Restaurants Brussel, België

Reis
Naar item

Brussel, grijs en grauw? Niet als je op zoek gaat naar de lekkerste kleurrijke hotspots met groenten in de hoofdrol, uit de streek, biologisch en vega(n). Kortom, heerlijke gerechten voor een culinaire citytrip met een verhaal. Ik neem je mee naar de hoofdstad van Vlaanderen, België en Europa. Dit is Puur! Brussel.

5x restaurants in Brussel

1. MOK

MOK COFFEE Brussel vegan specialty coffee brussels

MOK startte in Leuven met een microkoffiebranderij. Sinds een half jaar vind je ze ook in Brussel, waar de hotspots met specialty coffees als paddenstoelen uit de grond schieten. Michiel vertelt over de opkomst van de third wave coffees. De eerste golf was de commerciële opkomst van koffie, de tweede golf was de opkomst van de bekende koffieketens die koffie to-go introduceerden (ik noem geen namen ; ) en de derde golf kenmerkt zich door het succes van specialty coffees.

MOK COFFEE Brussel lunch ontbijt vegan

Niet alleen koffie, ook voor een heerlijk ontbijt of een lunch kun je terecht bij MOK. De salade is lekker met knapperig gegrilde kikkererwten, limoen quinoa, een zalf van pompoen, gemarineerde biet en champignons en gezonde pittige boerenkool. Of kies de signature dish: avocado sandwich. O ja, alles is vegan.

2. G-Spud

G-Spud Brussel potato aardappel restaurant restaurants brussel brussels

Spud is aardappel in het engels dialect. De G staat voor de eerste letter van eigenaren Geraldine en Gaëtan. Na reizen naar Frankrijk, Australië, Nederland, en nog meer bestemmingen, bedacht het stel dit concept. Centraal in elk recept staat een aardappel van 300 gram. Nadat je hebt gekozen welke toppings je wilt voor jouw salade wordt je lunch bereid en sluit je aan in de rij naar de kassa. Razendsnel is jouw spud klaar.

G-Spud Brussel restaurants brussels

Bij G-Spud is het interieur licht met een Scandinavisch accent. Het eten is supervers. De ingrediënten worden iedere ochtend vers bezorgd, in huis gesneden en dezelfde dag verkocht. Geraldine is nog op zoek naar dé biologische aardappel, dus tips zijn welkom. Dit voorjaar opent er nog een G-Spud in Brussel. Dit kan wel eens een mooi concept worden voor meerdere steden.

Reis gemakkelijk naar Brussel met de trein.

3. Moonfood

Moonfood Brussel vegan organic biologisch eten brussel restaurant restaurants tips

Bij binnenkomst loop je tegen het zelfbedieningsbuffet aan. Alles is biologisch, vegan en glutenvrij bij het Brusselse Moonfood. De gerechten worden elke maand gecheckt op voedingswaarden door diëtisten en zijn geïnspireerd op de raw & healthy food trend uit Amerika, van niemand minder dan de voedingsdeskundige van Leonardo di Caprio in combinatie met Tree of Life. Betalen doe je naar gewicht van jouw keuze.

Moonfood Brussel vegan restaurant Brussel restaurants

Een verdieping hoger neem je plaats in het rustig ingerichte restaurant, tussen veel locals. Dat is altijd een goed teken.

4. Oficina

restaurants brussel oficina puuruiteten reizen reisblog vegetarisch eten

Vanavond eet ik (weer) vegan en kleurrijk. Als voorgerecht chioggia biet en aardpeer. De vergeten seizoensgroenten worden geserveerd in een soepje. En om het in dezelfde kleur te houden, daarbij een glas Zweigelt rosé uit Oostenrijk. Minstens de helft van de gerechten is vega(n). Zelf noemen ze het bij Oficina soul food.

Oficina biologische cava restaurants brussel restaurant

Als aperitief is de biologische cava een aanrader. Heerlijk droog en knisperend fris.

Oficina Brussel restaurants Brussel restaurants Dansaert dansaertwijk biologisch vegan vegetarisch

Bij Oficina is eigenlijk alles vintage, van de inrichting tot de schattige gebloemde borden en het bestek. Een ongecompliceerd, knus restaurant zonder poespas met lekker eten. De wijnen en sappen zijn biologisch of natuurlijk geproduceerd. Alle groenten zijn biologisch geteeld.

5. Humphrey

Humphrey brussel restaurants brussel uit eten horeca

Dat is fijn: Een restaurant waar de spotjes zo zijn afgesteld dat ze precies op het eten schijnen en niet op je tafelpartner of jezelf. Chef Yannick van Aeken werkte bij NOMA in Kopenhagen als sous-chef. Nu heeft hij zijn eigen restaurant samen met compagnon Glen Ramaekers. De laatste is gastheer. Glen’s moeder is Filipijns, en dat is een belangrijke inspiratiebron voor de gerechten. Sharing is caring is het idee met experiences around the world. Met z’n tweetjes kies je samen vijf of zes gerechten.

Santorini wijn bij Humphrey restaurant Brussel restaurants Brussel

Wijn uit Santorini, die kom je niet iedere dag tegen. Laat dit nou net een van de reisbestemmingen zijn die op mijn verlanglijstje staan voor dit jaar…

Humphrey Brussel restaurants brussel

Wat een origineel dessert is La Truffe. Je krijgt een chocoladebol met gouden glitters geserveerd. Na een flinke klap met de bijgeleverde hamer wacht binnenin nog meer lekkers. ‘Play it again, Sam’ naar Humphrey Bogart uit Casablanca. Hier komen we graag terug. En dan liefst met mooi weer, want dan eet je in de binnentuin met uitzicht op zelf geteelde vergeten groenten en kruiden.

Wat te doen in Brussel?

Hotel Bloom Brussel hotel brussel

Lees ook: Wat te doen in Brussel met fijne hoteltips zoals Hotel Bloom!

Met de trein naar Brussel

Boek jouw treinreis naar België via NSInternational.

Meer Vlaanderen? Antwerpen, Gent en de Vlaamse Kust

Vegetarisch uit eten Gent vegetarisch restaurant Gent Vlaanderen België EVA

Meer Vlaanderen? Antwerpen, Gent en de Vlaamse Kust >>

Alle bestemmingen: puuruiteten.nl/reizen

© Tekst en fotografie: Jeannette van Mullem, Puur! uit eten / Pure Food & Travel

Reacties