Sabich met tahin Lekker Arnhems

Voorgerechten
Naar item

Sabich met tahin is een Israelisch recept. Het heeft een basis van tahin met daarop gebakken aubergine en heerlijke gekookte eitjes. Puur! is dol op dit recept en daarom delen we het graag met jou. Eet je liefst plantaardig? Laat dan de gekookte eitjes weg.

Ingrediënten sabich met tahin

  • 4 eieren
  • 1 middelgrote aubergine
  • olijfolie om mee te bakken
  • 1 grote rijpe tomaat
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1/2 groene hete peper, fijngehakt
  • 1/2 el citroensap
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1/4 kopje peterselie, fijngehakt 

Voor de tahin:

  • 200 g tahin
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1/2 hete groene peper, fijngehakt
  • 3 el citroensap
  • 1tl zout
  • 100 ml koud water

Sabich met tahin

Bereiding sabich met tahin

  • Kook water in een pan. Als het water kookt, doe je de eieren er voor precies 7 minuten in. Schrik de eieren in ijskoud water. Als de eieren een beetje afgekoeld zijn, kun je deze pellen.
  • Was en droog de aubergine.
  • Snijd met een dunschiller reepjes van de schil zodat er een soort zwart-wit patroon ontstaat (gestreept).
  • Snijd in blokjes van 3 × 4 cm.
  • Maak olie warm in een pan en bak de aubergine goudbruin. Laat de aubergine hierna uitlekken op bakpapier.
  • Rasp de tomaat en laat het uitlekken in een vergiet.
  • Meng in een bak: de tomaat, 2 tenen knoflook, groene peper en 1/2 el citroensap.
  • Meng als laatste alle ingrediënten voor de tahin door elkaar.

Serveer:

  • Begin met de tahin op het bord te verspreiden.
  • Leg de blokjes aubergine op de tahin.
  • Breek de gekookte eieren met de hand door het midden en leg verspreid op de aubergine.
  • Doe er gehakte peterselie en ui overheen.
  • Verspreid nu de geraspte tomaat in kleine bergjes tussen de gekookte eieren.
  • Maak af met klein beetje olijfolie.
  • Direct opdienen, als alles nog een beetje warm is.

Lekker Arnhems biologische catering

Buddha bowl

Buddha bowl recept vegetarisch

Buddha bowl vegetarisch recept? Een buddha bowl is super populair. En eigenlijk niks anders dan een lekkere verzameling van hapjes, in een kom, met een lekkere dressing er overheen.

Gevulde druivenbladeren vegan

Gevulde druivenbladeren vegan recept

Gevulde druivenbladeren maak je zelf met dit vegan recept van Puur! Streekrestaurant de Hofkaemer in Bergeijk. Deze druivenbladeren zijn gevuld met quinoa, dat is weer eens iets anders dan met rijst.

Salade van biet met hummus

Salade van biet met hummus is een heerlijk lunchgerecht met verschillende soorten biet. Ook ’n aanrader als voorgerecht of zelfs hoofdgerecht, afhankelijk van hoeveel trek je hebt maak je een kleine of een grotere salade.

Lees ook:

Reacties