Reizen met de trein van Praag naar Brno Brno, Tsjechië

Reis
Naar item

Van Praag naar Brno met de trein

Reis je met de trein van Praag naar Brno dan krijg je in de standaard klasse gratis koffie, thee en water. Ook is de trein uitgerust met wifi en stroom. In de ‘relax-klasse’, een soort eerste klasse coupé, heb je ook nog eens extra veel ruimte. Snacks, salades, broodjes, sapjes, wijn koop je voor slechts enkele euro’s of minder. Zo betaal je voor een stuk taart omgerekend maar € 0,40 en een croissant belegd met mozzarella en tomaat heb je al voor een euro. Het is aan te raden om van tevoren je plek te reserveren. En ook belangrijk: je reist duurzaam, als je kiest voor reizen met de trein!

Bohemia sekt

O ja, bubbels zijn altijd een goed idee. Dus ook deze Bohemia Sekt.

Brno: hippe, tweede stad van Tsjechië

Brno Tsjechië

Brno is met zo’n 400.000 inwoners de tweede stad van Tsjechië. Na het drukke, toeristische Praag is het een verademing om hier door het autovrije centrum te wandelen. Openbaar vervoer, per tram, is spotgoedkoop en kost slechts 25 Tsjechische kronen.

Brno is een hippe, levendige stad  door de vele studenten en culturele trekpleisters zoals Villa Tugendhat, bekend als meesterwerk van de modernistische architectuur.

Vegetarisch restaurant Forky’s

Forkys forky's vegetarisch vegan restaurant Brno

Vega(n) eten is ‘in’! Of Forky’s ook lekker is, testen we dan ook meteen met een lunch. Goedgekeurd! Zowel het eten als het moderne interieur.

Groentemarkt

Vegetable market Brno

Ons karakteristieke en bijzondere Hotel Royal Ricc heeft een fijne centrale ligging vlakbij de Groentemarkt, die al sinds de 13e eeuw bestaat. Fruit, groenten, bloemen en planten vind je hier volop en koop je direct van de telers.

Groentemarkt Brno tsjechie

Geurige aardbeien en lekkere asperges, nu in het seizoen, worden van harte aangeprezen. Ook is er een bescheiden overdekte markthal met allerlei craft bieren, Tsjechische wijn, kaas en vegan taart. Neem daarvoor de roltrap naar de eerste verdieping aan de zijkant van de Groentemarkt.

4x cocktailbars in Brno

Sinds de New York Times over de eerste cocktailbar in Brno, ‘de bar die niet bestaat…’ schreef, werd het een ware trend. Daarom dit lijstje met 4x cocktailbars in Brno. Stuk voor stuk aanraders voor een avondje uit in Brno!

1. Bar který neexistuje (bar die niet bestaat)

Bar který neexistuje Brno bar die niet bestaat cocktailbar

De barmannen van ‘de bar die niet bestaat’ hebben uitstekende vakkennis. Zo kennen ze de samenstelling van alle cocktails uit hun hoofd en weten ze je alles te vertellen over de ingrediënten en de perfecte mixen.

2. 4pokoje

4pokoje cocktailbar Brno Tsjechie

Vier kamers is de vertaling van 4pokoje, genoemd naar de Amerikaanse komische film ‘Four Rooms’ van regisseur Quentin Tarantino, die ook de legendarische film Pulp Fiction maakte. Bijzonder is dat deze cocktailbar 22 uur per etmaal open is. Ze sluiten van 05:00 tot 07:00 uur, waarschijnlijk voor de dagelijkse schoonmaak. In de ochtend is het een ontbijtplek, daarna ben je welkom voor de lunch en ’s avonds (of eerder) drink je je favoriete cocktail.

3. Atelier Cocktail Bar & Bistro

Atelier Cocktail Bar & Bistro Brno tsjechie czechia cocktailbars

Barman Roman beveelt de gin, suiker, limoen, bergamot cocktail aan. Eigenwijs als ik ben, kies ik bubbels. Dat wordt een Tsjechische sekt. Atelier Cocktail Bar & Bistro serveert een zes gangen tasting menu met matchende champagne en cocktails.

4. Super Panda Circus

Super Panda Circus cocktailbar Brno tsjechie czechia cocktail bars

Bij de laatste cocktailbar van vanavond worden we ontvangen met een glas gekoelde groene kruidenthee, die je smaakpapillen neutraliseert. Nu kan het circus beginnen. We nemen plaats in een theateropstelling in rijen op ons privé loungezitje. Geef je favoriete smaak door en laat je verrassen.

Wijn proeven in Zuid-Moravië

Vin Salon wijn proeven in Zuid-Moravië

Vanuit Brno reizen we zuidwaarts naar het gebied Zuid-Moravië om de Tsjechische wijn te proeven. In de Vin Salon mag je voor 400 kronen (ongeveer € 16) 90 minuten lang wijn proeven.

Vin Salon wijn proeven in Zuid-Moravië

Er is een selectie van 100 bekroonde wijnen uit Zuid-Moravië te vinden.

Vin Salon Zuid-Moravië wijn

Een mineraalrijke riesling en ook deze stevige rode wijn zijn mijn favorieten.

Vegetarische restaurants in Praag

Etnosvet vegetarische restaurants Praag

In Praag maakten we een heerlijke food tour. Lees vegetarische restaurants in Praag >>

Met de trein van Brno naar Olomouc en Jeseník

olomouc tsjechie

Lees ‘t vervolg van m’n reis: reizen met de trein in Tsjechië, Oloumouc en Jeseník.

Duurzaam reizen met de trein

Boek jouw ticket online via NS International.

Hotels in Brno

Logeertip: Ik overnachtte in het centraal gelegen en romantische Royal Ricc Hotel.

Kijk ook eens naar Grandhotel Brno of Grandezza Hotel Luxury Palace.

Meer reisverhalen en pure reistips? Hier vind je ze allemaal: puuruiteten.nl/reizen

© Tekst en fotografie Jeannette van Mullem, initiatiefnemer van Puur! uit eten en Pure! Food & Travel

Reacties