Good Food Londen, Verenigd Koninkrijk

Reis
Naar item

Londen tips: Londen is beroemd als voorloper op het gebied van eettrends. Dat geldt zeker ook voor eerlijk eten. Je vindt er een groot assortiment aan fairtrade producten. Puur! ging op zoek naar ‘good food’. Restaurants waar je groenten in de hoofdrol (ofwel veggie), biologisch, fair en lekker eet. We ontdekten zelfs duurzame sushi, shops, eerlijke koffie en een van de oudste markten.

Lees je mee? Dit zijn onze tips voor Puur! Londen.

8x Londen tips

1. Natuurlijke fast food

Leon Restaurants London

‘Naturally fast food’ is de slogan van Leon Restaurants. Het vertellen van verhalen is belangrijk bij de 22 locaties in Londen. Twee jaar geleden waren dat er nog 14. Ze groeien snel door hun storytelling, ze zijn transparant over wat ze al ‘goed’ doen en zijn open over wat nog beter kan. Speerpunten zijn lokale en seizoensproducten, duurzame vis, dierenwelzijn, milieuvriendelijk en fairtrade.

Leon Restaurants London

2. Lekkerste pizza ooit!

Story Deli London

100% Biologisch en de lekkerste pizza tot nu toe at ik bij Story Deli in Shoreditch.

Story Deli London

3. Feng sushi

Feng Sushi London

De vis komt uit duurzame visserijen, waar mogelijk uit het Verenigd Koninkrijk en zoveel mogelijk met het MSC-keurmerk voor duurzaam gevangen vis. Bestel take-away of laat je sushi bezorgen per fiets.

4. Veggie all the way

Mildreds veggie restaurant

Mildreds is een bekend restaurant bij vegetariërs en veganisten, en ook geliefd bij omnivoren. Het menu is internationaal geïnspireerd. Reserveren kan helaas niet. Wacht bij de gezellige bar met een drankje op je tafeltje.

5. Farm to table

Daylesford Organic

Daylesford heeft haar eigen biologische boerderij in Gloucestershire. Zoveel mogelijk producten komen dan ook daar vandaan. Ik bezocht de shop in Notting Hill.

Daylesford Organic

6. Borough Market

Borough Market London

Boerenmarkten schieten in alle steden als paddenstoelen uit de grond. Borough Market bestaat al sinds de 11e eeuw. Je vindt er onder meer lokale en regionale producenten, sommigen verkopen dierlijke vrije uitloop (free range) voedingsmiddelen en biologische producten.

Borough Market London

7. Eerlijke koffie

Monmouth coffee

Ben je een liefhebber van koffie? Alleen al door de geur krijg je er bij Monmouth Coffee al trek in! Het is er dan ook altijd druk. De mensen van Monmouth bezoeken de koffieproducenten en -coöperaties in het zuiden zelf. De relatie is belangrijk, omdat alleen op deze manier transparantie en eerlijke afspraken volgens Monmouth mogelijk zijn.

Monmouth coffee

8. Natuurlijke keuken

The Natural Kitchen

The Natural Kitchen heeft 5 locaties in Londen en nummer 6 opent binnenkort. Dat is een verdubbeling in 2 jaar tijd. Ik bezocht de ‘food to go’ shop in Marylebone waar alles huisgemaakt, zoveel mogelijk van het seizoen, altijd ‘free range’ en meestal biologisch is.

The Natural Kitchen

Update Puur! Londen 2018

Wild Food Cafe Londen london vegetarisch vegan biologisch organic restaurant

In april 2018 was ik weer in Londen. Deze keer op zoek naar pure restaurants waar je heerlijk vega(n) eet.

Met de trein naar Londen?

Boek je treinticket naar Londen gemakkelijk via NSInternational.

Lees 3x vegetarische restaurants in Londen >>

Meer bestemmingen? > puuruiteten.nl/reizen

© Tekst en fotografie Jeannette van Mullem, Puur! uit eten en Pure! Food & Travel

Reacties