Winactie SUPERGEZOND

Actie
Naar item

De winnaars van kookboek SUPERGEZOND zijn bekend. Gefeliciteerd: Binnie, Ilse, Inge, Iris en Kim. Heb je niet gewonnen? Hou de winacties van Puur! uit eten in de gaten want er komt weer snel een nieuwe leuke winactie aan. En volg ons via @Puuruiteten en @PureFoodTravel voor lekkere tips.

Op Facebook hebben we getest welk boek jij het liefste wint. Doe je mee met de Puur! winactie SUPERGEZOND? Maak kans op 1 van de 5 exemplaren die we cadeau mogen geven. Hoe doe je mee? Laat in een reactie hieronder én via @puuruiteten facebook, twitter en instagram @purefoodtravel weten voor wie jij een supergezonde maaltijd wilt maken als je dit lekkere kookboek wint.

Supergezonde recepten

Kookboek SUPERGEZOND deelt 64 supergezonde recepten: de allerlekkerste gerechten met de allergezondste ingrediënten. De recepten in dit boek zijn in een handomdraai te maken, zijn heerlijk en leveren ook nog eens heel veel voedingsstoffen waardoor jouw gezondheid wordt bevorderd. Alle recepten bevatten minstens twee supergezonde ingrediënten.

Dat is nogal een belofte. Het kookboek heet dan ook niet voor niets supergezond!

Winactie SUPERGEZOND recepten kookboek gratis win prijsvraag gezonde recepten boek

Met uitleg over superfood en een verklarende woordenlijst waarin je alles op een eenvoudige manier leert over antioxidanten, carotenoïden, flavonoïden, foliumzuur, vrije radicalen, glucosinolaten, lycopeen en fytochemicaliën. Vrees niet: dit wordt op een eenvoudige manier uitgelegd. Je leest welke voedingsstoffen in welke producten van nature voorkomen en welke positieve effecten ze op jouw gezondheid hebben.

Winactie SUPERGEZOND recepten kookboek gratis win prijsvraag gezonde recepten boek

De recepten bestaan uit: ontbijtjes waar je energie van krijgt, zoals deze supermuesli. Salades en soepen, die in één bord of kom passen en eenvoudig te maken zijn.

Winactie SUPERGEZOND recepten kookboek gratis win prijsvraag gezonde recepten boek

Groenten als hoofdgerecht: een energierijke pompoenschotel, pittige paksoi uit de wok en altijd lekker: groentecurry!

En tot slot zijn er desserts en zoete snacks. Zoetigheid die goed is voor je gezondheid? Ja, dat kan!

Winactie SUPERGEZOND recepten kookboek gratis win prijsvraag gezonde recepten boek

Bijvoorbeeld met het recept voor deze chocolade-chiazaadpudding. Die met sojamelk ook nog eens helemaal vegan is.

Win 1 van de 5 kookboeken

Doe je mee? Maak kans op 1 van de 5 kookboeken SUPERGEZOND door hieronder jouw reactie achter te laten met hierin vermeld voor wie jij gaat koken uit dit receptenboek als je wint. Vergeet ook niet om je vriend(in) te taggen via facebook en het bericht delen vinden we leuk!

SUPERGEZOND, Sue Quinn, uitgeverij Becht, € 12,95

Meer gezonde én lekkere recepten? Check de recepten van de Puur! chefs.

Reacties (28)

 • 7 oktober 2017, 16:54

  Suzanne: “Voor mijn zusje, die van nooit sporten en niet op eten letten nu supergoed bezig is! Dat mag beloond worden met een heerlijk gezonde maaltijd, Zus!”

 • 25 april 2017, 20:46

  Sjors: “Ik zou een supergezonden maaltijd maken voor mijn ouders.”

 • 17 oktober 2016, 17:22

  Lutgart PROOST: “Heerlijke en eenvoudige recepten, en duidelijk uitgelegd met mooie foto's. Dat moeten wel heerlijke recepten zijn. En gezond is gelijk meegenomen. Voor wie ik hieruit ga koken? Voor mijn man en dochter, natuurlijk. Om hen ook op een gezonde wijze in het leven te laten staan, en ik nog heel lang voor hen mag koken. Super!”

 • 10 september 2016, 10:41

  Rinque Kuiperij: “Ik ga lekker puur natuur koken voor mijn hele familie uit eigen tuin! En reken er maar op dat het met behulp van dit top boek reuze gaat lukken!”

 • 24 augustus 2016, 11:47

  Jos beens: “Oh, een kookboek die wil k wel winnen en mn vrienden ook wel:)”

 • 18 augustus 2016, 12:54

  Kim: “Oh lekker!! Ik wil het boek wel winnen. En dan kook ik vast ook wel voor vriendjes en vriendinnetjes. Maar in eerste instantie kan een beetje gezond voor mijzelf geen kwaad. Net terug van een trip in de VS met bijbehorend 'Amerikaans dieet'... Ai ai..”

 • 18 augustus 2016, 10:11

  Inge: “Ohhh te gek! Wij koken graag voor vrienden en familie uit onze eigen tuin, het zou leuk zijn om met deze recepten nieuwe inspiratie te hebben en het nóg lekkerder te kunnen maken! Ook de informatie over de gezondheidseffecten vind ik erg interessant, leuk om er bij te kunnen vertellen!”

 • 18 augustus 2016, 09:58

  Marlieke: “Lijkt me te gek om dit boek te winnen! Ik zou er heel graag uit willen koken voor mijn man :) Wij hebben een grote moestuin en, vooral in het weekend, proberen we altijd nieuwe gezonde recepten uit. We vinden het beiden heel leuk om nieuwe recepten uit te proberen, vooral vegetarisch en met onze verse groenten (supergezond :)). Zou te gek zijn!”

 • 15 augustus 2016, 00:25

  Hilma: “Ik wil graag uit dit boek koken samen met, en voor mijn kleinkinderen van 3 en 5 jaar. Dit om hen een goede basis mee te geven voor een leven lang gezond en puur eten.”

 • 11 augustus 2016, 13:05

  Kirsten: “Ik zou er graag iets lekkers uit koken voor mijn lieve moeder, Ze is chronisch ziek en ook eigenlijk voor papa haar "broeder". Ze hebben het best zwaar met zijn twee, Dus lekker uit eten gaan dat gaat niet nee. Hoe beter de dag te beginnen met een ontbijtje, Klaargemaakt door hun "kleine meidje". Ja dat lijkt me echt reuze fijn! Oh als ik toch eens de gelukkige mag zijn...”

 • 10 augustus 2016, 06:39

  Ilse: “Owh dat lijkt me een heel tof boek! Ik zou Veggie bulghur salade gaan maken, die lijkt me echt super lekker!”

 • 9 augustus 2016, 17:50

  Ingrid: “Ik ga koken voor mijn nichtje Ingrid. Het mag ook eens een keertje gezond zijn ;)”

 • 9 augustus 2016, 17:34

  Daisy: “Lijkt me een mooie aanvulling voor onze mooie, maar vooral gezonde kookboeken collectie :-) Ik zou gezonde recepten graag maken voor mijn allerliefste man en dochtertje van 20 maanden. En ook vinden wij het leuk om voor anderen te koken. Waaronder de leuke kookdates met mijn zus en zwager. Ik zou zeker weten de eerstvolgende keer dit boek dan gebruiken! Duimen maar! En gefeliciteerd met het jubileum! 🎈”

 • 9 augustus 2016, 14:05

  Binnie: “Proficiat met het 11 jarig bestaan van Puur uit eten! Of ik win of niet, koken doe ik altijd met plezier samen met én voor mijn vriend. Al een tijdje zijn wij bezig om gezond te eten. Inspiratie opdoen is altijd leuk en zeker als je het je ook in praktijk kan brengen :). PS: Nog heel veel mooie jaren toegewenst ;)”

 • 9 augustus 2016, 13:48

  Iris: “Ik ga koken voor mijn vriendin Netty, zij loopt op dit moment naar Santiago de Compestela. Bij terugkomst kan zij vast een gezonde maaltijd gebruiken om weer op te laden, maar ook omdat ik het super stoer vind dat ze dit aan het doen is.”

 • 9 augustus 2016, 13:47

  Mieke: “Ik ga koken voor mijn allerbeste en liefste vriendin Marga. We houden beiden van gezond. Liked & shared”

 • 6 augustus 2016, 10:20

  Mieke: “Als ik mocht winnen ga ik koken voor mijn allerbeste vriendin Marga. We zijn alle twee van gezond eten en nieuwe recepten zijn altijd welkom.”

 • 6 augustus 2016, 10:06

  Mieke Schepens: “Als ik dit boek zou winnen, ga ik mijn lieve echtgenoot weer eens verrassen met wat nieuws.”

 • 4 augustus 2016, 09:11

  Shirley: “Ik zou een supergezonde maaltijd voor mijn moeder maken. Ze vind het super leuk als ik allerlei nieuwe dingen maak en dat ze die kan proeven. Ik ben wel weer toe aan wat nieuwe recepten om te maken, dus bring it on!”

 • 2 augustus 2016, 19:35

  Henrieke: “Ik kook altijd voor mijn lief en zo vaak mogelijk iets anders! Geen heftige uitprobeersels voor ons maar ook in receptjes die tussen dertig en zestig minuten klaar te maken zijn heb je heel veel leuke (gezonde) variatie. :-)”

 • 2 augustus 2016, 12:31

  Santje: “Ik kook voor mijn zusje Snelkookpien, die altijd voor anderen kookt met grote passie en altijd op zoek is naar nieuwe innovatieve (en gezonde) recepten voor haar klanten/familie en vrienden.”

 • 1 augustus 2016, 22:11

  Anita H.: “Ik ga koken voor vriendin Greetje als ik win.”

 • 1 augustus 2016, 21:51

  Niki: “Ik zou lekker en gezond koken voor mijn lieve zus! Ze heeft een kleintje van bijna 1 en dat is natuurlijk druk! Ik zou haar willen verrassen met een lekker etentje, zodat ze zich daar even niet druk over hoeft te maken :D!”

 • 1 augustus 2016, 18:56

  Mirjam deelstra: “Ik ga koken voor mijn vriendin Mettje! Die verdiend het als geen ander.”

 • 1 augustus 2016, 18:16

  Shanice Hout: “Ik wil super graag het boek Supergezond winnen! Ik hou heel erg van gezonde voeding en altijd op zoek naar nieuwe variaties en tips. Als ik dit boek win, wil ik graag iets gezonds voor mijn vader koken want hij heeft overgewicht en wil graag afvallen. Ik wil hem graag hierbij helpen, door dit boek zou ik hem wat meer variatietips kunnen geven. Groetjes Shanice.”

 • 1 augustus 2016, 17:40

  Annick beugels: “Al enige tijd bezig om mijn eetpatroon aan te passen maar ik ben (nog) altijd op zoek naar recepten die niet meteen "veel te gezond uitzien" (volgens mijn vriend). En dus maakbaar (ook voor mijn vriend) smakelijk en gezond zijn. Zou helemaal top zijn om ook hem gezond te laten eten en te laten koken 😊”

 • 1 augustus 2016, 15:39

  Isabelle: “Ooh! Dat klinkt leuk :-) Ik waag graag m'n kans om dit leuke boek te winnen! En dan kook ik er graag uit voor mijn broer, die tevens de peter is van ons dochtertje :-)”

 • 1 augustus 2016, 14:05

  Desirée: “Heeeeeeeel graag heet ik dit boek welkom in mijn huishouden, ik zou er graag gerechten uit maken samen met en voor mijn dochter. Ik geef mijn liefde voor gezond eten en elven graag aan haar door en met dit mooie boek kunnen we gezellig samen aan de slag :-)”