2x eco hotel Algarve, Portugal

Reis
Naar item

Overnachten in de Algarve kan op de camping, in tal van hotels, b&b’s, of in een klein en fijn eco-design boetiekhotel. Je raadt ‘t al: wij kozen voor het laatste. Ik neem je mee naar twee aanraders, in het relatief rustige kustgebied tussen Faro en de Spaanse grens.

2x eco hotel Algarve

1. Companhia das Culturas in São Bartolomeu

Companhia das Culturas hotel Algarve

Companhia das Culturas is een biologische boerderij en een design boetiekhotel in het zuidoosten van de Algarve in São Bartolomeu. Anderhalve kilometer van het strand en grenzend aan het natuurgebied van Castro Marim is dit een paradijs voor rustzoekers. Het eco-hotel gebruikt zonnepanelen. Geen tv en muziek, wat een rust!

Companhia das Culturas hotel Algarve

In het tapasrestaurant komen de biologische groenten voor het diner uit de eigen moestuin, de vis van de lokale kust en het fruit – de abrikozen zijn fluweelzacht en heerlijk zoet – uit de eigen boomgaard.

Companhia das Culturas hotel Algarve

Bom dia! Wat een heerlijk begin van de dag.

Companhia das Culturas hotel Algarve cat

2. Casa Modesta in Olhão

Casa Modesta olhão olhao hotel algarve

Eco-design hotel Casa Modesta is ontworpen door een van de eigenaren en won onlangs nog een prestigieuze design-prijs. Voor je kamer hangt jouw hangmat klaar. Al luierend, kijk je uit op de biologische moestuin met groenten en kruiden.

Casa Modesta hotel Algarve

Een trap leidt naar je privé-dakterras met uitzicht op zee.

Casa Modesta hotel algarve show cooking

Leerzaam en lekker om te doen: Geef je op voor een avondje show cooking. Je leert van deze kookdemo hoe je lekkere Algarve-specialiteiten maakt.

Olhão Algarve

Op slechts een paar honderd meter van het hotel vind je de Eco Via, een fietsroute die langs de kust loopt van Vila Real de Santo Antonio tot voorbij Lagos. Op een steenworp afstand tref je fotogenieke vissershuisjes aan, in een verlaten landschap in het natuurgebied Ria Formosa. Een fijn gebied voor een wandeling, zo kom je heerlijk tot rust.

4x Algarve restaurants

A Terra Praia Verde Hotel Algarve restaurants

Lees ook: 4x Algarve restaurants >>

Vakantie Algarve tips

Faro Algarve tips

Vakantie Algarve tips >>

© Tekst en fotografie: Jeannette van Mullem, Puur! uit eten / Pure Food & Travel

Reacties