Win boek recepten salades to-go

Actie
Naar item

Gefeliciteerd Emy, Irma, Lisa, Marlies en Pauline. Jullie zijn de winnaars van het boek ‘Salad in a Jar’. Heb je deze keer niet gewonnen? Er komt deze week al een nieuwe winactie aan, dus houd puuruiteten.nl/actie en social media @Puuruiteten in de gaten. 

Maar liefst 68 recepten voor salades to-go vind je in dit handzame nieuwe boek ‘Salad in a jar’. Puur! uit eten mag 5 exemplaren weg geven. Wil jij ook kans maken op dit boek? Meedoen aan deze winactie is eenvoudig: Laat onderaan deze blog je reactie achter waarin je laat weten wat jouw favoriete salade is. Daar inspireer je ook anderen mee! Delen van deze actie via Facebook, Twitter en Instagram vergroot jouw kans om te winnen én vinden wij leuk : )

Ontwerp je eigen salade

Recepten salades boek winactie

Laag voor laag ontwerp je je eigen favoriete salade. Zo bestaat de eerste laag bij voorkeur uit dressing, zodat je salade niet verlept. De tweede laag bestaat uit knapperige groente die juist extra lekker worden met de dressing. Vervolgens voeg je granen toe. Daarna eiwitten zoals feta of een plantaardige variant. Dan lichtere bladgroente, zoals sla, kiemgroente en als afsluiter noten of croutons.

Recepten salades boek winactie zomerse barbecue vegetarisch

In dit boek vind je volop inspiratie voor lekkere salades. Het is ingedeeld in de onderwerpen dressings, rauw, kleine en grote porties en zoete potjes.

Gezond, groen en lekker

Bijna alle recepten zijn geschikt voor vegetariërs en zijn makkelijk aan te passen aan een veganistische levensstijl.

Recepten salades boek winactie dressing gezond eten

Deze groene dressing is een aanrader als je van avocado houdt. Wil je meer umami toevoegen aan je salade? Kies dan de dressing met amandel en miso.

Recepten salades boek winactie dirty dozen biologisch groente

Dit is een handig lijstje van de zogenaamde ‘The Dirty Dozen’ die je bij voorkeur biologisch koopt omdat ze hogere concentraties pesticiden bevatten dan andere soorten. Gelukkig is er ook een positief lijstje met ‘The Clean Fifteen’.

Waarom salades to-go?

  • Goedkoper en lekkerder dan een kant-en-klare salade uit de winkel
  • Handig om mee te nemen, geen kans op lekken
  • De weckpot houdt de salade vers
  • Snel en makkelijk: Even schudden eten eten maar!

Laat je inspireren door lekkere vegetarische recepten van Puur! chefs.

Doe je mee met onze winactie? Laat dan hieronder jouw favoriete salade weten én deel deze actie op social media en tag @Puuruiteten.

Reacties (26)

  • 28 maart 2016, 18:19

    Suus: “Mijn favoriete salade is n simpele salade met stukjes walnoot,zongedroogde tomaatjes,reepjes komkommer, een paar brokjes zachte geitenkaas, jonge bladsla en een beetje honing als dressing, smakelijk !”

  • 28 maart 2016, 12:47

    Sylvia: “Lijkt mij echt een leuk en lekker boek! Graag waag ik een kansje! Wat ik een heerlijke salade vind is; 1 stronk witlof (voor een persoon, voor meerdere hoeveelheden na eigen inzicht aanpassen) kerrie bosuitjes kaas (bv. jong belegen) yoghurt macaroni (voor als je er een maaltijd salade van wilt maken, bv. 60 gram) voor niet-vegetariërs spekreepjes Alles lekker door elkaar gooien en op smaak brengen met zout en peper.Getweet; https://twitter.com/TurtleBookwurm/status/714417240536399872”

  • 24 maart 2016, 10:33

    Gonneke: “Een heerlijk recept van mijn moeder met de volgende ingrediënten: Gerookte kipfilet in stukjes, kleine blokjes kaas, ananas, rozijnen, bleekselderij, spercieboontjes (gekookt), paprika, voor de dressing: zure room, mayonaise en verse bieslook, op smaak brengen met peper en zout”

  • 23 maart 2016, 15:37

    Marlies: “Hi, hi, wat leuk, zo'n mooi,handig boek voor salades to go..... Salade van mij op nr 1: witlofsalade met appel, augurk, rozijntjes en stukjes oude kaas.... Heerlijk en makkelijk en lekker fris!”

  • 23 maart 2016, 14:01

    Brigitta: “Oh wat leuk! Ja ik wil ook wel! Maar ja, zo veel mensen al die ook willen en zulke leuke ideeën aandragen Mijn favoriet is toch heel vaak een salade met Dupuy linzen met knoflook, augurk, kappertjes, goeie olijfolie, tomaatjes, bosuitje en wat rucola of sterrenkers voor de knap knap. Je kan de linzen de dag ervoor koken in groentebouillon met laurierblad, ui en knof erbij, dat geeft al een heerlijke smaak aan de linzen.Of een heerlijke salade van gekookte bietjes met rauwe selderijknol erdoor! wat zonnebloemolie, augurk mag ook en beetje mayonaise en zout en peper. Heerlijk fris! Alles door elkaar doen, dus niet in laagjes in de pot, dat wordt niks met bietjes, die kleuren toch alles rood.”

  • 23 maart 2016, 13:20

    Ellen: “Wat een gaaf boek!! Ik ben niet actief op social media dus ik zag deze actie erg laat voorbij komen!Mijn favo salade? Hier komt hij!Verse bladspinazie Bosui Tomaatjes Huttekase Gekookt eitje AvocadoLekker en rijk aan eiwitten vol een gevulde buik!Gr Ellen”

  • 19 maart 2016, 16:25

    Pauline: “Leuk boek! :) mijn favoriet, tot op heden, is een simpele met rucola aangemaakt met olijfolie, peper en zout. Gebakken eitje, avocado en cherrytomaatjes gebakken in olijfolie afgeblust met rode basilicum. Daarover pijnboompitjes en farfala :)”

  • 19 maart 2016, 09:55

    Erwin Daniëls: “Ik maak al een jaar lang vijf dagen per week salades om mee te nemen; moeilijk om een favoriet aan te geven...”

  • 17 maart 2016, 22:09

    Irma van Kempen: “Ik neem bijna dagelijks zelfgemaakte salade mee voor de lunch. Één daarvan is rauwe witlof met avocado, komkommer, pijnboompitten, blauwe kaas en witte druiven. Elke keer opnieuw genieten ❤”

  • 15 maart 2016, 15:09

    Ine: “Een salade met babyspinazie, feta, geroosterde pijnboompitten, geroosterde paprika evt quinoa en een dressing met olie en citroen en peper”

  • 15 maart 2016, 07:31

    Agnes Lageweg: “Mijn favoriete salade van dit moment (omdat ik nog bieten uit de tuin heb): rauwe rode biet, fijn geraspt, met olijfolie, appelazijn, p&z, pecannoten en verkruimelde feta.”

  • 14 maart 2016, 23:56

    Anita H.: “Ik maak zelden salades, dus lastig om dan een favoriet te benoemen.. Maar de lekkerste salade die ik ooit gegeten heb buitenshuis, was een salade Nicoise. Niet eens in een echt restaurant overigens, maar in een wellnesscentrum.”

  • 14 maart 2016, 20:25

    Mieke Schepens: “Mijn favoriete salade is: gemengde sla, gehalveerde zontomaatjes, manchegokaas in kleine blokjes, een paar druppels olijfolie extra vierge en husselen maar. Smakelijk eten.”

  • 14 maart 2016, 20:01

    Anja Laemers: “Wat een geweldig leuke actie! Natuurlijk doe ik graag mee. Mijn favoriete salade? Heel moeilijk, want ik ben dol op ALLE salades. Griekse koolsalade, komkommer/tomaten/fetasalade, komkommersalade met tonijn, komkommersalade met een roomdressing, gemengde salade met van alles en nog wat... Ik kan gewoon niet kiezen”

  • 14 maart 2016, 16:50

    Emy: “Leuk boek vol inspiratie. Mijn favo salade....zoete aardappel, sperzieboontjes, pecorino kaas, appel en rucola met een honing mosterd dressing en een beetje balsamico. Actie gedeeld op Facebook!”

  • 12 maart 2016, 10:17

    Roxanne: “Ik heb een nieuwe favo salade! Krijg er meteen een heerlijk vakantiegevoel van, geroosterde kikkererwten met paprika en knoflookpoeder, cherry tomaatjes uit de oven, fetakaas, rode ui, paprika, sla en komkommer. Echt een aanrader!”

  • 11 maart 2016, 19:23

    Niki: “Mijn favo salade is een salade met o.a. couscous! Daarnaast nog champignons, courgette, ui, paprika, cherrytomaatjes, rucola, blokjes feta! Lekker met wat olijfolie erover! Ik zou dit boek heel graag winnen voor nieuwe inspiratie! Zo lekker een salade mee naar het werk!”

  • 11 maart 2016, 09:56

    Sterre Tijl: “Favoriete salade...tja die heb ik dus nog niet.. Alles wat ik zelf maak valt vaak net tegen, dus dit boek is hard nodig!! :-))”

  • 10 maart 2016, 17:33

    Alexandra: “Leuk!!! Mijn favo salade: dressing van geprakte avocado met kokosmelk, koriander en citroensap. Courgette in dunne reepjes, quinoa, doperwtjes, wat spinazie blaadjes en bovenop lekker gemarineerde + gebakken tofu!”

  • 10 maart 2016, 13:59

    Lisa van de Ven: “Die zomers BBQ salade...mmmm. Ik krijg spontaan zin in de zomer en alles dat daar bij hoort. Wat super! Op dit moment maak ik heel vaak de volgende salade: Spinazierucolasalade. Spinazie, rucola, kappertjes, zongedroogde tomaatjes, bosui, tomaatjes, komkommer, olijven, feta, avocado en een balsamicodressing. HEERLIJK! Helemaal mee eens dat dit beter is dan de salades uit de supermarkt maar ik heb zelf niet altijd even veel inspiratie helaas. Dit boek zou dus super zijn :)”

  • 10 maart 2016, 12:27

    Willeke: “Op dit moment: veldsla met geitenkaas, walnoten, zongedroogde tomaatjes, gepocheerde peer en en goede dressing. Inspiratie voor nieuwe recepten is altijd welkom!”

  • 10 maart 2016, 11:39

    Jelle: “Momenteel een super lekkere salade met dungeschaafde gele bietjes, gerijpte pecorino met zwarte peper en Citroen-kerveldressing!”

  • 10 maart 2016, 11:27

    Petra L.: “Goh, wat leuk! Een bom inspiratie :-) Op 't moment is mijn favoriet een salade met verschillende slasoorten, olijfjes, tomaatjes en stukjes feta. Een verrassende combi met mosterd-dressing.”

  • 10 maart 2016, 11:19

    Yvonne: “Ik vind wat blaadjes bindsla met daarop avocado, mango, tomaat en gemengde pitjes echt yummie!”

  • 10 maart 2016, 11:05

    Anna: “salade van avocados,cherrytomaatjes bieslook mozzarella olijfolie peper en zout”

  • 10 maart 2016, 08:27

    Anne de Graaf: “Dit book zou perfect zijn voor mij als 'travel foodie', zo kan ik ook als ik onderweg ben gezond eten!”