3x lokaal en vega(n) uit eten Palma de Mallorca, Spanje

Reis
Naar item

Waar eet je lekker vegetarisch in Palma de Mallorca? Puur! uit eten gaat op zoek en deelt lekkere tips. Geniet van groenten in de hoofdrol, vegetarisch, biologisch of vegan in de hoofdstad van Mallorca. Fijn om te weten als je lekker en gezond uit eten wilt tijdens jouw stedentrip in Palma. 

3x restaurants in Palma de Mallorca

Ziva to Go Palma de Mallorca vegan restaurant food quote michael pollan

1. Ziva to Go

Ziva to Go Palma de Mallorca vegan restaurant

Ziva heeft 3 locaties in Palma. Ik bezoek Ziva to Go in de Calle Protectora. De Zweedse Petra startte Ziva 6 jaar geleden om mensen lekker, gezond en plantaardig te laten eten. Alles is veganistisch en 90% biologisch. Als het niet biologisch is, dan komt het lokaal van Mallorca.

Ziva to Go Palma de Mallorca vegan restaurant biologisch

Ik drink een wortelsap met sinaasappel, gember en citroen en proef de ‘raw sandwich‘ Zonder brood. Met uien, zaden, groenten en pâté van het huis. Alles is ook ‘to-go’ verkrijgbaar in een biologisch afbreekbare verpakking van maïs en cellulose. Goddelijk zijn de trufas de maca. Gemaakt van cashewnoten, cacao, vanille en maca.

2. Plaer Natural

Plaer Natural Palma de Mallorca vegetarisch restaurant

Wat leuk! Bij Plaer Natural valt me meteen het biertje rechtsboven op de foto op: het biologische, fairtrade bier van Mongozo. Pré is dat het ook nog eens glutenvrij bier is.

Monica en Ignasi zijn zelf geen vegetariërs. Toch zijn ze al 9 jaar de eigenaren van vegetarisch restaurant Plaer Natural, vlakbij de Plaza Mayor. ‘Waarom dan de keuze voor een vegetarisch restaurant?’ vraag ik hen. ‘Het is niet nodig om iedere dag vlees of vis te eten. Zo willen we laten zien dat vegetarisch eten gezond en lekker is, voor ons en de volgende generaties’.

Vegetarisch restaurant Plaer Natural Palma de Mallorca restaurants tips

Vooral de peersalade met gorgonzola, noten en rode ui lijkt me een uitstekende combinatie. Ik fotografeer kleurrijke enchiladas, mango taco met gedroogde tomaat, hummus, tofu en rode kool. Eet je glutenvrij of vegan? Geen probleem bij Plaer Natural. Alles wordt voor me ingepakt, want ik had net al geluncht bij Ziva. Dit is alvast mijn doggy bag voor morgen, dan blijf ik mijn laatste dag relaxen bij agroturismo Sos Ferres en hoef ik lekker de deur niet uit. Ook wel eens lekker.

3. Es Rebost

Es Rebost Palma de Mallorca restaurant biologisch lokaal vegetarisch

Niet zo laat als de meeste Spanjaarden die pas na 22:00 uur aanschuiven voor het diner, loop ik binnen bij restaurant Es Rebost aan de Avenue Jaume III. ‘Mallorca fast slow food‘ is de slogan hier. Niet alles is vega, wel is er volop keuze als je liefst vegetarisch eet. Ik start met een glas cava en coca de trampó, toast met tomaat, ui en gegrilde paprika. En ook nog coca de ceba, met ui, honing, knoflook en rozemarijn. Fijne tapas om mee te starten.

Es Rebost Palma de Mallorca restaurant gegrilde groenten

Daarna gegrilde groenten, een van mijn favoriete keuzes: parillada de verduras. Gek op groenten!

3x Agroturismo Mallorca

Agroturismo Sa Carrotja Mallorca rustige hotels mallorca puuruiteten reizen

Hier wil je logeren op Mallorca! 3x Agroturismo Mallorca tips.

Palma de Mallorca tips: vegetarisch of biologisch

Heb jij een tip in Palma de Mallorca waar je lekker lokaal, biologisch, vegetarisch of veganistisch eet? Deel ‘m als reactie onder dit bericht. Dank voor je hulp : )

© Tekst en fotografie door Jeannette van Mullem, initiatiefnemer van Puur! uit eten en Pure! Food & Travel

Reacties