10x restaurants Aruba, Caribisch Nederland

Reis
Naar item

Op Aruba wil je vooral genieten van het mooie weer, de poederwitte stranden en de azuurblauwe zee. Wat is een vakantie zonder lekker eten en drinken? Gelukkig zijn er op ‘one happy island’ voortreffelijke restaurants in overvloed. Puur! uit eten zet voor jou 10x lekkere tips op Aruba op een rijtje. Van pittig koffietentje tot een romantisch diner op het strand. Ook de veggie burger en de vegan BBQ zijn pure aanraders! 

10x Puur! restaurants Aruba

1. Gezonde lunch bij Garden Fresh Café

Garden Fresh Café Aruba restaurants tips puuruiteten

Stel je eigen salade samen met een keuze uit een basis sla, eiwitten en toppings. Ook lekkere gezonde smoothies serveren ze bij Garden Fresh Café.

2. Caribische appetizers bij Westdeck

Op het terras met zeezicht bij The West Deck zien we een gigantisch cruiseschip van de Holland-Amerika Lijn vertrekken, waarschijnlijk op weg naar een volgend Caribisch eiland.

The West Deck Aruba restaurants puuruiteten

Food to share is hier het beste menu. Caribische tapas appetizers om te delen. Salade, ceviche van pittige garnaal en witte vis, viscakejes en nog veel meer lekkers. Fijne lunchtip met relaxte sfeer!

3. Barefoot diner bij zonsondergang

Restaurants Aruba tips hotspots one happy island Barefoot restaurant puuruiteten

Barefoot restaurant is een mooie plek om, jawel… met je voetjes in het zand, te genieten van een perfect verzorgd diner bij zonsondergang.

restaurants Aruba puuruiteten reisblog reisblogger Barefoot Restaurant Aruba

Probeer de flirtini-cocktail met bubbels!

4. Pittige koffie bij Craft

Craft koffiebar Aruba koffie

Herken je dat je op reis ineens zo’n zin kunt hebben in écht lekkere koffie? Op Aruba moet je dan bij Craft zijn. Voor zover ik het heb kunnen ontdekken, serveren ze hier met stip de beste espresso van het eiland. Ook de cocktails schijnen heel goed te zijn.

5. Vegan BBQ in Oranjestad

Yemanja Aruba restaurants puuruiteten vegan food BBQ Oranjestad

Lekker eten in Oranjestad, dat kun je bij Yemanja, dat bekend staat om haar gezonde keuken. Ik ga voor de vegan groenten van de houtskoolgrill met een spicy Creoolse saus, maar dan iets minder pittig. De pindasaus is goddelijk. Alle ingrediënten zijn zoveel mogelijk biologisch volgens de bediening. Jammer genoeg is de chef er vanavond niet om daar wat meer over na te vragen. Hier kom ik een volgende keer graag terug!

6. Boca Prins

Boca Prins Bar Restaurant restaurants Aruba cocktail dirty colada puuruiteten reisblog foodblog

Tijd om af te koelen na een ruige rondrit met de jeep op het noorden van het eiland. Dat is geen straf bij dit relaxte eettentje met een ruime keuze aan frozen specials. Ik proef de dirty colada, een ijskoude drank met kokosroom en Kahlua.

Boca Prins Bar Restaurant Aruba restaurants Aruba red snapper lokale vis

Eerlijk is eerlijk, heel bijzonder ziet de vis van de dag, de red snapper, er niet uit. Maar lékker dat ie is! Heerlijk stevig visvlees en met een krokante korst gegrild.

Boca Prins Aruba reisblog

Restaurant en bar Boca Prins is genoemd naar een heel mooi nabij gelegen strand met reusachtige golven. Pootje baden mag, zwemmen is te gevaarlijk door de sterke stroming.

7. Charlie’s, de oudste bar van Aruba

Charlie's Bar Aruba San Nicolas charlies bar restaurants Aruba hotspots

75 Jaar bestaat Charlie’s. Binnen raak ik niet uitgekeken op alle versiersels en snuisterijen. Tony, de zwager van Charlie, vertelt: ‘De gestoomde garnalen zijn hier favoriet. Ook hebben we altijd een veggie special’. Charlie’s is alleen overdag open, maar wat let je om overdag te genieten van een lekkere mojito? Je bent tenslotte op one happy island. De oudste bar van Aruba vind je in San Nicolas.

San Nicolas is na hoofdstad Oranjestad de tweede grootste stad van het Caribisch eiland.

Street art San Nicolas Aruba Art Fair

Op de foto zie je Paula, mijn enthousiaste gids en organisator van deze persreis. We wandelen door San Nicolas dat door alle street art een hippe en artistieke sfeer ademt. Geheel toevallig is dat niet, onlangs werd er de jaarlijkse Aruba Art Fair gehouden.

8. Diner op het strand bij Passions on the Beach

Restaurant Passions on the Beach Aruba Eagle Beach restaurants Aruba puuruiteten reisblog foodblog foodtravel Caribean

Wauw! Alweer zo’n heerlijke plek voor een romantisch diner. Op misschien wel het mooiste strand van Aruba, Eagle Beach. Het eten is in één woord verrukkelijk!

Groenten als tomaten, komkommer, sla en champignons worden op het eiland met hydrocultuur gekweekt, vertelt de Nederlandse directeur-eigenaar Jurgen van Schaijk van het Amsterdam Manor Beach Resort, waar Passions on the Beach bijhoort.

Restaurant Passions on the Beach Aruba

Jurgen probeert zoveel mogelijk duurzaam te ondernemen. Zijn hotel was 15 jaar geleden als eerste Earth-Check gecertificeerd. Zo heeft hij tal van technische zaken zo milieubesparend ingericht: waterzuinige douches, toiletten, spaarlampen worden vervangen door nog zuinigere LED-lampen, de gebouwen zijn geïsoleerd. Hij is altijd op zoek naar hoe het nog groener kan.

9. Veggie burger bij Elements

Elements Restaurant Aruba veggie burger vegetarian restaurants aruba puuruiteten reisblog

Chef Oliver van Elements Restaurant vertelt: ‘Zo’n 60% van de menukaart is gemaakt van biologische ingrediënten.’ De smakelijke vulling van mijn veggie burger is gemaakt van rode biet. En het uitzicht? Dat maakt het helemaal zen.

10. Diner bij Screaming Eagle

Screaming Eagle Restaurant Aruba puuruiteten caribbean reisblog restaurants aruba

Wow! Wat een kleurrijke en warme entree bij Screaming Eagle Restaurant.

Screaming Eagle Restaurant Aruba

De pinot grigio is voortreffelijk. Helaas is de ceviche aan de zure kant, waarschijnlijk door, naar mijn smaak, te veel limoen. Wellicht had ik een te hoge verwachting van het restaurant omdat ze in 2015 werden verkozen tot het beste restaurant van het Caribisch gebied.

One Happy Island wellness tips

Flamingo's Renaissance Island Aruba travel blog flamingo photography

Lees meer Aruba tips met yoga, SUP, massage en gezonde smoothies: Wellness One Happy Island >>

Reserveer bij Amsterdam Manor Beach Resort!

Meer lekkere reistips? > puuruiteten.nl/reizen

© Tekst en fotografie: Jeannette van Mullem, Puur! uit eten / Pure Food & Travel

Reacties (2)

  • 2 februari 2018, 22:14

    Gerard Schnackers: “One happy Island indeed! Ik ken Aruba nog van de dagen, lang voordat Renaissance Island bekend was als Sonesta Island. Wat kan ik zeggen: namen komen en gaan, maar de kwaliteit en aantrekkingskracht van Aruba worden alleen maar beter en groter! Tot ziens...”

  • 4 januari 2017, 16:12

    Maarten: “Charlie’s, de oudste bar van Aruba is ook op donderdag avond open als er carnaval is, dit jaar gaan we weer naar aruba toe”