Lunchen in Groningen

Nieuws
Naar item

Er gaat niets boven Groningen! Vegan is er hip, de stad heeft een authentiek sfeervol centrum en de zon schijnt. Een mooie dag om Puur! Groningen te verkennen. Op ons programma staan lekkere lunch restaurants met biologisch, lokaal en veganistisch eten. Lees je mee met onze lunchen in Groningen tips?

Lunchen Groningen: Anat

lunchen groningen Anat vegan restaurant biologisch uit eten tip lunch

Een lekkere wandeling net buiten het centrum van Groningen, brengt je via het park bij Anat. Alles is hier plantaardig. Denk aan een huiskamerrestaurant waarbij je binnenkomt in een kleine ruimte waar je je bestelling doorgeeft. Via de keuken en de trap kom je op de bovenverdieping in een piepkleine kamer waar enkele tafels met stoelen staan. Met mooi weer is er meer plek, dan zit je heerlijk op het terras aan de voorzijde met uitzicht op het groen.

lunchen groningen vegan biologisch anat restaurant groningen

Smoothies, sappen, salades, soep of de combi van de dag. Vegan, biologisch, vintage servies en een fijne omgeving. Als je een plekje weet te bemachtigen is dit een toffe lunchplek. En terug in de stad ben je zo.

Nog een lunchtip: De Herbivoor

lunchen groningen Anat vegan restaurant biologisch uit eten tip lunch

Alles is super vers bij De Herbivoor. Als je binnenwandelt valt de kleurrijke saladebar je meteen op met lekkere kraakverse groente. Zoals de naam al doet vermoeden is De Herbivoor gek op groente. Verwacht dus gezond, lekker, vers eten dat voor je neus wordt bereid. Daarbij een biologisch sapje of een ander gezond en hip drankje en compleet is jouw heerlijke lunch.

Thee bar Kokotoko

lunchen groningen Koko Toko thee theebar eerlijke mode fair fashion chocolade biologisch

Eerlijke waren verkopen ze bij Kokotoko. Vooral fair fashion voor dames, er is ook een mannenhoek. Ook (kook)boeken met gezonde tips en recepten voor jouw healthy en duurzame lifestyle zijn te koop. Ook fijn: er is een thee bar waar je geniet van lekkere thee én je proeft er bijzondere chocolade. Als dat geen ideale combi is?

Opgeweckt Noord

Opgewekt Noord Groningen lunchen groningen verpakkingsvrijer winkel biologisch regionaal

Update juni 2016: Helaas is Opgeweckt Noord gesloten.

De eerste verpakkingsvrije winkel van Nederland, zo presenteert Opgeweckt Noord zich. Niet alleen dat, alles is er ook nog eens zoveel mogelijk regionaal en biologisch. In het weekend kun je achterin de zaak ontbijten en lunchen. Opgeweckt boodschappen doen kun je hier altijd. Ook leuk: Maak je eigen pindakaas! Wat zit daarin? Alleen pinda’s.

Lekkere trek?

lunchen groningen frietwinkel groningen biologische friet

De biologische friet van Frietwinkel Groningen mag best af en toe voor de lekkere trek!

Wat te doen in Groningen?

groningen grachten water wandelen boten citytrip groningen

  • Net buiten het centrum wandelen is fijn om een breder beeld te krijgen van een stad. Wij wandelden terug vanaf lunch restaurant Anat door het park en langs het water.
  • Liefhebber van eerlijke mode? Shoppen in Groningen kan bij talrijke vintage winkels in de Oosterstraat en de Folkingestraat. Check Awearness Fashion voor leuke, duurzame tips en fijne fair fashion adressen.
  • Beklim de Martinitoren voor een panoramisch uitzicht over de stad. Het is even klimmen met 311 treden. Wij hadden misschien wel geluk dat het bovenste gedeelte werd gerestaureerd. En ook dan is het uitzicht al de moeite waard.

Martinitoren Groningen martinitoren beklimmen martinikerk

Rechts in beeld zie je ‘t Feithhuis, een stadscafé-restaurant dat met pure ingrediënten werkt.

Tips in Groningen

Leuk als je dit bericht wilt delen! Dat kan via de social media iconen onder dit bericht. Heb je een tip in Groningen? Laat jouw reactie achter onder deze blog.

Meer citytrips?

Fenix Food Factory Rotterdam foodmarkt

Lees ook Fenix Food Factory in Rotterdam en puuruiteten.nl/reizen.

Biologisch uit eten in Utrecht

biologisch restaurant utrecht de veldkeuken bunnik

Biologisch uit eten Utrecht >>

© Tekst en fotografie: Jeannette van Mullem, Puur! uit eten en Pure! Food & Travel

Reacties (1)

  • 16 april 2016, 12:46

    Awearness Fashion | Fair fashion shoppen in Groningen: “[…] hebben met Puur! uit Eten ook een aantal fijne adresjes om lekker en puur te lunchen gespot. Binnenkort gaan we samen naar Den Bosch en Eindhoven. Tips? Stuur ze naar […]”