Tips voor pure foodies Skåne, Zweden

Reis
Naar item

Hoogtepunt van mijn reis naar Skåne, Zuid-Zweden, was het bezoek aan een biologische boerderij waar de varkens heerlijk buiten rond konden banjeren. Spelen in het stro of afkoeling zoeken in de modderpoel kunnen ze daar naar hartelust. Daar werd ik blij van! Graag deel ik tips met je die stuk voor stuk een bezoek waard zijn als je in Skåne bent.

9x tips in Skåne

1. Biologische varkens

Angavallen Skane

Behalve een biologische boerderij is Ängavallen ook een hotel, restaurant, winkel, conferentieoord en verzorgen ze catering.

Ängavallen organic farm

2. Eten uit eigen tuin

Katrinetorp Malmö

Seizoensgroenten en kruiden haalt de chef van Katrinetorp in Malmö uit de eigen biologische tuin. Er is ook een insectenhotel voor lieveheersbeestjes en bijen, die belangrijk zijn voor het natuurlijke evenwicht, in de prachtig verzorgde tuin waar we van een rondleiding genieten.

Katrinetorp Malmö

3. Wijnproeverij

Hällåkra Vingard

Wijn uit Zweden? Jazeker. Bij Hällåkra Vingård kun je terecht voor een wijnproeverij, lunch en diner op het terras met uitzicht over de wijngaard. Lotta en Håkan Hansson vertellen je graag alles over hun passie, die als hobby begon.

Hällåkra Vingard

4. Foodie trip in Lund

Grand Deli Lund

De sfeervolle universiteitsstad Lund heeft een ware straat vol delicatessenwinkels: Klostergatan. Hier vind je een een bakkerij, een kaaswinkel, duurzame sushi en Grand Deli, de deli shop van Grand Hotel. Lund heeft ook een foodhal, Saluhallen.

Klostergatan Lund

Saluhallen Lund

5. Grand Hotel Lund

Grand Hotel Lund

Chef Martin Hansen werkt het liefste met lokale producten in zijn keuken van Grand Hotel Lund. De producenten zijn als het ware zijn buren, waarover hij de gasten verhalen kan vertellen en ze enthousiast kan maken over waar het eten vandaan komt en wie het heeft geproduceerd. En het is ook nog eens duurzaam. In de keuken hangt deze kaart die laat zien welke producten uit de buurt komen, dat is nu al 95%.

Grand Hotel Lund

Logeren bij Grand Hotel Lund?

6. Heerlijk veggie eten

Mat & Destillat Lund

Wat een prachtige kleuren heeft dit lekkere veggie gerecht bij Mat & Destillat. Jammer genoeg staan er geen vegetarische heerlijkheden op de menukaart. Als je er om vraagt, tovert de chef heerlijke maaltijden op je bord.

Mat & Destillat Lund

7. Foodie trip Kullaberg

Foodie trip Kullaberg

Op zoek naar producenten en delicatessen gaan we op stap richting natuurpark Kullaberg. Naast lokaal bereide limonades bezoeken we Höganäs Bryggeri, waar ze vier soorten bier brouwen. Lokale bieren produceren is in opmars, ook in Zweden.

Höganäs Bryggeri

8. Uitzicht op pittoresk geschilderde huizen

Hotel Rusthallargarden

Hotel Rusthållargården is rustig gelegen naast het Kullaberg natuurpark. De vier-sterren hotelkamers bevinden zich in drie gekleurde villa’s. Het hotel gebruikt regionale, biologische producten en duurzame vis. Koffie en thee zijn biologisch en fairtrade. Een extra pure start van je dag.

Hotel Rusthallargarden

Meer weten over dit hotel met biologisch eten?

9. Bezoek het eiland Hven

Hven

Per ferry vaar je richting Denemarken om het eiland Hven te bezoeken. De leukste manier om Hven te ontdekken is op de fiets. Een aanrader voor een fijne dagtrip!

Hven

Wat je op Hven kunt doen, en meer informatie over bovenstaande tips in Skåne, lees je via deze directe link op reisblog purefoodtravel.com. Meer Zweden? Lees ook tips in Stockholm, Göteborg en een food safari in West-Zweden.

Meer bestemmingen? > puuruiteten.nl/reizen

© Tekst en fotografie door Jeannette van Mullem, initiatiefnemer van Puur! uit eten en Pure! Food & Travel

Reacties