Pizza met bodem van kikkererwtenmeel en groene groenten Aangenaam Thuis

Hoofdgerechten
Naar item

Pizza met bodem van kikkererwtenmeel, groene bonen, erwten, peterselie, skeapsrond & skeapsyoghurt

Met schapenkaas en schapenyoghurt van biologische boerderij de Dikhoeve in Ransdorp. Dit lekkere vegetarische en glutenvrije recept is van Aangenaam Thuis in Haarlem.

Ingredienten glutenvrije en vegetarische pizza

  • 200 g kikkererwtenmeel
  • 1 ei
  • 150 g sperziebonen
  • 150 g tuinerwten
  • 75 g skeapsrond (of een andere lekkere schapen-, geiten- of roombrie)
  • 100 g skeapsyoghurt
  • peterselie
  • bosje raapstelen

Bereiding

  1. Meng het kikkererwtenmeel met 200 ml water, gehakte peterselie, het ei, flinke snuf zout en 1 el olijfolie. Klop goed met een garde door tot een glad beslag.
  2. Blancheer de bonen en erwten in 3-4 min. Spoel kort af onder koud water om de mooie groene kleur te behouden.
  3. Verhit een koekenpan met olijfolie. Laat deze goed heet worden voordat je het beslag erin doet. Maak 2 grote of 4 kleine pizza’s naar wens. Laat goudbruin worden in 2-3 min. en keer om. Bak nu nog 1-2 min. aan de andere zijde.
  4. Smeer de pizza in met de yoghurt. Verdeel hier de bonen en erwten over. Leg stukjes schapenkaas erop en verdeel de (gewassen) raapstelen.
  5. Besprenkel met olijfolie, peper en zout.

2 personen
Bereidingstijd: 35 min.

Pizza met bodem kikkererwtenmeel glutenvrij vegetarisch

Alle vegetarische recepten en desserts van Puur! chefs. >>

Reacties (1)

  • 13 April 2018, 06:45

    Charlotte: “Klinkt heel bijzonder deze pizza!! Ga ik zeker proberen, bakken in de pan :D”