Winactie kookboek de flexitariër

Actie
Naar item

Puur! uit eten heeft weer een leuke winactie voor jou! Maak kans op 1 van de 3 kookboeken de flexitariër. Laat onderaan dit bericht je reactie achter waarom jij dit nieuwe kookboek wilt winnen én tag een Facebook-vriend(in) voor wie jij gaat koken als je de flexitariër wint. Tip: vraag je vriend(in) om ook mee te doen, zodat hij/zij voor jou kan koken ; )

Winactie kookboek de flexitariër flexitarier halloumi recept vegetarisch

Hoogstwaarschijnlijk ben jij al flexitariër. Of misschien wel vegetariër of eet je alleen plantaardig. Het merendeel van de Nederlanders eet minstens één dag in de week geen vlees of vis. De redenen zijn uiteenlopend, maar over het algemeen omdat het beter is én lekker. Dat het nog lekkerder kan, zie je in de flexitariër. Dit boek voor (parttime) vegetariërs staat vol met inspiratie voor vegetarische gerechten.

Bij elk gerecht wordt een suggestie gegeven hoe je het kunt aanvullen met vlees of vis. Dat hoeft natuurlijk niet want alle recepten zijn zo samengesteld dat ze ook zonder vlees of vis voldoende voedingsstoffen bevatten.

Recept zoete aardappelfriet

Recept zoete aardappelfriet de flexitariër kookboek winactie

We delen alvast een recept! Bij de lekkerste groenteburgers (dit recept vind je ook in de flexitariër) kun je een paar bijgerechten serveren. Deze knapperige zoete aardappelfriet met daarbij een frisse rode koolsalade is daar ideaal voor!

Ingrediënten voor 4 personen

 • 4 middelgrote zoete aardappels
 • 1,5 el fijne polenta
 • 0,5 tl paprikapoeder
 • zeezoutvlokken
 • versgemalen zwarte peper
 • olijfolie

Bereiden

 • Verwarm de oven voor op 220 °C.
 • Schil de aardappels en snijd ze in lange, l cm dikke frieten.
 • Spoel deze goed af onder koud water en dep ze droog. Leg ze op een bakplaat.
 • Strooi er de polenta, het paprikapoeder en een snufje zout en peper over.
 • Sprenkel er wat olijfolie over (genoeg om de aardappels rondom te bedekken).
 • Schep alles door elkaar en bak 30-40 minuten, schep een paar keer om tot ze goudbruin en knapperig zijn.

Winactie kookboek de flexitariër flexitarier

Win kookboek de flexitariër

Wil je kans maken op kookboek de flexitariër? Laat je reactie hieronder achter en vraag je vrienden ook via Facebook mee te doen!

de flexitariër, Jo Pratt, uitgeverij Becht, € 19,99

Reacties (8)

 • 20 maart 2018, 17:12

  Kiki: “Eerlijk is eerlijk op internet staat alles, maar ik word er zelf een beetje chaotisch van. Hoe fijn is het om alles lekker bij elkaar in een boek te hebben. Oldskool en het staat ook nog gezellig! 🤗🙌 dan kan ik er ook nog een keer een kopietje van maken en aan opa en oma geven. Misschien lukt het hun dan wel om een keer vegetarisch te eten! Hihi 😝”

 • 19 maart 2018, 17:08

  Charlotte: “Steeds word ik me meer bewust. Of ik alles nog wel lust. Een lapje vlees een stukje vis. Of nootjes en kaas als het vega-dag is. Uit eten gaan is altijd een feest. Maar mijn beurs is wel vaker plat geweest. Dan kook ik zelf iets maar ben geen ster. Met dit kookboek in mijn hand kom ik vast ver ! Lekker Flexitarier wezen. Alle verschillende recepten lezen. Heerlijk mijn innerlijke keuken godin. Inspireren tot en met als ik win. Geen facebook, maar maak toch graag kans op dit boek. Lekker voor mezelf of wanneer familie mij bezoek(t). Dan kan ik lekker de show stelen. Zullen ze me om de recepten mailen. En zal ik me alles behalve vervelen !”

 • 17 maart 2018, 09:56

  Joseph: “Mijn twee lieve dochters zijn net als ik gek op lekker eten. Smulpapen zijn we alle drie moet je weten.Zo maak ik graag een exotische dingen of een portie groente met mie. Lastig want de meiden moeten het vlees , erbij of erin vaak nie...Gelukkig dat Pa toch een beetje koken kan. Niet altijd een gegeven van de man.Vaak is het aardappels met vlees, vis (of vega) en een portie groen. Maar zeggen mijn meiden => we leven niet meer in de tijd van "toen".Hoe maak je van elke dag ‘n culinair feestje? Zonder altijd "verantwoordelijk" te zijn voor de dood van een beestje?Graag zou ik met dit kookboek leren hoe ik mijn meiden kan verrassen. The Flexitariër zou daar echt perfect bij passen.Dan zit ik niet langer met mijn handen in het haar. Van hoe maak ik verrukkelijke verantwoorde dingen klaar?!Met dit kook juweeltje in huis genieten we volop. Van het samen koken en eten, zelfs afwassen is dan top top top !!!”

 • 13 maart 2018, 10:54

  Cora Meier: “Met 6 opgroeiende pubers in huis is het fijn hen te laten kennismaken met gezonde én lekkere gerechten. Ik zorg nu al dat er veel kleur en groenten op het bord komen, maar hoop op wat extra inspiratie ;-)”

 • 11 maart 2018, 12:39

  Carolien Schutte: “Lijkt me een erg interessant kookboek met veel nieuwe ideeën om voor mijn gezinnetje klaar te kunnen maken en ons ook nog gezonder te laten eten”

 • 10 maart 2018, 21:27

  Sjors: “Dit lijkt me een leuk boek om te lezen. Graag had ik deze prijs gewonnnen.”

 • 8 maart 2018, 07:55

  AnnaB: “Ik ben erg benieuwd naar de recepten voor nieuwe inspiratie. Jij toch ook @maritdeboer ?”

 • 7 maart 2018, 11:34

  Anita H.: “Ik ding heel graag mee naar dit boek.”