Falafel Bloem eten en drinken

Voorgerechten
Naar item

Recept falafel van Bloem in Amsterdam

Falafel is lekker in een salade met verse geitenkaas en avocado, of als snack met een kerriemayonaise-dip.

Ingrediënten voor 4 tot 6 personen

  • 300 gram droge kikkererwten (van tevoren 2 dagen geweekt in de koelkast)
  • 2 middelgrote uien, in vieren gesneden
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ei
  • ½ el zout
  • ½ el kerriepoeder
  • 1 tl komijn
  • ½ el karweizaad
  • ½ el venkelzaad
  • 1 kleine bos bladpeterselie
  • 1 kleine bos koriander
  • rasp van 1 citroen
  • olie om in te bakken

Bereiding falafel

recept falafel salade

  1. Meng alle ingrediënten door elkaar en maal ze fijn in een keukenmachine.
  2. Rol balletjes van het mengsel. Met deze hoeveelheid ingrediënten kun je ongeveer 20 balletjes rollen.
  3. Als je de balletjes meteen wilt bakken, verwarm je ongeveer 1 centimeter olie in een koekenpan tot de olie heet is. Bak hierin de falafelballetjes tot ze een krokante buitenkant hebben.
  4. Als je de falafelballetjes wilt frituren, kun je ze het beste eerst invriezen en pas frituren als ze volledig bevroren zijn. Je frituurt ze tot de buitenkant krokant is.

Bereidingstijd: 20 à 30 minuten (+2 dagen om de kikkererwten te weken)

Bloem bij Puur! uit eten

Meer weten over Bloem eten en drinken? Check de beschrijving van Bloem in Amsterdam >>

Alle lekkere vegetarische recepten >>

 

Reacties (1)

  • 6 juni 2017, 20:07

    Cristina: “Lijkt me erg lekker, ga ik maken”