Arnhem Lekker & Groen in 2025

Nieuws
Naar item

Arnhem Lekker & Groen! voor de horeca

Op maandag 3 november 2025 organiseerden we ons derde horeca-event Arnhem Lekker & Groen! Onze speerpunten zijn minder voedselverspilling en meer plantaardige opties op de menukaart.

Duurzaamheid op de kaart

Gravad carrot FoodVia Arnhem Lekker & Groen!

Gravad carrot – restaurant FoodVia in Arnhem

Wil je leren hoe je vega(n) gerechten het beste kunt vermelden op je menukaart? KHN Arnhem werkt samen met gemeente Arnhem en Puur! uit eten aan een groenere horecasector. Inmiddels hebben 25 enthousiaste Arnhemse horecaondernemers zich aangesloten en profiteren van deze samenwerking. Door kennis te delen en ervaringen uit te wisselen, maken we duurzame keuzes niet alleen makkelijker, maar ook aantrekkelijker voor jouw zaak, waardoor Arnhem nog groener én lekkerder wordt.

Terugblik Arnhem Lekker & Groen! event november 2025

Arnhem Lekker & Groen! horeca event november 2025

Samen richting een groenere horeca in Arnhem

Arnhem Lekker & Groen! event FoodVia

Wat was het een inspirerende dag. Deze keer waren we te gast bij Arnhem Lekker & Groen! deelnemer restaurant FoodVia. Met enthousiaste deelnemers kwamen we op maandag 3 november 2025 samen om elkaar te inspireren en te motiveren voor een duurzamere toekomst. Want samen maken we de horeca in Arnhem groener én smaakvoller.

Arnhem Lekker & Groen horeca event november 2025 foodvia

De dag begon met een warm welkom van Annelies, eigenaresse van FoodVia. Daarna volgden diverse activiteiten en presentaties. Studenten Luca en Tess van de HAN, opleiding Communicatie, organiseerden interactieve speed-dates en de workshop “Menukaart van de toekomst”.

Arnhem Lekker & Groen horeca event november 2025 foodvia

Tijdens de plantaardige lunch, verzorgd door FoodVia en studenten van Rijn IJssel, genoten we van een gravad carrot als voorgerecht en een smaakvol paddenstoelenstoofpotje als hoofdgerecht.

Arnhem Lekker & Groen! Konijnenvoer

Een van de hoogtepunten was de bijdrage van Demian, chef en mede-eigenaar van het eerste restaurant met een groene Michelinster in Arnhem: Konijnenvoer. Hij wist chefs te inspireren met zijn visie op plantaardig koken en het terugdringen van voedselverspilling.

Openluchtmuseum Food Waste Challenge arnhem

Ook werden de resultaten van de mystery visits en de Food Waste Challenge gedeeld, met verrassende inzichten en concrete oplossingen.

Groene Bloemen Arnhem Lekker & Groen!

We sloten de dag af met Groene Bloemen voor Annelies en een gezellige borrel, onder het genot van Gelderse wijnen.

Op naar een toekomst waarin duurzaam en lekker hand in hand gaan. Ook in 2026 zullen we hier ons voor in blijven zetten voor en door de horeca.

Horeca-event Arnhem Lekker & Groen!

Bekijk het filmpje van ons Arnhem Lekker & Groen! event bij restaurant FoodVia.

 

Heb je een vraag over Arnhem Lekker & Groen!? Neem gerust contact op met Jeannette van Mullem, projectleider Arnhem Lekker & Groen!, via info@puuruiteten.nl of 06-4321 9047.

Terugblik Arnhem Lekker & Groen! event mei 2025

Arnhem Lekker & Groen! horecaevent

Wat een geweldige editie van het tweede horecaevenement #ArnhemLekkerEnGroen op 19 mei 2025. Samen met zo’n 50 enthousiaste deelnemers hebben we een inspirerende stap gezet richting een groener én lekkerder Arnhem.

Plantaardige lunch Arnhem Lekker & Groen! Cravings for Green

De dag begon met een warm welkom van Mathijs, chef bij JANS’ Food & Winebar, gevolgd door een presentatie over het project Arnhem Lekker & Groen! Vervolgens nam Wastewatchers ons mee in de wereld van voedselverspilling en hoe we daar samen iets aan kunnen doen.

Arnhem Lekker & Groen horeca event 2025

Kebab van knolselderij met mayo van gepofte knoflook en zoetzure rode ui – JANS’ Food & Wine Bar, chef Mathijs van Milt

Na een goed verzorgde plantaardige lunch kregen we tips over hoe je je menukaart kunt boosten met duurzame keuzes. Daarna was het tijd voor speeddates: korte, krachtige gesprekken vol inspiratie en verbinding. Tot slot gaf Secret View ons een kijkje achter de schermen van de ‘mystery guest’ – verrassend én leerzaam!

Arnhem Lekker & Groen! horeca jans' food & wine bar

We sloten de dag af met een gezellige borrel, waar volop werd nagepraat en genetwerkt.

Doggybag Loesje voor Arnhemse horeca

Iedereen ging naar huis met een echte Arnhemse doggybag van Loesje – gevuld met posters, de routekaart en een deurbordje of -sticker. Een waardevolle herinnering aan een geslaagde en duurzame dag!

Nieuwe routekaart: Lekker & Groen! in Arnhem

Arnhem Lekker & Groen routekaart into.arnhem

Arnhem Lekker & Groen! lanceert een gloednieuwe routekaart vol duurzame hotspots. Tijdens een bijzondere food safari ontdekten deelnemers horecazaken in de Arnhemse binnenstad die zich actief inzetten tegen voedselverspilling. We gingen proeven bij JANS’ Food & Wine Bar, Pickle de Winkel, Bij Ann, Anne&Max in de Steenstraat en FoodVia. 

Deze eerste editie – de ‘Red-je-Restjes-route’ – laat media en influencers zien hoe lokale ondernemers slim omgaan met overschotten en tegelijkertijd verrassen met heerlijke plantaardige hapjes en drankjes. Check de Routekaart Lekker & Groen in Arnhem.

De tweede foodsafari op 18 september 2025 had als thema ‘meer plantaardig op de menukaart’. Horecaondernemers die meedoen met Arnhem Lekker & Groen! en media en influencers werden uitgenodigd om mee te wandelen en te proeven bij een vijftal horecalocaties in de Arnhemse binnenstad. Zo werden we verrast met een heerlijke proeverij bij Restaurant LOCALS (Hotel Haarhuis), Koek van Nouk, Enig Alternatief, FALLA en A Beautiful Mess. Bekijk de Reel van de foodsafari op Instagram @puuruiteten en check #arnhemlekkerengroen. 

Filmpje Arnhem Lekker & Groen! horeca-event

 

Volg je #ArnhemLekkerEnGroen op social media? Het laatste nieuws delen we via @puuruiteten op LinkedIn, Instagram en Facebook.

Arnhem Lekker & Groen!

Meer Puur! uit eten

Reacties