Winactie boek Eetbare Schoonheid

Actie
Naar item

De winnaars van het mooie boek Eetbare Schoonheid zijn bekend! Gefeliciteerd Ellen, Suzan en Yvonne. Meer winacties? Houd puuruiteten.nl/actie in de gaten.

Winactie boek Eetbare Schoonheid

Winactie boek Eetbare Schoonheid win actie puuruiteten

Bestel Eetbare Schoonheid hier!

In Eetbare Schoonheid vind je recepten voor je huid én om op te eten. Met prachtige foto’s, verhalen, gedichten en een schat aan informatie over ingrediënten uit de natuur. Uit je eigen tuin of uit biologische tuinen van anderen.

Hoe gebruik je esentiële olie?

Eetbare Schoonheid Ellen Wagenaar & Annemarie Kok

Ellen Wagenaar is aromatherapeut en Annemarie Kok voedingsdeskundige. De auteurs vullen elkaar perfect aan als het om Eetbare Schoonheid gaat. Je leest het in het boek van Ellen en Annemarie over essentiële olie en hoe je deze het beste kunt gebruiken. Essentiële olie lost niet op in water. Hoe je de olie in gerechten (inwendig) en op je huid (uitwendig) gebruikt, leggen ze je graag uit.

Waarom is het zo belangrijk wat je op je huid smeert?

De uitspraak dat je niets op je huid zou moeten smeren wat je niet kunt eten is zó waar! Je huid is je grootste orgaan. Alles wat je op je huid smeert, eet je lichaam als het ware op. Daarom is het niet alleen belangrijk wat je eet en drinkt. Kies ook voor natuurlijke huidverzorging.

Eetbare Schoonheid essentiele olie boek winactie

Je huid als signaal

Zo staat het boek vol met interessante weetjes, zoals deze: ‘Als er processen in je lichaam niet optimaal werken, dan ga je dat vaak zelfs als eerste zien aan je huid. Want de huid is het laatste orgaan waar voeding naartoe gaat als er tekorten zijn. Het hart, de hersenen, het centrale zenuwstelsel die gaan altijd voor.’ Dit en nog veel meer kennis delen Ellen en Annemarie in hun maar liefst 370 pagina’s tellende kleurrijke boek.

Eetbare bloemen

Winactie boek Eetbare Schoonheid eetbare bloemen

Welke bloemen zijn eetbaar? Oost-Indische kers, goudsbloemen, het driekleurig viooltje, rozenblaadjes… en méér! Bloemen die in Eetbare Schoonheid uitgebreid aan bod komen zijn onder meer de heerlijk geurende roos en lavendel. Met recepten als ‘Vrolijke zomerbietensalade met bloemen en zomerdressing’ krijg ik al zin in de zomer.

Bestel het boek Eetbare Schoonheid

Winactie boek Eetbare Schoonheid

Eetbare Schoonheid direct bestellen!

Vegetarische recepten

Recept bietenhummus vegan spirit amsterdam

Hoe maak je zelf lekkere bietenhummus? En nog veel meer gezonde én lekkere vegetarische recepten van Puur! chefs. >>

 

 

Reacties (34)

 • 15 december 2018, 12:02

  Lani: “Wat ziet dat boek er mooi uit. Mijn lievelings bloem is Lavendel. Zelfs onze kleinkinderen hebben het leren waarderen. Ze smullen van het Lavendelijs. Ik zou mezelf en de kinderen graag nog meer laten proeven van alles.”

 • 10 maart 2018, 21:24

  Sjors: “Lavendel. Ik ben nu wel benieuwd naar de smaak van andere eetbare bloemen.”

 • 17 december 2017, 01:10

  Hilma: “Natuurlijk een roos, zo'n heerlijke geurende ouderwetse is mijn eetbare lievelingsbloem.”

 • 16 december 2017, 18:32

  Grete Karina: “Goudsbloem bloemblaadjes zijn trouwens ook fantastisch.”

 • 16 december 2017, 18:31

  Grete Karina: “Oost-Indische kers is mijn favoriete eetbare bloem! Een lekkere scherpe smaak die heerlijk smaakt in salades en de bloemen ogen spectaculair.”

 • 12 december 2017, 12:31

  Cecile: “Ik ben dol op bombons met lavendel erin.”

 • 6 december 2017, 22:46

  Femke Verlaak: “Mijn favoriete bloem Is de courgettebloem Heerlijk gevuld met roomkaas! ? Maar ook erg mooi zonder roomkaas.”

 • 4 december 2017, 15:42

  Hanneke: “Mijn lievelingsbloem is de roos 'Lichtkoningin Lucia met haar heerlijk geurende citroengele bloemen in trosvorm. Eindeloos doorbloeiend als je ze blijft terugknippen. Ze bloeien vandaag 4 december nog steeds. De smaak is aromatisch voor mens en dier. Onze konijnen maken een koprol als ze een bloemblaadje te pakken hebben. Een roos waar we al heel lang veel plezier van hebben.”

 • 3 december 2017, 23:38

  Ellen: “Lavendel!”

 • 3 december 2017, 21:22

  Yvonne: “De Oost-Indische kers. Heerlijk smaakvol en een versiering op je bord.”

 • 2 december 2017, 19:23

  Sanne: “Mijn favoriete bloemetje komt van de borage, vooral omdat hij zo mooi is! Ik ben erg geïnteresseerd in natuurlijke huidverzorging. Benieuwd naar de inhoud van het boek en of het mij kan helpen. Ik doe dus graag mee met de winactie”

 • 2 december 2017, 18:41

  Berry ter Horst: “Oostindische kers is mijn favoriete bloem. Smaakt heerlijk maar ook vanwege de prachtige oranje en/of diep gele kleur! En het boek is zo mooi, alleen al vanwege de enorm mooie foto’s. Die kun je zo inlijsten!”

 • 2 december 2017, 09:54

  Angelique: “WoW, koken met bloemen! Hoe feestelijk ziet dat eruit! Dat zou ik graag willen leren, nog geen idee hoe ze smaken en wat mijn favoriet dan zal zijn!?! Ik ben ook steeds puurder met mijn huidverzorging bezig dus dit boek lijkt mij echt een aanwinst!”

 • 30 november 2017, 22:23

  Linda: “Ik heb geen favoriete bloem, wel heb ik lavendel geproefd ergens in maar vind dit best uitgesproken. Ben enorm benieuwd naar de mogelijkheden om bloemen als extra smaak en kleur aan je gerecht toe te voegen.”

 • 30 november 2017, 20:17

  Erika: “Ik vind Oostindische kers in al haar mooie kleurtjes en pittige smaak met daarbij Borage met de heerlijke blauwe bloemen heel erg lekker en een prachtige decoratie.”

 • 27 november 2017, 23:19

  Dominique: “Lavendel en goudsbloem zijn op dit moment mijn favoriet. Ik ben erg benieuwd naar bloemen uit het boek om te experimenteren in m´n eten.”

 • 26 november 2017, 18:01

  Christa: “Wat een te gekke winactie, jullie boek lijkt me echt een feestje! Mijn favoriete bloem is de Magnolia, ik wist alleen helemaal niet dat je die kon eten, tot ik jullie website zag :-)”

 • 26 november 2017, 11:38

  Truus: “Oost-Indische kers bloemen (en bloemen van rozemarijn) zijn mijn favorieten.”

 • 20 november 2017, 20:34

  Suzan: “Moeilijk! Ben gek op rozen, ook magnolia is geweldig.. en de bloemknoppen van bieslook maken van een salade een feestje :)”

 • 19 november 2017, 10:18

  Karin: “De bloem van de courgette vind ik de allermooiste en de lekkerste. Met een kleine courgette er aan pluk ik ze uit eigen tuin en maak er een heerlijk gefrituurd hapje van.”

 • 18 november 2017, 12:04

  Gea: “Ik vind de paarse malva prachtig om te zien, en lekker om te eten. In een salade bijvoorbeeld.”

 • 17 november 2017, 21:21

  Saskia: “Komkommerkruid is mijn favoriete bloem in mijn eten. Zowel van onderen gezien als van boven mooi, veel schakeringen in de kleur, zacht van smaak maar wel aanwezig, dat blauw doet t zo goed. Zo wordt een gerecht een feestje”

 • 17 november 2017, 20:49

  Nanda: “FAVORIETE BLOEM; LOTUS!”

 • 17 november 2017, 17:34

  Michiel Bon: “Oost-Indische kers.. plukte ik als klein jongetje al uit de tuin..”

 • 17 november 2017, 15:13

  Jolanda: “De lampion ...heerlijke kern.”

 • 17 november 2017, 14:55

  Daniels Kelly: “Voor mij is het de Bernagie. Lekker op salades en heel leuk om mee te decoreren ?”

 • 17 november 2017, 13:40

  Hannah Kagenaar: “Absoluut Lavendel! Ik had ooit ijs met lavendel smaak geproefd en was toen helemaal verkocht!”

 • 17 november 2017, 13:26

  Sjors: “Bij mij komt 'Tijm' direct naar boven.”

 • 17 november 2017, 12:37

  Resi: “Oost- Indische kers, gewoon prachtig!”

 • 16 november 2017, 23:23

  Reni: “Lavendel ... ooit lavendelijs gegeten. En meteen verkocht! En aangezien ik in de bloemenbranche werk, zou dit zo leuk zijn om met de klanten te kunnen delen! Mooie win-win voor mij ;)”

 • 16 november 2017, 21:09

  Anita H.: “Ik heb geen idee. Nog geen ervaring mee. Oke, wel met de paardebloem; die kan prima in salades en spreads. Lekker en gezond.”

 • 16 november 2017, 07:06

  Annemieke: “Mijn favoriet is (terwijl ik dit schrijf want over een uur kan dat anders zijn... ;-) ) de witte dovenetel. Ik geniet er enorm van om in het voorjaar door de natuur te lopen en dan bij de bloeiende bloempjes de honing te proeven. De bloempjes eet ik er zelf vaak ook bij op. Bij jullie vraag komt deze herinnering en meteen de smaak omhoog. Lekkurrrrr! :-)”

 • 15 november 2017, 23:04

  Alize Dijkman: “De paardebloem is voor mij onmisbaar in salades, smoothies èn een goede (lever-)reiniger. Van wortel tot bloem; ìk word er blij van!??”

 • 15 november 2017, 20:54

  Saskia: “Mijn favoriete bloem is zonder twijfel de oost indische kers; zo heerlijk pittig, niet te missen en prachtig kleurrijk op je bord en aan de plant. daar word ik zelf zo bruisend blij van!”