Vegan roerbak tofu in Thaise chilisaus Jasmijn & ik

Hoofdgerechten
Naar item

Recept vegan roerbak tofu van Jasmijn & ik in Utrecht

Ingrediënten voor 2 personen

  • 100 g (uitgelekte en drooggedepte) tofu in blokjes van ongeveer 1,5 bij 1,5 cm
  • 4 verse shiitakes in plakjes van ½ cm
  • klein handjevol sperzieboontjes of kousenband in stukjes van 3 cm
  • een paar cashewnoten
  • verse rode chili ontdaan van zaad en lijst (naar smaak)
  • een paar blaadjes Thaise basilicum (niet te vervangen door gewone basilicum)
  • 1 limoenblad uit de diepvries (niet de gedroogde) in heel dunne sliertjes gesneden.

Voor de saus

  • 1 afgestreken el rode currypasta (gebruik meer of minder naar smaak, met de aangegeven hoeveelheid is het een beetje pittig)
  • 1 afgestreken eetlepel suiker of honing
  • 2 el vegetarische oestersaus (Kies er een uit zonder smaakversterker. Voor een glutenvrije versie gebruik je 2 el tamari met iets meer zoetstof)
  • 4 el water

Bereiding

  • Kook de sperziebonen 10 min. voor. Kousenband hoef je niet voor te koken.
  • Warm 2 el olie op in een hapjespan. Bak de tofu op medium vuur bruin. Alle ingrediënten van de saus mogen ook in de pan. Een minuutje blijven roeren en tofu de lekkere saus laten opzuigen. Doe de shiitakes, limoenblad en boontjes ook in de pan. Minuutje bakken. Als laatste de cashewnoten, verse chili en Thaise basilicum er doorheen roeren. Proef of de saus meer smaakmakers (evt. zout, suiker, chili, rode currypasta) of iets meer water (voor meer saus) nodig heeft.
  • Serveer met gestoomde bruine rijst.

Vegan roerbaktofu Jasmijn & ik recept veganistisch restaurant utrecht thais

Jasmijn & ik bij Puur! uit eten

Meer weten over Restaurant Jasmijn & ik ? Check de beschrijving van Jasmijn & ik in Utrecht >>

Alle lekkere vegetarische recepten >>

Reacties