Carl Siegert Harmelen

Leverancier
Naar item

Bakkerij Carl Siegert bestaat 125 jaar en maakt al vier generaties de lekkerste ambachtelijke broodspecialiteiten voor horeca en catering. Met vrijwel uitsluitend biologische ingrediënten die tot aan de oorsprong te traceren zijn.

Bekijk de bedrijfsfilm.

Zo groeit het biologische graan in de Flevopolder en komt de Kollenberger spelt van Kasteelhoeve Puth in Limburg. Daarna wordt het meel gemalen tussen de molenstenen van authentieke, Hollandse korenmolens. Zoals ’t Lam in Woudsend en Vier Winden in Vragender.

Carl Siegert broodje Nederland

100% Nederlands

Het predikaat ‘100% Nederlandse oogst’ is bakkerij Carl Siegert daarom op het lijf geschreven. Voor de volledigheid wordt hier bij vermeld dat dit wel afhankelijk is van het resultaat van de oogst. Het blijft dan ook een natuurproduct.

Het brood wordt in eigen bakkerij met een eigen desemcultuur en lange rijstijden geproduceerd. Direct na het bakken wordt het brood individueel ingevroren bij -35 graden en pas daarna verpakt. Dit garandeert de kwaliteit van het voorgebakken, vriesvers brood.

Innovatie is belangrijk. Carl Siegert verrast dan ook steeds met nieuwe producten. Zo is er bijvoorbeeld de Brollie. Dit is brood op een stokje gepresenteerd. Verkrijgbaar met zonnepompoenpit en haver-rozijn-vijg. Bekend zijn ook de kleine boterhammen, de Pain-Qnip. Deze mini-boterhammen zijn 4 bij 5 cm. Het brood is 36 cm lang. Broodje Nederland laat je kennismaken met de regionale specialiteiten van ons land. En wat denk je van de Brostei, die je naar wens vult? De meeste specialiteiten zijn gemaakt met een combinatie van gist en desem.

Biologisch brood voor horeca en catering

Alle biologische broodspecialiteiten van Carl Siegert zijn uitsluitend via de groothandel voor de horeca verkrijgbaar. Voor cateraars, hotel- en restaurantondernemers.

125 jaar Carl Siegert

125 jaar Carl Siegert bakkerij biologisch brood horeca

Een feest vieren omdat je bedrijf 125 jaar bestaat, doe je niet alleen. Daarom sloot Carl Siegert junior, eigenaar van de gelijknamige jubilerende bakkerij, het Broodspektakel op 26 september af met het uitreiken van drie Goede doelen cheques. In totaal zamelde de jubilaris samen met partners die op het Broodspektakel stonden een klinkend bedrag van €12.500 in. Stichting Met je hart, Stichting SamenScholen en Learn!Foundation kregen elk €4.167 mee naar huis.

Sociaal duurzaam

“Mijn vader is ooit begonnen met het steunen van goede doelen en die traditie zet ik graag voort. Ik doe dit niet alleen maar samen met de partners. Zij hebben ook hun steentje bijgedragen. Zonder hen was deze dag niet mogelijk geweest.” De vertegenwoordigers van de drie goede doelen reageerden enthousiast. “Dit is super. Hier kunnen we heel veel mensen blij mee maken.”

Duurzame producten

vrijwel alle broodspecialiteiten zijn van biologische kwaliteit en dus met EKO-keurmerk, eigen zonnepanelen

Adresgegevens

Adres
Techniekweg 11
3481 MK Harmelen

Telefoon
0348 44 18 87

Website
carlsiegert.com

Specificaties

biologisch, groene stroom, streekproducten
Reacties