Wat te doen in… Hasselt, België

Reis
Naar item

Tips voor een lekker weekendje Hasselt? Natuurlijk kun je lekker uit eten in Hasselt. Check restaurants in Hasselt voor lekkere tips waar je vegetarisch, uit de streek en biologisch eet. Wat te doen in Hasselt? Je vindt er leuke vintage winkels om een kekke outfit te shoppen, je loopt binnen bij het modemuseum en je leert alles over jenever. Street art is ook in Hasselt hot. Hier is jouw to-do lijstje voor Hasselt. En heb je tips? Laat dan graag onderaan deze blog jouw reactie achter.

Wat te doen in Hasselt?

De Fietsbar Hasselt hot coffee cool bikes

1. Hotspots in Hasselt voor een drankje

Mucho Gusto

Mucho Gusto koffiebar Hasselt

Roel Driesen, eigenaar van koffiebar Mucho Gusto, reist zelf ieder jaar naar Centraal Amerika om een aantal koffieproducenten te ontmoeten en zijn koffiebonen te selecteren. Van boon tot koffie. Ook het branden van de koffiebonen doet hij zelf. Vraag naar zijn ‘limited edition’.

de Fietsbar

De Fietsbar Hasselt hotspot biologisch

Voor een biologisch drankje, hapje én het laten repareren van je fiets ga je in Hasselt naar de Fietsbar.

King Kong Coffee

King Kong Coffee is een populaire specialty coffee bar onder de locals. Tegenover het toerismebureau.

Speculoos bij bakkerij Depaifve

Speculaas Bakkerij Depaifve Hasselt speculoos

Bakkerij Depaifve serveert geen drankjes, maar speculoos is wel lekker bij een warm drankje. Het verschil met speculaas is dat speculoos qua smaak tussen speculaas en bastognekoek in zit. Een echte Hasseltse lekkernij. Want denk je aan Hasselt, dan denk je al snel aan speculoos en jenever als culinaire specialiteiten.

2. Shoppen bij hippe winkels in Hasselt

So Sweet

So sweet vintage kledingwinkel Hasselt

Terug naar de jaren ’40, ’50 en ’60 met de kledingcollectie van vintage-stijl winkel So Sweet. Met de 48-uurs kaart krijg je zomaar een lekker glas bubbels. Iets verderop in de Dorpsstraat vind je nog meer vintage mode.

Sessa store

Sessa store duurzame mode Hasselt

Sessa verkoopt duurzame kleding voor kinderen en volwassenen van de bekende eerlijke merken.

Oui

Oui interieurwinkel Hasselt

Leuke interieurwinkel voor cadeau’s, hippe meubels en snuisterijen in je huis.

3. Musea bezoeken in Hasselt

Jenevermuseum en proeflokaal

Jenevermuseum Hasselt 48 uurs kaart

Hoe worden graan en jeneverbessen verwerkt tot jenever? Alles over het stookproces ontdek je in het Jenevermuseum. Bezoek je het museum dan is dat inclusief een drankje in het proeflokaal. Je kiest jouw favoriet uit 90 tot 100 soorten jenever. Of doe een proeverij van meerdere soorten: de Ronde van België, de Lage Landen of Europa. Ga voor Fris & Zoet of Zacht & Romig. Het proeflokaal is ook toegankelijk als je het Jenevermuseum niet bezoekt.

Weetje: Sinds 2008 heeft jenever een beschermde geografische aanduiding. Jenever komt altijd uit België, Nederland of de aangrenzende Duitse en Franse departementen.

Modemuseum

Action dolls Viktor en Rolf Modemuseum Hasselt

Laat je in het Modemuseum inspireren door de geschiedenis van de mode en de hedendaagse ontwerpers. Een persoonlijke favoriet van het Modemusem én mijzelf is geïnspireerd op Alice in Wonderland. Je weet wel met Alice, die in een parallelle wereld terechtkomt waar ze avonturen beleeft met een pratend konijn en meer bijzondere wezens. Uit dit surrealisme zijn onder meer de action dolls van het bekende Nederlandse ontwerpersduo Viktor en Rolf geboren.

Graffiti en street art route

Graffiti & Street Art in Hasselt route

Intussen vind je street art in tal van steden. Zo ook in Hasselt. Bij het bureau voor toerisme haal je een gratis graffiti en street art wandel- en fietsroute.

Hasselt met de 48u-kaart

Ben je van plan om enkele musea te bezoeken? Dan heb je de Hasselt in 48 uur-kaart snel terugverdiend met gratis toegang tot musea en korting bij restaurants en hotels. Handig als je met de trein naar Hasselt reist: busvervoer is gratis. Fietshuur is 1 dag gratis. De huidige prijs is € 19,50 per kaart. Te koop bij Toerisme Hasselt en de deelnemende musea en horeca.

Restaurants in Hasselt

Restaurant Boulebaar Hasselt vegetarisch lekker uit eten

6x tips waar je lekker vegetarisch en biologisch eet: Hasselt restaurants en hotel tips! >>

Wij logeerden in Hasselt in het hippe YUP Hotel.

Vegetarisch eten in Gent

Restaurant Naturell Gent vegetarisch biologisch puur uit eten

Vegetarisch eten in Gent >

Nog veel meer reistips in Antwerpen, Brussel, de Belgische kust, Luik, Namen en de Ardennen >>

Reacties (2)

  • 2 april 2018, 17:34

    Jeannette van Mullem: “Wat leuk dat je er ook was Henriëtte! Heerlijk is Hasselt voor ‘n paar dagen weg hè?”

  • 2 april 2018, 11:11

    Henriette: “Wat leuk! Ik ben net afgelopen weekend geweest! Oui vond ik ook zon leuk winkeltje.”