Puur! Foodiebox horeca

Nieuws
Naar item

60 Puur! hotspots ontvingen vorige week de Puur! Foodiebox, vol met pure producten. Met dit nieuwe initiatief wil Puur! uit eten de aangesloten hotspots bedanken én kennis laten maken met (nieuwe) duurzame producten voor de horeca.

Puur! Foodiebox voor de horeca

Juliëtte van Puur! hotspot de Veldkeuken bunnik puur foodiebox

Alle producten in de box zijn biologisch en/of fairtrade, duurzaam én vooral ook lekker. Met als doel: nog meer Puur! in de horeca, door restaurants en andere hotspots met puur eten en drinken van eerlijke merken te verbinden.

Puur! uit eten foodiebox

De Puur! hotspots maken zo op een laagdrempelige manier – ze krijgen de box cadeau – kennis met (nieuwe) duurzame producten. Voor de leveranciers is de Puur! Foodiebox een doeltreffende en gemakkelijke manier om de niche van duurzame restaurants te bereiken met een gerichte productpromotie. En niet alleen dat, ook productinformatie, een overzicht van het assortiment voor de horeca, verkrijgbaarheid bij diverse groothandels, eventueel een actie en contactgegevens worden meegestuurd.

Puur! Foodiebox vooraankondiging horeca actie

Puur! uit eten verzorgt de vooraankondiging met een opvallend kaartje per post en het inpakken en verzenden van de foodieboxen op naam. Ook aan de follow-up is gedacht door de antwoorden op een korte vragenlijst terug te koppelen aan de leveranciers. Online promotie gebeurt door een vermelding van elk bedrijf op puuruiteten.nl/leveranciers zodat de eerlijke merken ook online worden gevonden. Natuurlijk hoort promotie via social media daar ook bij via Facebook, Twitter en Instagram.

Puur! hotspots

Puur! uit eten is trots om de aangesloten restaurants, cateraars, hotels, kookworkshops en winkels te promoten. Alle hotspots werken met duurzaam en vooral lekker eten en drinken: biologisch, streekproducten, groenten in de hoofdrol en fairtrade. Het is als Puur! hotspot niet nodig om alles puur te hebben, vanaf 40% aan duurzame producten kan een restaurant of andere hotspot meedoen. Met groene hartjes (maximaal 5) geven we aan hoe Puur! een hotspot is.

Wat zit er in de Puur! Foodiebox?

Inhoud Puur! Foodiebox biologisch fairtrade eerlijke merken horeca

In de Puur! Foodiebox zit deze eerste keer een verzameling aan pure producten voor de horeca: biologische broodspecialiteiten van Bakkerij Carl Siegert, biologische mediterrane specialiteiten van Florentin, biologische en fairtrade espressobonen van Café Intención, biologische kokosolie van Ekoland, biologische bieren van Brouwerij De Leckere, glutenvrij, biologisch en fairtrade pils en een witbier van Mongozo en EARTH Water waarvan de netto-winst naar duurzame waterprojecten in Afrika en Azië gaat.

Meedoen met de Puur! Foodiebox?

Wil je met jouw eerlijke merk meedoen met de volgende Puur! Foodiebox? Neem contact op met Jeannette van Mullem, initiatiefnemer van Puur! uit eten. Ook voor consumentenacties kun je bij haar terecht. Zo werkte Puur! samen met Café Intención in het supermarktkanaal en organiseerden we een online winactie met Biobite.

Aanmelden als Puur! hotspot

Heb jij een restaurant, hotel, cateringbedrijf, winkel of organiseer je kookworkshops? En werk je liefst met pure producten? Meld je bedrijf aan als Puur! hotspot en wij informeren je graag over de promotiemogelijkheden.

Reacties