Winactie kookboek de flexitariër

Actie
Naar item

Gefeliciteerd Inge, Roelie en  Silvia. Jullie hebben kookboek de flexitariër gewonnen. Jullie hebben een bericht ontvangen met de vraag je e-mailadres door te geven. Veel culinaire inspiratie gewenst en leuk als jullie een bericht willen delen op onze Facebook-pagina @Puuruiteten. Heb je niet gewonnen? Houd puuruiteten.nl/actie in de gaten voor meer winacties.

Winactie kookboek de flexitariër

Winactie kookboek de flexitariër flexitarier halloumi recept vegetarisch

Hoogstwaarschijnlijk ben jij al flexitariër. Of misschien wel vegetariër. Of eet je alleen plantaardig. Het merendeel van de Nederlanders eet minstens één dag in de week geen vlees of vis. De redenen zijn uiteenlopend, maar over het algemeen omdat het beter is én lekker. Dat het nog lekkerder kan, zie je in de flexitariër. Dit boek voor (parttime) vegetariërs staat vol met inspiratie voor vegetarische gerechten.

Bij elk gerecht wordt een suggestie gegeven hoe je het kunt aanvullen met vlees of vis. Dat hoeft natuurlijk niet want alle recepten zijn zo samengesteld dat ze ook zonder vlees of vis voldoende voedingsstoffen bevatten.

Bestel kookboek de flexitariër!

Recept zoete aardappelfriet

Recept zoete aardappelfriet de flexitariër kookboek winactie

We delen alvast een recept! Bij de lekkerste groenteburgers (dit recept vind je ook in de flexitariër) kun je een paar bijgerechten serveren. Deze knapperige zoete aardappelfriet met daarbij een frisse rode koolsalade is daar ideaal voor!

Ingrediënten zoete aardappelfriet, voor 4 personen

 • 4 middelgrote zoete aardappels
 • 1,5 el fijne polenta
 • 0,5 tl paprikapoeder
 • zeezoutvlokken
 • versgemalen zwarte peper
 • olijfolie

Bereiden

 • Verwarm de oven voor op 220 °C.
 • Schil de aardappels en snijd ze in lange, l cm dikke frieten.
 • Spoel deze goed af onder koud water en dep ze droog. Leg ze op een bakplaat.
 • Strooi er de polenta, het paprikapoeder en een snufje zout en peper over.
 • Sprenkel er wat olijfolie over (genoeg om de aardappels rondom te bedekken).
 • Schep alles door elkaar en bak 30-40 minuten, schep een paar keer om tot ze goudbruin en knapperig zijn.

Winactie kookboek de flexitariër flexitarier

Bestel kookboek de flexitariër

Bestel de flexitariër, Jo Pratt, uitgeverij Becht

Reacties (17)

 • 25 november 2018, 19:44

  Nathalie: “Zou het kookboek heel graag winnen om een gezondere, duurzamere levenstijl makkelijker en lekkerder te maken!!”

 • 9 mei 2018, 14:48

  Tara: “Ik ben al heel lang op zoek naar een kookboek waarin ik de keuze heb om vlees, kip of vis te gebruiken, in plaats van dat het perse gebruikt moét worden en het gerecht toch nog fantastisch smaakt. En aangezien dit boek een aubergine op de voorkant heeft staan, en dit mijn lievelingsgroente is, kan het niet anders dan dat dit ein-de-lijk het boek is dat ik al tijdje zoek!”

 • 5 mei 2018, 10:12

  Inge: “Ik ben heeeel benieuwd of de winnaars al bekend zijn!☺️”

 • 1 april 2018, 08:42

  Jose: “Yess! Heel graag! Ik eet al een tijdje minder vlees. We eten wel vleesvervangers alleen ben ik daar ook geen super fan van. Ik maak zelf vaak gerechten en dan vervang ik het vlees voor ei.. maar dat is na een tijd ook zo standaard. Nieuwe inspiratie is dan ook zeker welkom. Waar ik de andere bij mijn thuis mee kan verassen die wel echt hun stukje vlees nog willen!”

 • 31 maart 2018, 11:44

  Anna: “Graag,ik kan wel wat nieuwe inspiratie gebruiken want we zijn nog niet zo lang flexitariër”

 • 30 maart 2018, 12:15

  Silvia: “Mijn dochters zou ik graag verwennen met leuke nieuwe gerechten. Al jaren eten ze minder vlees en dan moet je vaak best creatief zijn met de maaltijd. Ik zou het ontzettend fijn vinden, om dit kookboek vol inspiratie te lezen & er uit te kunnen koken.”

 • 28 maart 2018, 08:24

  Kirsten: “Als part-time vegetariër zit ik vaak bij etentjes met het probleem wat ga ik voor de gasten maken. En toch dicht bij mezelf blijven. Drie verschillende maaltijden krijg ik niet gelijk op tafel, maar ongetwijfeld helpt dit boek me bij het maken van de juiste keuze.”

 • 27 maart 2018, 11:42

  Roelie: “Wat een heerlijk recept! Die wil ik heel graag uitproberen met een vriendin. Zij heeft mij geïnspireerd om te koken met minder dierlijke producten en inspireert mij en anderen nog steeds door met meer groente en minder vlees te koken. Ik zou haar graag dit boek cadeau willen doen en binnenkort weer samen een hele dag in de keuken te staan!”

 • 27 maart 2018, 11:17

  Inge: “Wat een tof boek (alleen al de kaft met een knalpaarse aubergine!?). Ik zou dit boek erg graag aan een vriendin cadeau geven die steeds vaker vegetarisch probeert te eten. Ik vind het echt mooi om te zien hoe zelfs vriendinnen van wie ik het niet had verwacht, zich meer verdiepen in het effect van vlees op het milieu en je lijf.”

 • 20 maart 2018, 17:12

  Kiki: “Eerlijk is eerlijk op internet staat alles, maar ik word er zelf een beetje chaotisch van. Hoe fijn is het om alles lekker bij elkaar in een boek te hebben. Oldskool en het staat ook nog gezellig! ?? dan kan ik er ook nog een keer een kopietje van maken en aan opa en oma geven. Misschien lukt het hun dan wel om een keer vegetarisch te eten! Hihi ?”

 • 19 maart 2018, 17:08

  Charlotte: “Steeds word ik me meer bewust. Of ik alles nog wel lust. Een lapje vlees een stukje vis. Of nootjes en kaas als het vega-dag is. Uit eten gaan is altijd een feest. Maar mijn beurs is wel vaker plat geweest. Dan kook ik zelf iets maar ben geen ster. Met dit kookboek in mijn hand kom ik vast ver ! Lekker Flexitarier wezen. Alle verschillende recepten lezen. Heerlijk mijn innerlijke keuken godin. Inspireren tot en met als ik win. Geen facebook, maar maak toch graag kans op dit boek. Lekker voor mezelf of wanneer familie mij bezoek(t). Dan kan ik lekker de show stelen. Zullen ze me om de recepten mailen. En zal ik me alles behalve vervelen !”

 • 17 maart 2018, 09:56

  Joseph: “Mijn twee lieve dochters zijn net als ik gek op lekker eten. Smulpapen zijn we alle drie moet je weten. Zo maak ik graag een exotische dingen of een portie groente met mie. Lastig want de meiden moeten het vlees , erbij of erin vaak nie... Gelukkig dat Pa toch een beetje koken kan. Niet altijd een gegeven van de man. Vaak is het aardappels met vlees, vis (of vega) en een portie groen. Maar zeggen mijn meiden => we leven niet meer in de tijd van "toen". Hoe maak je van elke dag ‘n culinair feestje? Zonder altijd "verantwoordelijk" te zijn voor de dood van een beestje? Graag zou ik met dit kookboek leren hoe ik mijn meiden kan verrassen. The Flexitariër zou daar echt perfect bij passen. Dan zit ik niet langer met mijn handen in het haar. Van hoe maak ik verrukkelijke verantwoorde dingen klaar?! Met dit kook juweeltje in huis genieten we volop. Van het samen koken en eten, zelfs afwassen is dan top top top !!!”

 • 13 maart 2018, 10:54

  Cora Meier: “Met 6 opgroeiende pubers in huis is het fijn hen te laten kennismaken met gezonde én lekkere gerechten. Ik zorg nu al dat er veel kleur en groenten op het bord komen, maar hoop op wat extra inspiratie ;-)”

 • 11 maart 2018, 12:39

  Carolien Schutte: “Lijkt me een erg interessant kookboek met veel nieuwe ideeën om voor mijn gezinnetje klaar te kunnen maken en ons ook nog gezonder te laten eten”

 • 10 maart 2018, 21:27

  Sjors: “Dit lijkt me een leuk boek om te lezen. Graag had ik deze prijs gewonnnen.”

 • 8 maart 2018, 07:55

  AnnaB: “Ik ben erg benieuwd naar de recepten voor nieuwe inspiratie. Jij toch ook @maritdeboer ?”

 • 7 maart 2018, 11:34

  Anita H.: “Ik ding heel graag mee naar dit boek.”