Gezonde chocolade truffels met koffie Café Intención
DessertsGezonde chocolade truffels met koffie

Lekker genieten met gezonde voeding? Geen probleem met deze gezonde (en lekkere!) chocoladetruffels met koffie. Een heerlijk recept waarin goede koffie en pure chocolade met elkaar worden gecombineerd. Een waar smaakbommetje.
5 plantaardige ingrediënten
- 40 g cacaopoeder
- 30 ml plantaardige melk
- 30 ml ahornsiroop
- 60 g pure chocolade van ten minste 85%
- 1 el biologische koffiebonen van Café Intención
Zo maak je de chocolade truffels

Bekijk deze Reel op Instagram @puuruiteten en zie hoe je de chocolade truffels zelf maakt.
- Meng in een kleine kom de cacaopoeder, (plantaardige) melk en ahornsiroop. Roer rustig met een vork tot alles goed gemengd is. Blijf prakken tot je een samenhangend geheel krijgt. Let op: Door de cacaopoeder kan het even duren voordat alles goed mengt. Is de vulling te droog? Voeg een extra lepel (plantaardige) melk toe. Te nat? Een theelepel extra cacaopoeder lost dat op.
- Zet de vulling een kwartiertje in de vriezer of koelkast. Schep daarna met een theelepel 8 hoopjes en rol daar met je handen kleine balletjes van.
- Smelt de chocolade au bain-marie.
- Vijzel of hak de koffieboontjes tot fijne kruimels.
- Bekleed een bord met bakpapier en wentel de balletjes door de gesmolten chocolade. Tip: gebruik twee kleine vorkjes voor een gelijkmatige laag.
- Bestrooi met de koffie crunch en een paar korreltjes zeezout. Liever een pittige twist? Voeg wat gedroogde chilivlokken toe.
- Laat de bonbons een half uur opstijven in de koelkast. De volgende dag zijn ze op hun lekkerst! Bewaar ze in een afgesloten bakje. In de koelkast blijven ze een week goed. Buiten de koelkast kan ook, maar gekoeld zijn ze het lekkerst.
E-book met koffie recepten

Nog veel meer lekkere koffie recepten vind je in het Café Intención e-book, zoals de peanut butter cappuccino met amandelmelk.
Meer Puur! uit eten
Reacties