Cheesecake Fermento

Desserts
Naar item

Cheesecake recept

Het recept van deze lekkere cheesecake, ofwel kwarkcitroentaart is van biologische bakkerij en lunchroom Fermento in Alkmaar.

Benodigdheden

  • Springvorm  (Ø 28 cm)
  • Keukenmachine

Ingrediënten cheesecake

  • 225 g suiker
  • 50 g aardappelzetmeel
  • 1 citroen
  • 175 ml melk
  • 750 g kwark
  • 5 eieren
  • 200 g koekkruimels (biscuits of zandkoekjes)
  • 100 g boter

Bereiding cheesecake

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Vet de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier.
  • Maal de biscuits in de keukenmachine fijn.
  • Smelt de boter.
  • Doe de gemalen koekjes in een kom en roer de boter erdoor.
  • Verdeel het mengsel gelijkmatig over de vorm en druk stevig aan. Zet tot gebruik in de koelkast.
  • Meng de suiker en het aardappelzetmeel door elkaar en voeg daarna het sap en de rasp van 1 citroen toe.
  • Daarna voeg je de melk toe en roer dit rustig door elkaar.
  • Als dit een egaal beslag is voeg je de kwark toe en meng je dit weer door elkaar tot een egaal beslag.
  • De eieren voeg je als laatste toe nadat je ze in een andere kom hebt losgeklopt.
  • Schep in de vorm en strijk glad.
  • Bak ca. 60 minuten in het midden van de oven. De cheesecake is klaar als de buitenkant stevig is en het midden nog niet. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Zet de cheesecake voor het serveren minimaal 4 uur in de koelkast.

Recept cheesecake Fermento Alkmaar biologisch

Lekker als dessert!

Meer dessert recepten >>

Reacties