Kookboek Vanavond vegan

Actie
Naar item

Kookboek Vanavond vegan

Kookboek Vanavond vegan is hét boek om makkelijk meer vegan te eten. Met haar foodblog Oh she glows is Angela Liddon razend populair. Genieten en gezond eten staan voorop. Van heerlijke soepen, simpele salades tot stoofpotjes. De schrijfster weet als geen ander hoe gevarieerd, lekker en simpel te koken zonder dierlijke producten. Omdat het gezonder is, milieuvriendelijker en goedkoper. Maar vooral omdat het gewoon heel erg lekker is.

Winactie Vanavond vegan

Kookboek Vanavond vegan Angela Liddon

Wil je kans maken op het kookboek Vanavond vegan?  We mogen er drie weggeven. Laat onderaan dit artikel weten wat jouw favoriete vegan gerecht is. Je maakt extra kans als je het artikel deelt via Facebook, Instagram en Twitter. Tag dan @puuruiteten zodat we jouw bericht zien.

Ik wil kookboek Vanavond vegan thuis laten bezorgen!

Recept pittige linzensoep uit kookboek Vanavond vegan

Kookboek vanavond vegan recept linzensoep

Ingrediënten voor 7 personen

  • 1,5 el extra vergine olijfolie
  • 280 g gesnipperde zoete of gele ui
  • 3 fijngehakte tenen knoflook
  • 1/2 tl fijn zeezout, naar smaak
  • 2 tl fijngehakte verse gember
  • 2 tl gemalen kurkuma
  • 1,5 tl gemalen komijn
  • 1/2 tl kaneel
  • 1/4 tl gemalen kardemom
  • 1 blik tomatenstukjes (400 g), met het sap
  • 400 ml volvette kokosmelk
  • 140 g gedroogde rode linzen
  • 875 ml zoutarme groentebouillon
  • 140 g babyspinazie, grof gehakt
  • 2 of 3 tl vers limoensap, naar smaak
  • versgemalen zwarte peper

Bewaren: Je kunt de soep luchtdicht verpakt in de koelkast tot 1 week bewaren, in de vriezer is dat tot 2 maanden.

Tip: Door de volvette kokosmelk wordt de bouillon extra rijk en romig, maar je kunt ook kokosmelk light gebruiken.

Dit is een ideaal soepje voor de lange wintermaanden. De ingrediënten heb je eigenlijk altijd wel in huis en je hoeft maar weinig groenten te snijden. Bovendien sta je voor de voorbereiding niet langer dan een kwartiertje in de keuken, waarna je de soep rustig zijn gang laat gaan. Het is ook nog eens een echte powersoep dankzij ontstekingsremmende ingrediënten als kurkuma, gember, kaneel en knoflook. Vervang de babyspinazie eventueel door andere groenten als fijngesneden boerenkool of snijbietblad.

Dit linzensoepje is heerlijk met knapperig brood en vegan boter. Als je van heet houdt, strooi dan wat chilivlokken of cayennepeper over je soepkom.

Bereiding linzensoep van Angela Liddon

  • Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook en een snufje zout toe en roer alles door elkaar. Bak het geheel 4-5 minuten tot de ui zacht is. Roer de gember erdoor en bak hem 1 minuut mee.
  • Voeg de kurkuma, komijn, kaneel en kardemom toe en bak het geheel nog een minuutje tot de geuren vrijkomen.
  • Voeg de tomatenstukjes en het sap toe, de kokosmelk, rode linzen en bouillon. Roer alles goed door elkaar.
  • Zet het vuur hoger, breng de soep aan de kook en zet het vuur dan meteen lager. Roer de soep goed door (schraap de linzen los die aan de bodem zitten). Laat hem 17-22 minuten onafgedekt zachtjes pruttelen tot de linzen zacht zijn en de soep gebonden is.
  • Zet het vuur uit, voeg de spinazie toe en laat hem even slinken. Roer er naar smaak limoensap door en voeg zout en peper toe.

Kookboek Vanavond vegan Angela Liddon

Wil je het kookboek Vanavond vegan winnen? Doe dan mee aan de winactie. Laat je je reactie hieronder achter met jouw favoriete vegan gerecht?

Nog meer favoriete vegan kookboeken

Favoriete vegan kookboeken Vegan 100

Check ook deze favoriete vegan kookboeken!

Netflix food documentaires

Cowspiracy food documentaires Netflix

Deze food documentaires op Netflix wil je zien!

Reacties (13)

  • 21 februari 2021, 18:44

    Helen: “Mmmm, van flex naar vega was een eitje, maar ik worstel soms nog met de stap naar plantaardig. Inspiratie is zeer welkom. Mijn favoriet? Curry met spinazie, rode ui, zoete aardappel en kikkererwten :)”

  • 21 februari 2021, 09:54

    Wies: “Yummie met dit kookboek krijg ik de avonden wel om. Eest gezellig kokkerellen en daarna lekker smullen. Op dit moment vind ik gevulde portobello’s heerlijk 😃💚”

  • 20 februari 2021, 13:50

    Anna: “parelcouscous met zoete aardappel vinden wij erg lekker. Benieuwd naar de recepten in dit boek voor nieuwe inspiratie”

  • 19 februari 2021, 18:08

    Marly: “Oh wat lijkt het mij heerlijk om iets te koken uit dit boek. Makkelijk en gezond 👌🏼. Het ziet er allemaal mooi en lekker uit ! Zelf ben ik gek op verse pompoensoep. Smullen ☺️”

  • 19 februari 2021, 13:23

    Colinde: “in ons restaurant willen we graag volledig 80(plantaardig)/20(dierlijk) werken. we hebben dan ook standaard een 80/20 menu op de kaart. maar helaas is onze gast er nog niet helemaal klaar voor...de mannelijke gast geeft zelfs aan dat het ook andersom mag...80 dierlijk en 20 plantaardig. Maar we blijven volhouden want we denken dat dat de manier is naar helemaal vegan! Mijn favouriet: vegan chocolade truffels, niet van echt te onderscheiden!”

  • 19 februari 2021, 09:16

    Alex boerbooms: “Tom kakai soep met noodle met in Soya gegaarde groenten is mijn favoriet. Ben benieuwd naar het boek.”

  • 19 februari 2021, 08:36

    Puk: “Wat is er mooier dan het genieten van nieuwe vegan recepten. Ik ben dol op de Spinach and Ricotta Rotolo. Sorry, :-(, niet van Angela maar....... daar kan Vanavond Vegan wel voor zorgen! Hoop dat mijn , niet vegan man, er enthousiast van wordt!”

  • 18 februari 2021, 22:35

    Mariëlla Julien: “Super leuk! Gewoon recepten krijgen met ideeën en dan ook nog gezond Vegan goed voor mens en natuur! Ik sta zo vaak met m’n handen in het haar: ‘wat eten we vandaag’ ‘waar plezier ik de familie mee’. Dus ik ga voor het vegan recept: fleurige fajita voor de familie! Hele gezin kan meegenieten! Nu maar hopen het boek te winnen om nog meer variatie in recepten eigen te maken. 🍀👍🏻”

  • 18 februari 2021, 18:22

    Judith: “Ik moet van Onne de linzensoep proeven. Dus graag!”

  • 18 februari 2021, 16:07

    Tamar: “Mijn favoriete gerecht is Vegan Soul Food”

  • 17 februari 2021, 23:15

    Babette: “Mijn favo vegan gerecht is Ropa Vieja (met oesterzwammen ipv vlees)”

  • 17 februari 2021, 22:21

    Bo: “Mooi boek. Ziet er mooi uit en ik ben heel benieuwd naar de recepten. Zou het dolgraag winnen. De pittige linzensoep ga ik proberen. Mijn favoriet is linzencurry met naan. Niemand mist het vlees 😁 En nu goed de spam in de gaten houden. Groetjes Bo”

  • 17 februari 2021, 18:43

    Andrea Tóth: “Indiaanse Dahl soep”