8x biologisch restaurant Utrecht

biologisch restaurant utrecht de veldkeuken bunnik

8x biologisch restaurant Utrecht >>

Alle hotspots in Nederland >>

© Tekst en fotografie door Jeannette van Mullem, initiatiefnemer van Puur! uit eten en Pure! Food & Travel

Reacties