Tabouleh salade Lekker Brood

Voorgerechten
Naar item

Tabouleh of taboule is een lekkere salade die je eet als voorgerecht of bijgerecht. Dit vegan recept dat van nature helemaal plantaardig is, komt uit het Midden-Oosten. Met lekkere en gezonde kruiden als een flinke bos peterselie en specerijen als kaneel, koriander- en chilipoeder krijgt je salade een bijzondere smaak. Door het toevoegen van munt en citroen wordt je tabouleh lekker fris en heerlijk geurend.

Het recept is van Puur! hotspot Lekker Brood in Den Haag. Lees via de link ook over hun nieuwe concept De Broodbrouwers dat ook nog eens sociaal duurzaam is.

Ingrediënten tabouleh salade vegan

voor 8 porties

  • 1 pak bulgur (275 g)
  • 1 grote tomaat
  • 2 zoete witte uien
  • 1 teen knoflook
  • 1 bos peterselie
  • 1 bos munt
  • sap van 1 citroen
  • 50 ml kwaliteits olijfolie
  • 100 g geroosterde kikkererwten
  • 1 el kaneel
  • 2 el korianderpoeder
  • 1 el komijnpoeder
  • 1 el sumak
  • 1 paprika
  • 1 komkommer
  • 100 g sultana rozijnen
  • 1 el chilipoeder

Bereiding tabouleh salade

Tabouleh salade vegan recept

  • Kook de fijne bulgur af in groentebouillon, zoals op het pak vermeld staat en laat afkoelen.
  • Alle specerijen zachtjes verhitten in de helft van de olie en daarna door de tabouleh mengen.
  • Snijd vervolgens alle groenten in 1 cm blokjes, de zoete witte uien en munt ragfijn en de knoflook tot pulp raspen op de fijnste rasp.
  • De peterselie mag zo fijn mogelijk gehakt worden.
  • Alle producten los van elkaar opslaan in aparte bakjes.
  • Serveer driekwart van de groenten, kruiden en citroensap door 200 gr bulgur en strooi de rest er bovenop voor garnering met de sultana rozijnen en geroosterde kikkererwten.

Bulgur salade recept

Bulgur salade vegan recept

En wat vind je van dit bulgur salade recept?

Zeewiersalade recept

Zeewiersalade recept vegan

Of probeer dit plantaardige zeewiersalade recept.

Reacties