Wellness One Happy Island Aruba, Caribisch Nederland

Reis
Naar item

‘One happy island’ is niet alleen de spreuk van Aruba, de mensen die er wonen en werken maken deze slogan zelf waar. Zo zegt Juan, horecamedewerker van Amsterdam Manor Beach Resort, het standaard na elke vraag of zin. ‘Graag een groene thee’. Als hij de thee brengt: ‘one happy island’! ‘Dankjewel’. ‘One happy island…’ Het is zoals het Australische no worries. Ik neem je graag mee naar de meest relaxte wellness hotspots op Aruba. 

1. Yoga bij Manchebo Beach Resort & Spa

Mijn eerste dag op Aruba start ik met een yogales. Met een fantastisch uitzicht op een parelwit strand. Wat een heerlijk relaxed begin van de dag. En misschien ook wel een goede remedie tegen de jetlag.

Yoga Manchebo beach Aruba wellness Aruba tips

Andrea Herrera, onze yogalerares afkomstig uit Venezuela, geeft meerdere lessen per week. Je koopt vooraf een ticket en ook als niet-hotelgast ben je welkom. Na afloop geniet ik van een healthy smoothie Island Detox, met ananas, spinazie en limoensap. Ook een heerlijke locatie om te overnachten trouwens, check Manchebo Beach Resort & Spa.

2. SUP

SUP Surf and Paddle School Aruba Moomba Beach wellness aruba tips

De eerste keer ‘SUP-en’, Stand Up Paddling vond ik supertof. Vantevoren vroeg ik me af of ik überhaupt op zo’n plank kon blijven staan. Dankzij SUP-instructeur Dennis, die me adviseerde om vooral voor me uit te kijken in plaats van naar beneden, kwam het helemaal goed. In het begin nog een beetje onhandig, SUP ik binnen 10 minuten al een eind weg.

3. Flamingo Beach

Jeannette van Mullem Pure! Food & Travel Aruba renaissance island flamingos

Dé locatie voor een foto met deze roze beauties? Neem een speedbootje naar Renaissance Island. Dat is vooral fijn als je gast bent van het Renaissance Hotel, want dan is je bezoek inclusief boottocht gratis.

Renaissance Island flamingo beach Aruba wellness Aruba tips hotspots travelblog

De flamingo’s zijn niet bang voor mensen, ze lopen nieuwsgierig tussen de toeristen rond. Het enige is dat ze niet weg kunnen vliegen omdat ze geen vleugels meer hebben.

4. Ezels voeren

Donkey Sanctuary Aruba jeannette van mullem ezels

Gek op ezels? Breng een bezoek aan de ezelopvang. Maak niet dezelfde fout als ik, rijd meteen naar de juiste plek, want de ezelopvang is verhuisd. Er worden zo’n 125 ezels opgevangen. Daarvoor waren dit ezels die in de natuur vrij rondliepen. Tja, wat is goed en wat is minder goed?

Zijn ze beter af in de opvang of toch in hun oorspronkelijke vrije leefgebied dat weliswaar in direct contact staat met verkeer, dus kans op aanrijdingen?

5. Snorkelen en een boottocht

Palm Tours Aruba

Altijd fijn zou je denken: een boottochtje maken, heerlijk zwemmen en ook nog visjes kijken. Eerlijk gezegd, viel het een beetje tegen, want heel relaxed was het niet op deze partyboot met luide muziek. Ook van de onderwaterwereld had ik toch echt meer verwacht.

6. Mmm… massage

Puur genieten! Een heerlijke massage bij Okeanos Spa in het Renaissance Hotel. Je kiest zelf je favoriete olie en ontspannen maar…

7. Arikok National Park

Arikok National Park Aruba travel tips reistips

Hou je van natuur? Bezoek Arikok National Park, vernoemd naar Nederlander Arie Kok.

Julio Beaujon Arikok National Park Aruba

Gepassioneerd parkwachter Julio Beaujon vertelt enthousiast over natuurbehoud, het belang van educatie en genieten van de natuur. Dit Nationale Park beslaat bijna 20% van de oppervlakte van het eiland. Welke dieren kun je tegenkomen? Veel vogels, waaronder de Arubaanse holenuil en parkieten. Hagedissen in groen en blauw, geiten, en ja… ook zijn er zeldzame slangen.

Meer natuur? Voor ruige natuur en afgelegen stranden bezoek je liefst het noorden van het eiland. Met een mooie vuurtoren, het strand van Boca Prins en het gelijknamige eettentje vind je in deze blog met lekkere restaurants op Aruba.

8. Aloë vera

Aloe Vera Aruba

Producten gemaakt van aloë vera zijn misschien wel de bekendste wellness producten van Aruba. Ik heb horen zeggen dat de plant hier van bijzondere kwaliteit is. Lékker zijn de aloë vera producten in ieder geval.

9. Amsterdam Manor Beach Resort

Amsterdam Manor Beach Resort Aruba wellness Aruba tips hotels Eagle Beach

Bij Amsterdam Manor Beach Resort vind je de milieuvriendelijke navulverpakkingen aloë vera met douchegel en shampoo gewoon aan je badkamermuur. Wat een geluk dat we hier mogen logeren. Je steekt de straat over en je bent op Eagle Beach.

Divi-divi bomen Aruba divi divi trees nature

Vanaf ons dakterras hebben we uitzicht op de enige twee fofoti bomen die op het strand van Aruba te vinden zijn.

Meer weten over Amsterdam Manor Beach Resort?

10. Duurzaam op Aruba

Aruba wil zich onderscheiden als duurzaam eiland voor de bewoners en toeristen.

Duurzaam Aruba sustainable sustainability duurzaamheid Aruba

Zo zijn er tot nu toe tien windmolens op het eiland te vinden. Als het goed is, wordt dit aantal binnenkort verdubbeld. De vraag is alleen nog even waar ze worden geplaatst.

Windmolens Aruba duurzaam sustainable

10x Restaurants Aruba

Passions on the beach restaurant Aruba

Kijk vooral naar deze lekkere tips van restaurants op Aruba, zo heeft Amsterdam Manor ook een heerlijk romantisch restaurant. Op de plek waar je het allerliefste bent op Aruba, het strand!

Nog veel meer reistips >>

© Tekst en fotografie: Jeannette van Mullem, Puur! uit eten / Pure Food & Travel

Reacties