Buddha bowl GreenTwist Cooking School

Hoofdgerechten
Naar item

Buddha bowl vegetarisch recept? Een buddha bowl is super populair. En eigenlijk niks anders dan een lekkere verzameling van hapjes, in een kom, met een lekkere dressing er overheen. GreenTwist Cooking School geeft je tips hoe je zelf een lekkere buddha bowl kan samenstellen en een voorbeeldrecept.

Buddha bowl vegetarisch recept

Buddha bowl recept vegetarisch

Ingrediënten buddha bowl vega

Tips voor een lekkere vulling?

Kies van elk rijtje 1 of 2 dingen uit en je bent er!

  • Quinoa | Bloemkool- of broccolirijst | Gekookte of gepofte boekweit | Wilde rijst | Kikkererwten | Linzen
  • Tempeh | Tofu | Gebakken paddestoelen | Scrambled egg
  • Zoete aardappel | Pompoen | Pastinaak | Knolselderij | Bieten
  • Avocado | Tomaat | Komkommer | Radijs | Sla
  • Bloemkool | Broccoli | Boerenkool | Spinazie | Gebakken ui
  • Feta | Geitenkaas
  • Notendressing | Dunne hummus (evt van bieten of bloemkool) | Yoghurtdressing

Maak af met diverse kruiden en specerijen, het is lekker en extra speciaal om verschillende smaken aan je ingrediënten te geven.

Ingrediënten buddha bowl met amandeldressing

voor 2 porties

  • 300 g zoete aardappel of pompoen
  • 1 middelmaat broccoli
  • 100 g bloemkoolrijst
  • 150 g tempeh, tofu of vegetarische kipstuckjes
  • 1 el bouillonpoeder
  • 1 el komijnzaad
  • 1 el korianderpoeder
  • 1 el chilipoeder of chilivlokken (meer of minder naar smaak)
  • 1 el shoarmakruiden

Voor de amandeldressing

  • 50 g hele amandelen
  • 1 el rode wijnazijn
  • el mosterd
  • el crème fraîche, soja- of kokosyoghurt
  • 30 ml plantaardige melk
  • 1 tl vloeibare zoetstof (GreenSweet, ahornsiroop of honing) (naar smaak)
  • zout & peper

Bereiding buddha bowl vegetarisch

  • Doe de amandelen in een kom met lauw water, laat trekken voor minimaal 30 min.
  • Snijd de broccoli in roosjes (bewaar de stam voor broccolirijst), de proteïne (tempeh, tofu, vega kip) in plakken en de zoete aardappel of pompoen in blokjes.
  • Maak een marinade van milde olijfolie en de shoarmakruiden, gehakte knoflook en marineer je proteïne hierin.
  • Rooster de noten op laag vuur en houdt ze af en toe in beweging om verbranden te voorkomen.
  • Zet een kookpan met water op het vuur, voeg hier de bouillon en zout aan toe. Kook de broccoli circa 4 min, controleer met een vork. Meng de chilivlokken door de broccoli.
  • Bak de tempeh, tofu of vega kip in circa 6 minuten krokant.
  • Bak de zoete aardappel of pompoen in circa 6 minuten tot ze zacht zijn. Voeg hier het komijnzaad en de korianderpoeder aan toe.
  • Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar.
  • Maak je bord op en serveer de buddha bowl met de dressing.
Reacties