Yoga en pure wellness Ibiza, Spanje

Reis
Naar item

Yoga op Ibiza? Wat een mazzel! Voor Susie en Larah, van Ibiza Retreats, verzorgde ik een fotografie-opdracht tijdens hun yoga-week op het magische eiland Ibiza. Bekijk alle foto’s en pure tips, waaronder restaurants, winkels, een bio boerderij en een wijnhuis. Ik overnachtte in landelijke agroturismo’s in het noorden en midden van Ibiza.

Yoga Ibiza

ibiza retreats purefoodtravel

Een plezierige bijkomstigheid van de foto-opdracht was dat ik zelf ook mee kon doen aan de ‘Get Glowing Retreat’. Hier is een aantal van mijn favoriete foto’s.

Ibiza Retreats yoga wellness

Liliana Galvis, Lilypod Yoga & Ayurveda School.

Ibiza Retreats

Deze kleurrijke, lekkere, gezonde veggie salade is gemaakt door Mayla Marianka van Conscious Food Ibiza.

6 x restaurant tips op Ibiza

Waar eet je Puur! als je op reis bent? Ik heb een aantal heerlijke restaurants voor je op een rijtje gezet. Van Eivissa tot de adressen die je echt moet weten te vinden op Ibiza. Lokaal en biologisch eten is een trend op het hippe Ibiza. Dit jaar zijn er alweer twee leuke tips bijgekomen, zoals Don’t Panic it’s organic en Restaurant Aubergine.

1. Don’t panic it’s organic in Ibiza stad

Don’t panic it’s organic is een hotspot die dit seizoen haar deuren opende in Eivissa. De eigenaren van deze veggie salade- en sapbar, Patricia en Johan, is een Nederlands stel dat verliefd werd op Ibiza.

Dont panic its organic Ibiza

Het gezellige hip ingerichte restaurant serveert 100% biologisch, vegetarisch en vooral lekker eten! Je salade stel je zelf samen door jouw favoriete sla, groenten, toppings en dressing te kiezen. En heb je daarna nog meer lekkere trek? Probeer de super vers gemaakte smoothie met dadeltaart!

Dont panic its organic Ibiza

2. Restaurant Aubergine

Dit ‘farm-to-table’ concept gebruikt alleen lokale en biologische producten, die gedeeltelijk uit hun eigen moestuin komen. Mooie presentatie en decoratie in het open lucht restaurant.

Restaurant Aubergine Ibiza

Restaurant Aubergine Ibiza

3. Picadeli in Santa Gertrudis

‘Good food’ om mee te nemen. Picadeli is een samenwerking van het geliefde La Paloma en vrienden. Het eten is waar mogelijk lokaal, gedeeltelijk biologisch en alle disposables zijn recyclebaar of composteerbaar. Ook voor mooi gedecoreerde arrangementen op een idyllische locatie. En die zijn er genoeg te vinden op Ibiza!

Picadeli Ibiza

Picadeli Ibiza

4. Oleoteca Ses Escoles

Je proeft de verscheidenheid van de Ibiziaanse keuken bij Oleoteca Ses Escoles, wat vroeger dienst deed als school. Alle gerechten zijn bereid met de heerlijke biologische olijfolie van Can Miquel Guasch, de eigenaar van het restaurant.

Oleoteca Ses Escoles Ibiza

Lokale souvenirs shoppen kan in de naastgelegen winkel.

Oleoteca Ses Escoles Ibiza

5. Can Lluc

Dit is een van mijn favoriete agoturismo’s op Ibiza. Gastvrije ontvangst en op en top verzorgd door eigenaar Lucas, chef Manuel en bediening door Julian. Relaxen aan het zwembad… en dan is er het heerlijke eten.

Can Lluc Ibiza

Can Lluc Ibiza

6. Atzaro

Atzaro is de meest bekende agroturismo en evenementenlocatie op Ibiza. Ook bij de eilanders is deze plek geliefd omdat er het hele jaar door bijzondere evenenementen worden georganiseerd, zoals het spirituele therapie en healing festival en het Primavera festival om de start van het lenteseizoen te vieren.

Atzaro Ibiza

Puur! genieten? Een leuke tip is het combineren van een bezoek aan de spa en hammam in de ochtend, die je eventueel kunt afsluiten met een heerlijke uitgebreide 3-gangen lunch.

Atzaro Ibiza

Op zoek naar een agroturismo op Ibiza? >>

Nog veel meer lekkere pure adressen op Ibiza vind je op ons reisblog purefoodtravel.com. >>

© Tekst en fotografie door Jeannette van Mullem, initiatiefnemer van Puur! uit eten en Pure! Food & Travel

Reacties