5x ‘must-visits’ Lissabon, Portugal

Reis
Naar item

Tijdens mijn vorige reis naar Lissabon en Cascais was ik onder de indruk van de charme van de Portugese hoofdstad. Voordat mijn persreis naar Alentejo begon, besloot ik Lissabon opnieuw te bezoeken. Op jacht naar pure adressen met lokaal, biologisch, eerlijk en lekker eten in de hoofdrol. En dat in slechts 24 uur. Dit is mijn top 5 ‘must-visits’ in Lissabon. Met een hip en duurzaam hotel.

5x tips in Lissabon

1. Overnacht en dineer in het Inspira Santa Marta Hotel

Toen ik op internet op zoek was naar puur reizen, eco toerisme en duurzame hotels kwam ik het Inspira Santa Marta Hotel al snel tegen. Feng shui is de basis voor het design en het interieur van dit hotel, van de lobby tot de kamers.

inspira santa marta hotel

Wat is er duurzaam aan het hotel? Inspira Santa Marta Hotel is gecertificeerd door Green Globe en Green Key voor haar bewezen energie- en waterreductie, gebruik van zonnepanelen, groene stroom, lokaal en biologisch eten. En ze doen nog veel meer. Het personeel komt tijdens een maandelijkse meeting bijeen om te bespreken hoe ze nog meer duurzame acties kunnen bedenken en uitvoeren. Zo organiseren ze activiteiten om daklozen te helpen of ze steken zelf de handen uit de mouwen in de botanische tuinen. Juist daarom zijn de 45 medewerkers trots om hier te werken. Ze maken een verschil. Dit vier-sterren boetiekhotel gelooft in storytelling en persoonlijkheid. Dat zie, voel en proef je als gast.

inspira santa marta hotel lissabon

Diner in het hotel, bij Brasserie Open.

inspira santa marta hotel lissabon

Gegrilde groenten, een van mijn favoriete voorgerechten: aubergine, kerstomaatjes, champignons, peultjes en Azeitão (lokale geitenkaas).

inspira santa marta hotel lissabon

Heerlijke biologische Portugese wijnen, de Esporão met het gele etiket is mijn favoriet, uit Alentejo.

esporao alentejo wine

Reserveer jouw kamer in het Inspira Santa Marta Hotel hier!

2. Heerlijke gezonde biologische brunch bij Detox Lounge by Liquid

detox loung liquid lisbon

Deze gezonde sapbar heeft vier vestigingen in Lissabon. Ik bezocht de Detox Lounge by Liquid in de hippe wijk Chiado. Deze gezellige lunchroom wordt gerund door moeder, dochter en hun keukenteam. Stuk voor stuk hartverwarmende mensen.

Hun drie motto’s zijn: ‘We geloven in echt eten. Eet niet minder maar beter. Het is geen dieet, eet gezond’. Daar ben ik het volledig mee eens!

detox loung liquid lisbon

Een heerlijke brunch wordt geserveerd: een havermoutpap met honing, heerlijke wortelcake met rauwe cacao, veggie toast en een gezonde groene smoothie.

3. Bezoek Quinoa, biologische bakkerij

quinoa organic bakery lisbon

Al het brood bij Quinoa wordt met biologische ingrediënten bereid. Ze gebruiken verschillende graansoorten zoals spelt, maïs, en natuurlijk quinoa. Niet biologisch, wel ontzettend lekker zijn de pastéis de belém. Een Portugese delicatesse!

quinoa organic bakery lisbon

4. Neem de Santa Justa lift en geniet van het panoramisch uitzicht

santa justa lift lisbon

Zoals in iedere stad is het ook in Lissabon heerlijk om rond te wandelen en je te laten verrassen door wat je spontaan tegenkomt. Ik kwam langs de Santa Justa lift en besloot boven te gaan kijken en van het uitzicht te genieten.

5. Bezoek de Mercado da Ribeira

Een tip voor foodies: Bezoek de Mercado da Ribeira, een food hal met restaurants en winkels waar ik onder meer deze bijzondere winkel spotte, afgeladen met alleen maar sardines.

conserveira de lisboa

mercado da ribeira lisbon

Meer pure tips in Portugal? Check tips in Alentejo, Algarve en Centro de Portugal via purefoodtravel.com. >>

Port proeven Porto

Port proeven in Porto >>

© Tekst en fotografie door Jeannette van Mullem, initiatiefnemer van Puur! uit eten en Pure! Food & Travel

Reacties