3x landelijke hotels Menorca, Spanje

Reis
Naar item

Op Menorca geniet je van restaurants met lokale producten in de hoofdrol. Ook logeer je er als een vorst. Zelf slaap ik het liefst in rustige, landelijk gelegen boetiekhotels. Dat kan uitstekend op Menorca. Ook is het fijn om tijdens je reis in verschillende hotels te verblijven. Zo ontdek je meerdere kanten van het eiland en is je reisafstand kleiner. Lees je mee met mijn drie tips voor rustige hotels op Menorca?

Binigaus Vell in Es Migjorn Gran

Hotel Binigaus Vell Menorca hotels boetiekhotel hotel zonsondergang sunset Menorca

¡Salud! Tegen zonsondergang is het tijd voor het diner op het terras van Binigaus Vell, mijn luxueuze verblijfplaats voor de twee komende nachten.

Hotel Binigaus Vell Menorca puuruiteten Menorca hotels boetiekhotel hotel

Oliagua is een typisch Menorcaanse vegetarische groentesoep met een tartaar van seizoensfruit. Filmpje!

Ook heerlijk is de gegrilde zeeduivel met tapenade. Binigaus Vell ligt ‘in the middle of nowhere’. Dat is fijn, want dan weet je zeker dat het een rustig plekje waar je extra geniet zonder afleiding om je heen.

Hotel Binigaus Vell Menorca boetiekhotel Menorca hotels hotel

Dit ‘hotel rural’ was ooit een boerderij voor zuivel- en graanproductie. Ze hebben nog steeds eigen koeien die melk produceren voor de Mahón-kaas. Verspreid over drie gebouwen zijn er twintig kamers.

Boek jouw verblijf hier!

Biniarroca in Sant Lluís

Hotel Biniarroca Menorca hotels tips boutiekhotel

Acht kamers telt het fraaie boetiekhotel Biniarroca en er logeren vrijwel uitsluitend Engelse gasten. Je geniet van een uitgebreid ontbijtbuffet met huisgemaakte lekkernijen.

Hier dineer ik met uitzicht op de weelderige tuin, terwijl ik heerlijk met m’n rug in zachte kussens zit. Het voorgerecht is een Biniarroca salade met daarbij een verfrissende cava. Heerlijk is de queso de mahón. Toch kies ik nu voor een andere kaas gemaakt van geitenmelk. Kaas van de geit is voor mij lichter verteerbaar.

Hotel Biniarroca Menorca hotels tips boetiekhotel restaurant

Niet zomaar één hoofdgerecht, de chef laat me graag een mix van opeenvolgende visgerechten proeven. En daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen! Allereerst gamba’s met tempura van cava en kokos. Vervolgens een op de tong smeltende zeebaars met bruine rijstnoedels met groene asperges en teriyaki. Tot slot kabeljauw met een taartje van spinazie, geitenkaas, honing en aïoli.

Hotel Biniarroca Menorca hotels tips boetiekhotel landelijk hotel

Ook zo leuk: de vogelkooitjes aan de muur staan voor vrijheid, want vogels zijn liever vrij dan opgesloten in een kooitje.

Meer weten over Biniarocca?

Hotel Son Tretze in Sant Lluís

Hotel Son Tretze Menorca hotels tips boetiekhotel Sant Lluís

Hotel Rural Son Tretze (nummer 13), is door Cristina en haar man compleet gerestaureerd. Het is hun levenswerk, een project dat ze nooit hadden willen missen en tegelijkertijd nooit opnieuw zouden willen doen.

Hotel Son Tretze Menorca hotels tips boetiekhotel hotel

Het pand uit 1750 is gerenoveerd met behoud van de oorspronkelijke elementen en sfeer.

Hotel Son Tretze Menorca hotels tips hotel boetiekhotel Sant Lluís

Verwacht geen opsmuk, wel een fijn verblijf, gastvrije warmte en persoonlijke aandacht. Check Hotel Rural Son Tretze hier!

9x tips uit eten op Menorca >>

11 x tips voor SLOW reizen op Menorca >>

Check ook puuruiteten.nl/reizen en reisblog purefoodtravel.com.

© Tekst en fotografie door Jeannette van Mullem, initiatiefnemer van Puur! uit eten en Pure! Food & Travel

 

Reacties