Paprikadip maken Lekker Arnhems

Voorgerechten
Naar item

Paprikadip maken? Check dit verrukkelijke vegan recept om zelf de allerlekkerste paprikadip te maken. Lekker bij een plantaardige soep.  Of je lunch met brood. Dip met groenten zoals wortel, komkommer en bleekselderij voor een gezonde borrelsnack.

Paprikadip ingrediënten

  • 5 à 6 rode paprika’s
  • 1 of 2 teentjes knoflook, in plakjes
  • 3 el olijfolie
  • 2 el balsamicoazijn
  • klein beetje verse tijm en peterselie
  • zeezout
  • peper

Paprikadip recept

Paprikadip vegan recept Lekker Arnhems

1. Gril de paprika’s in de voorverwarmde oven op 220 graden, zo’n 30 minuten of tot ze gekleurd zijn.
Doe de paprika’s in een plastic zak en knoop deze dicht. Laat deze 15 minuten in de gesloten zak.
2. Haal dan de schil van de paprika’s.
3. Meng de paprika’s zonder schil, knoflook, olijfolie, balsamico, zeezout en peper in keukenmachine tot een gladde pesto.
4. Proef en voeg naar smaak wat verse tijm en peterselie toe.

Zelf hummus maken

Zelf hummus maken vegan recept

Zelf hummus maken? Dat is makkelijk en ook nog eens gezonder dan kant en klaar kopen.

Tobias, kok bij Puur! hotspot Het Lokaal in Amersfoort, deelt graag zijn recept met jou. Check zijn serveertip voor een 12-uurtje onderaan het  recept.

Vegan borrelhapjes

Bladerdeeghapjes vegan recept Spirit Amsterdam

Een Puur! favoriet: bladerdeeghapjes vegan met kikkererwten en pompoen van Spirit Restaurants.

Vegan borrelhapjes! Plantaardig eten saai en niet lekker? Het is juist hip en een blijvende trend! Tegenwoordig zijn er genoeg lekkere recepten en vervangers. Ook lekker vegan borrelen is geen probleem. We hebben deze heerlijke recepten voor je zodat je je borrelplank makkelijk kunt veganizen.

Vegan recepten e-book

Vegan recepten e-book Puur! uit eten

Download jouw gratis vegan recepten e-book met 30x lekkere recepten van Puur! chefs.

Meer lekkere vega(n) recepten

Reacties