MAGMA in Mechelen, duurzaam en biologisch restaurant Mechelen, België

Reis
Naar item

Vanavond staat restaurant MAGMA in Mechelen op onze planning. Hier genieten we van een puur plantaardig menu. Chef Maarten van Essche kiest voor biologisch. Zo lokaal mogelijk. Zero waste. Plantaardig (vis en vlees zijn opties), natuurwijn en gefilterd kraanwater. We bestellen het driegangenmenu vegetable. Er is ook een menu animal.

MAGMA in Mechelen, vegan menu

MAGMA Mechelen duurzaam biologisch restaurant

95% van de ingrediënten is biologisch. Alles komt zoveel mogelijk van dichtbij. Liefst uit België en nooit van buiten Europa. De bedrijfskleding is gemaakt van biologisch katoen en gerecycled polyester. Het doel van MAGMA is om nóg beter te worden in wat ze doen. En duurzamer. Zo zijn ze op zoek naar meer leveranciers uit België, willen ze wegwerp plastic vermijden en zo weinig mogelijk afval produceren.

Mechelen MAGMA restaurant duurzaam biologisch

Witte raap. Wilde paddenstoelen. Chrysant.

De volgende gang: Rode biet tartaar. Ume Boshi. Radijs. Cassis. Laat de wijnkeuze gerust aan de bediening over. De natuurwijnen passen uitstekend bij de pure gerechten.

Maarten van Essche chef restaurant Magma Mechelen

Maarten serveert een extra tussengerecht: Gefermenteerde knolselder. Knolseldertartaar & -olie. Dit moeten we volgens hem proeven omdat het laat zien hoe hij kookt, namelijk alles gebruiken van groente.

 

Magma Mechelen vegan menu

Gepofte sweet dumpling. Boerenkool. Salie.

De inrichting is strak uitgevoerd in minimalistisch wit en zwart. Je aandacht gaat hierdoor als vanzelf nog meer naar je bord. De weckpotten met gefermenteerde groenten en fruit versieren de wand waardoor dit een kleurrijk geheel vormt en afsteekt bij het witte geheel. Zittend aan een van deze tafeltjes op de bovenverdieping, grenzend aan de balustrade, kijk je uit op de rest van het restaurant. In de open keuken is de houtgestookte oven de blikvanger.

Mechelen: duurzaam, biologisch en lekker!

Jeannette van Mullem Puur! uit eten

En er is nog veel meer duurzaam, biologisch en vooral ook lekkers te ontdekken in Mechelen. Lente, pers & promotie medewerker, van Visit Mechelen leidt ons rond tijdens een food tour met lekkere, biologische, fairtrade, duurzame culinaire adresjes in Mechelen. We bezoeken een vegan koffiebar, een verpakkingsvrije winkel, de foodhal en meer culinaire tips voor jouw weekendje weg. We lunchen en dineren plantaardig. En later in de avond sluiten we af bij twee gezellige wijnbarretjes.

Na mijn studententijd in Brugge (Hotelschool) en Gent (Communicatie) is Vlaanderen nog steeds een van mijn favoriete culinaire bestemmingen. Nog veel meer duurzame en lekkere, culinaire tips in Belgische steden en aan de kust vind je hier!

Vegan uit eten in Brussel

Groene Michelinster restaurants emile van der staak nicholas

Op uitnodiging geniet ik van een vegan elfgangenmenu bij restaurant Humus x Hortense in Brussel. Chef-eigenaar Nicolas Decloedt kookt met plantaardige en biologische ingrediënten. Niemand minder dan Emile van der Staak, chef-eigenaar van De Nieuwe Winkel in Nijmegen, is vandaag de gastchef. Vorige week werd bekend dat De Nieuwe Winkel het beste groenterestaurant ter wereld is geworden. Lees meer in Vegan uit in Brussel.

Reacties