Vakantietips Algarve, Portugal

Reis
Naar item

De Algarve heeft een lengte van 150 kilometer, van Spanje tot de Atlantische westkust. Wij bezoeken deze keer alleen het oostelijke gedeelte, van Faro tot de Spaanse grens. Dit zijn de vakantie Algarve tips: ontdek enkele steden, proef lokaal eten en specialiteiten uit de regio, fiets langs de kuststrook en laat je verrassen met een jeeptour. 

Vakantie Algarve tips

Flor do sal in Castro Marim

Sal Marim Castro Marim algarve tips

Het kasteel van Castro Marim en de zoutplateau’s van Sal Marim zijn leuke tips om te ontdekken. Boven op de heuvel vind je het bezoekerscentrum waar je leert over de geschiedenis van het witte goud en de zoutwinning, die hier al 3.000 jaar plaatsvindt. Vogels en vissen hebben het zout nodig en helpen zo de biodiversiteit in stand te houden en vice versa. Letterlijk betekent flor do sal zoutbloesem. De zoutkristallen zijn bijzonder decoratief en hebben de beste kwaliteit van heel Europa. Jammer dat we te vroeg zijn, er is nu nog geen zout te bekennen.

Jorge Filipe Raiade Sal Marim

Wij spreken met Jorge Filipe Raiado van Sal Marim die je alles kan vertellen over de zoutwinning, en dat ook graag uitgebreid doet.

Bezoek Tavira

Tavira algarve tips

Tavira is een lieflijk stadje om te bezoeken, met mooie Romeinse bruggen en prachtige huizen waar de zwaluwen graag nestelen.

Tavira Algarve tips

Slenter door Tavira, drink een bica – espresso – op een schaduwrijk terrasje en wandel door naar escadinhas do castelo met een prachtige bloementuin.

Tavira Algarve tips

De Ecovia fietsen

Algarve tips fietsen

De Ecovia is een fietsroute van ruim 200 kilometer langs de kuststrook van de Algarve. Wij fietsen de eerste acht kilometer vanaf Vila Real de Santa António met Alemvila Tours.

Algarve tips fietsen eco via

Bezoek de oude binnenstad van Faro

Faro algarve tips jacaranda boom

De historische binnenstad van Faro, cidade velhe, met witte straatstenen die zo typisch Portugees zijn en een zo helder straatbeeld geven. Misschien is mei wel de mooiste maand in de Algarve, als de jacaranda – de paarse sprookjesboom – in volle bloei staat.

Faro Algarve tips

Jeeptour met gids

Olhão olhao algarve portugal

Tijdens een jeeptour met onze persoonlijke chauffeur en gids Jo van Extremo Ambiente maken we nader kennis met de bijzondere plekken rond Olhão, waaronder natuurlijk de kust. Onze eerste stop is de mercado municipal – de markt. We hebben geluk, want juist op zaterdag is de wekelijkse markt.

Boerenmarkt in Olhão

Olhão markt algarve tips

Buiten zijn de kleurrijke groenten en fruit uitgestald. De markt wordt vooral door locals bezocht, die hier hun wekelijkse boodschappen inslaan. Dat maakt het extra kleurrijk en levendig.

Olhão markt algarve tips biologisch

En ja, er is ook een kraam met biologische producten. Binnen in de 18e eeuwse markthal is sinds jaar en dag de vismarkt.

Hoe leuk is dat? Ook nog even op de Portugese televisie ; ) Check het filmpje hierboven.

4x restaurants Algarve

A Terra Praia Verde Hotel Algarve restaurants

Puur! uit eten tipt lekkere restaurants in de Algarve: Lees 4x restaurants Algarve >>

Landelijke hotels in de Algarve

Casa Modesta olhão olhao hotel algarve

Slapen doe je hier het liefst in een kleinschalig boetiekhotel, zoals bij Casa Modesta.

Lees: 2x eco boetiekotel Algarve >>

© Tekst en fotografie: Jeannette van Mullem, Puur! uit eten / Pure Food & Travel

Reacties (1)

  • 30 juni 2017, 11:15

    Wil: “Dit is ons plekje deze winter.Heerlijk Portugal...lekker eten markten bezoek en fietsen..Monte Gordo.”