10x groene reistips Barcelona, Spanje

Reis
Naar item

Ben je op zoek naar lekkere pure en groene tips in Barcelona? Voor mijn reisblog purefoodtravel.com zette ik restaurants met vegetarisch, biologisch, duurzame vis en vooral lekker eten op een rijtje. Ook een tip voor een heerlijk vintage hotel delen we graag met je.

10x groene reistips in Barcelona

1. Food markten in Barcelona

Food markt La Boqueria Barcelona

Bezoek een foodmarkt (of een paar). In Nederland zijn foodmarkten in opkomst. In Barcelona heeft elke wijk minstens één ‘mercat’. Zo tellen we er maar liefst 43 in de stad. Ik bezocht Mercat de la Boqueria, Mercat Santa Caterina en Mercat de la Concepcio.

2. The Juice House

The Juice House Barcelona clean eating vegetarisch vegan restaurants

Natuurlijk ontdekte Puur! de lekkerste hotspots. The Juice House is een juicebar met heerlijke gezonde sapjes, smoothies en superfoods die je naar smaak toevoegt. ‘Clean eating’ is het centrale thema. En dan kom je bijna automatisch uit bij vegetarisch en ‘vegan’ in de hoofdrol. Pure gerechten, gedeeltelijk van biologische ingrediënten, kies je van de kaart of het weekmenu.

3. Flax & Kale

Flax & Kale Barcelona restaurant flexitarisch uit eten

Flax & Kale is een populaire eetgelegenheid die afgelopen jaar opende en meteen een hit werd. Als het eerste restaurant voor flexitariërs in Barcelona wil Flax & Kale gezond en lekker eten voor iedereen toegankelijk maken. De ‘kale’-chips, gemaakt van biologische boerenkool (en dat is ook bij ons een gezonde en bekende superfood) is urenlang geroosterd in de oven en gekruid met onder meer cashewnoten en kurkuma. Heerlijk samen met een vegan vampire juice!

4. Restaurant Can Solé

 Restaurant Can Solé Barcelona uit eten duurzame vis visrestaurant Barceloneta

Gek op duurzame vis? Restaurant Can Solé serveert authentieke Catalaanse gerechten. Samen met vijf andere restaurants hebben ze Barceloneta Colective opgezet en maken ze zich sterk voor lokale, duurzame visserij. En dat proef je!

5. Restaurant Somorrostro

Restaurant Somorrostro Barcelona Barceloneta slow food duurzame vis

Het is altijd leuk als je spontaan via een tip bij nog een nieuw Puur! restaurant terechtkomt. Via Can Solé ontdekte ik Restaurant Somorrostro, in dezelfde straat in Barceloneta. Een slow food restaurant en bar met superverse vis, want mede-eigenaar Andrés koopt zelf de vis bij de visafslag (en ik mocht mee om een kijkje te nemen). En daarna bereidde chef Limon de lekkerste zarzuela, risotto negro en nog meer lekkers.

6. Retrome Hotel Barcelona

Retrome Hotel Barcelona

Als je de hele dag op zoek bent naar pure adressen dan wil je daar natuurlijk ook het liefste logeren? Dat kan in Barcelona bij Hotel Retrome, een super leuk vintagehotel. Het design komt uit de jaren ’50 en ’60. Iedere kamer is uniek en sfeervol ingericht. In de gemeenschappelijke woonkamer geniet je van een pittige espresso of een verfrissend glaasje cava, terwijl je je favoriete magazine leest en ondertussen luistert naar een gouwe ouwe op de retro platenspeler. Of je leent de pick-up en geniet op je hotelkamer met uitzicht vanaf je Franse balkon of je patio-terras.

Boek Hotel Retrome in Barcelona hier!

Arc de Triomf Barcelona green travel rent a bike park ciutadella

Meer groene reistips in Barcelona

Een uitgebreide beschrijving en nog meer tips, foto’s en links van pure adressen in Barcelona met lokaal, eerlijk, biologisch en vooral lekker eten vind je op ons reisblog.

Volg @PureFoodTravel ook via Facebook, Twitter en Instagram!

© Tekst en fotografie: Jeannette van Mullem, Puur! uit eten en Pure! Food & Travel

Reacties