Vernieuwde website puuruiteten.nl

Nieuws
Naar item

Puur! uit eten deelt nu ook reizen en recepten op de vernieuwde website puuruiteten.nl.

De website is ingedeeld in vier categorieën: hotspots, recepten, reizen en blog. Chefs van Puur! restaurants delen hun lekkerste vegetarische recepten zodat je ook thuis geniet van puur eten. Via de categorie reizen ontdek je waar je puur eet als je op reis bent. Alle bestemmingen zijn door Puur! bezocht.

Nieuwe website Puur! uit eten puuruiteten puuruiteten.nl pure hofspots biologisch duurzaam

Puur! uit eten laat jou graag zien hoe het wél kan en heeft als missie het promoten van eerlijk eten en hotspots: in restaurants, bij cateraars, kookworkshops, op boerenmarkten en zo zijn er nog veel meer pure en vooral ook lekkere culinaire adressen.

Wat is Puur!: groente in de hoofdrol, biologisch, uit de streek, duurzame vis en fairtrade.

Waarom kies je voor Puur!? Je eet gezond en je draagt bij aan een betere wereld voor mens, dier en milieu. En minstens zo belangrijk: Je geniet van lekker eten. Eerlijk eten is complex. Daarom leggen we jou graag uit hoe wij dit zien zodat jij zelf je keuze kunt maken.

Ons motto van Puur! is: Eet zoveel mogelijk vegetarisch, vooral groente, fruit en noten zijn gezond. Kies producten van dichtbij, zo onbewerkt mogelijk en volgens het seizoen. Kies je toch voor vlees of vis maak dan een zo duurzaam en diervriendelijk mogelijke keuze: biologisch vlees en duurzame vis. Kies je producten van ver weg (omdat bijvoorbeeld koffie- en cacaobonen niet in Nederland groeien) let dan op het Fairtrade-keurmerk voor eerlijke handel. De boer ontvangt een eerlijke prijs en de werknemer goede arbeidsomstandigheden.

Puur! uit eten is in 2005 ontstaan vanuit de persoonlijke missie van Jeannette van Mullem om de wereld mooier te maken. Ze startte met Puur! uit eten omdat ze zelf op zoek was naar adressen waar je niet alleen lekker eet maar die ook bijdragen aan een betere leefwereld voor mens en dier. De pure hotspots die ze op haar zoektocht vond, wilde ze ook graag delen. Door haar achtergrond (hotelschool, communicatie, marketing en fotografie) en werkervaring in gastvrijheid besloot ze er een duurzaam culinair platform van te maken. Ze schreef vier boeken over waar je Puur! kunt eten en focust nu vooral op online communicatie. Inmiddels zijn er vele duizenden mensen die haar tips weten te vinden via de website, de app en social media @Puuruiteten.

In 2013 lanceerde Jeannette het reisplatform Pure! Food & Travel zodat je ook op reis gemakkelijk pure adressen vindt. Daarnaast ondersteunt Jeannette organisaties op projectbasis, altijd met als thema communicatie over eerlijk en lekker eten.

www.puuruiteten.nl

www.twitter.com/puuruiteten

www.facebook.com/puuruiteten

Reacties (2)

  • 18 augustus 2015, 08:35

    Menno Kuiper: “'Puur uit eten' helpt mensen om snel en eenvoudig een eetgelegenheid te vinden die de producten verkoopt die mij passen. De duurzaamheid wordt aangegeven in een schaal van 1 tot 5 hartjes, en hoe duur het is in een schaal van 1 tot 5 €. Kortom een handige tool die de consumentendemocratie versterkt: het helpt mij om te stemmen met mijn geld!”

  • 17 augustus 2015, 20:43

    Gerard Herbers: “Ziet er fraai uit, Jeanette! Jammer dat ik je app niet op mijn Samsung kan krijgen! Nieuwe website Molenplaats volgt binnenkort.”