Pastinaak en biet uit de oven

Hoofdgerechten
Naar item

Recept pastinaak en biet uit de oven

PUURland veggie recept biologisch boodschappen vegetarisch biet pastinaak veldsla gerecht

Voor PUURland in Arnhem testte ik een veggie recept en maakte ik foto’s van de bereiding. De ingrediënten zijn supervers, gezond, biologisch, zoveel mogelijk uit de streek en heel lekker!

Deze tekst en het recept ontvang je bij je bestelling > Pakketje pastinaak’ noem ik ‘m ook wel en hij is ontstaan ‘vrij naar een recept van Lisette Bossert’. Lekker, gezond en rijk van smaak, da’s biet in combi met pastinaak. Helemaal heerlijk met een salade met appeltjes uit de regio.

Pastinaak, bietjes, veldsla van de Horsterhof (boerderij op biologisch-dynamische grondslag, gerund door boer Matthias en boerin Eline). Appeltje en kruiden van stadstuin Kweekland, versgeplukt. Sinaasappel en walnoten biologisch ingekocht.

Ingrediënten voor 2 personen

PUURland veggie recept biologisch boodschappen vegetarisch biet pastinaak veldsla gerecht

  • 300 g pastinaak
  • 300 g rode biet
  • 100 g veldsla
  • 2 st knoflooktenen
  • 40 g walnoten
  • 1 sinaasappel
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 takje salie
  • 1 appel
  • olijfolie
  • balsamico-azijn
  • p & z

Bereiding

PUURland veggie recept biologisch boodschappen vegetarisch biet pastinaak veldsla gerecht

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Schil de pastinaken en snij ze in ongeveer gelijke stukken.
  • Schil de bieten en verdeel ook in stukken.
  • Doe de pastinaak- en bietenstukken in een pan met ruim water en kook gedurende 15 minuten. Giet af en laat even uitlekken in een vergiet.
  • Rits de blaadjes van de rozemarijn en salie en snijd heel fijn.
  • Leg de groenten in het midden van het stuk bakpapier. Voeg een stuk sinaasappelschil (met dunschiller), de ongepelde knoflooktenen, salie, peper en zout en olijfolie toe. Hussel een beetje. Vouw de lange kanten van het papier over de groenten heen. Vervolgens de smalle kanten, zodat je nu een vierkant pakketje hebt. Leg het ondersteboven op een bakplaat. Schuif de bakplaat in de oven en bak de groenten 20 minuten. Draai de pakketjes om, vouw het papier open, schik de groenten zo dat je een enkele laag hebt. Voeg de walnoten toe en zet ze – in het opengevouwen papier – nog 8 minuten terug in de oven.
  • Was ondertussen de veldsla en verwijder evt. de worteltjes. Schil de appel en snijd in stukjes. Meng alles met wat olijfolie en een beetje balsamico-azijn.
  • Haal de groenten uit de oven. Vis de knoflooktenen en de sinaasappelschil eruit. Gooi de schil weg, haal de knoflookteentjes uit hun jasje, prak ze fijn en hussel met een vork door de groenten.
  • Serveer met de veldsla-salade.

Puurland recept vegetarisch pastinaak en biet uit de oven

Alle lekkere vegetarische recepten >>

Reacties