Mini Easy Peasy winactie

Actie
Naar item

Mini Easy Peasy is een kookboek voor alle ouders die het beste willen voor hun opgroeiende kindje, maar die zich geen raad meer weten over hoe ze hun kind gezonder kunnen laten opgroeien. We hebben een leuke winactie voor je en we mogen vijf boeken weggeven. Lees onderaan de blog hoe je meedoet.

Mini Easy Peasy winactie

Winactie Easy Peasy kookboek

In eerste instantie is Mini Easy Peasy vooral een kookboek waarin de auteurs hun filosofie in zeven eenvoudige stappen uiteenzetten. Ze geven daarnaast uitgebreide informatie over verschillende ingrediënten zodat je weet wat je in huis haalt.

Bestel Mini Easy Peasy hier!

Recepten voor kinderen

Je vindt er recepten voor alle fases: van nul tot zes maanden, van zes tot twaalf maanden, van twaalf tot vierentwintig maanden en van twee tot vier jaar. Green Up! Vertelt over minimaal 3 maal per dag groente en fruit maar dat je wel eerst groente moet serveren voor het fruit. Verder staan er nog heerlijke sapjes, smeersels, snoepjes en strooisels in. Genoeg om ervoor te zorgen dat je kindje altijd een volle buik heeft!

Ontbijt voor kinderen

Easy peasy mini kookboek

Quinoa – appelpap met peer. Quinoa (spreek uit als kien-wa) lijkt op graan, maar is het niet. Het is een zaadsoort en daarmee ook glutenvrij! Quinoa is een volwaardig eiwit vol aminozuren (bouwstenen voor eiwitten). Belangrijk voor de ontwikkeling dus en een stuk gemakkelijker te verteren dan dierlijke eiwitten.

Easy peasy mini kookboek

Rabarber met Griekse yoghurt & chiazaadjes (vanaf 11 maanden). Rabarber, überzuur! Zelfs veel volwassenen laten de roze stengels links liggen in de supermarkt of koken het met heel veel suiker. Toch is het juist nu de tijd om het uit te proberen. Aan zuur mag je kindje namelijk ook best wennen. De Griekse yoghurt maakt het een stuk milder. Laat eerst een hapje puur proeven voordat je het mengt!

Recept tostipita met kaas, zoete paprika, tomaat

Easy peasy mini recept tosti

We vinden het leuk om je een voorproefje te geven. Dit tosti-recept met een pitabroodje is lekker voor iedereen (vanaf 18 maanden). Als het om simpel gaat, dan hoort de good old tosti daar natuurlijk bij.

Ingrediënten en bereiding tosti-pita

 • 1 volkoren pitabroodje
 • 4 plakjes Hollandse boerenkaas (liever niet voorgesneden verpakt)
 • 1 zoete paprika, in reepjes gesneden
 • 1 tomaat, in dunne plakjes gesneden

Snijd de pita ongeveer een kwart open, beleg met de plakjes kaas, schijfjes tomaat en reepjes paprika en verwarm in de toaster.

Een pitabroodje bevat niet meer vezels dan gewoon brood, maar het heeft minder invloed op onze bloedsuikerspiegel dan veel ander brood. Zeker wanneer je gaat voor de bio whole wheat-optie of de speltvariant. Los daarvan is het een perfect ‘tasje’ om te vullen met dat wat gezond is en nog in de koelkast ligt. Het niet te ver opensnijden van de pita’s voorkomt knoeien, ook best prettig bij gebrek aan tijd.

Doe je mee met de winactie Mini Easy Peasy?

Wil je kans maken op kookboek Mini Easy Peasy? Laat hieronder jouw reactie weten voor wie jij dit toffe boek wilt winnen en waarom. Je maakt extra kans als je deze blog deelt via Facebook, Instagram en Twitter. Tag dan @puuruiteten zodat wij jouw bericht zien.

Mini Easy Peasy, Vera van Haren & Claire van der Heuvel, Uitgeverij Becht, ISBN 978 90 230 1606 9

Reacties (15)

 • 10 april 2019, 13:22

  Jeannette van Mullem: “Gefeliciteerd Danielle, Monique, Nicolien, Sanne en Silvia! Jullie zijn de 5 winnaars van kookboek Mini Easy Peasy. Jullie hebben een e-mail van mij ontvangen.”

 • 29 maart 2019, 06:34

  Nicolien Dijkstra: “Dit zou echt super fijn zijn. Mijn dochtertje is nu 8,5 maand en is geen grote eter. Pastasaus en een boterham met appelstroop gaat er wel in, maar de rest is bijna kansloos wat we proberen. Dus extra inspiratie zou fantastisch zijn om haar nieuwe smaken te laten ervaren die wel gezond zijn.”

 • 26 maart 2019, 22:54

  Annemarie: “Ik doe graag mee aan de win actie ?? geweldig leuk kookboekje zo als ik het even heb gezien. Ik hou van koken samen met me zoon echt super gezellig altijd hier in de keuken”

 • 21 maart 2019, 16:48

  Emmy: “Dat lijkt mij tof voor mijn nichtje met twee kleine bengels! Het is aan tafel vaak veel stress, zou mooi zijn als het wat gezelliger wordt daar!”

 • 18 maart 2019, 11:04

  AnnaB: “Ik kan wel wat nieuwe inspiratie gebruiken om de kinderen lekker en gezond te laten eten”

 • 18 maart 2019, 09:10

  Monique: “Wat een leuke win actie! Ben op dit moment nog zwanger en bereid me 'overal' op voor, om zo puur mogelijk voor ons kind te zorgen. En daar hoort puur eten ook bij (na hopelijk een goede borstvoedingsperiode) dus dit kookboek zou geweldig zijn. En nu flink duimen.”

 • 10 maart 2019, 23:21

  Silvia: “Na een lange en moeilijke periode nu eindelijk het geluk met een goede zwangerschap. Ik wil mijn a.s. baby graag van het begin af aan een goede basis meegeven. Eerst nog een verhuizing voor de boeg en dan ben ik er klaar voor!”

 • 10 maart 2019, 22:34

  Patricia: “Wat lijkt mij dit een ontzettend leuk boek om inspiratie op te doen en met mede moeders ideeën uit te wisselen! Helaas niet actief op social media, doe wel graag mee aan deze leuke winactie. Liefs”

 • 9 maart 2019, 10:54

  AnnaB: “Ik kan wel nieuwe inspiratie gebruiken om de kinderen gezond en lekker te laten eten”

 • 9 maart 2019, 10:10

  Xaviera Jamie: “Voor Suusje en Sem kan ik hier de heerlijkste gerechtjes uit halen! Graag doe ik aan de verloting mee!”

 • 9 maart 2019, 07:00

  Sanne: “Ik wil dit boek graag winnen voor mijn schoonzusje Andrea en mijn nichtje van bijna 6 maanden Zoë. Zoë is nu aan het oefenen met de eerste hapjes en dat gaat super goed! Hoe leuk zou het zijn als we straks ook leuke recepten voor haar kunnen gaan klaarmaken!”

 • 9 maart 2019, 02:40

  Rachel: “Wauw te gek! Dolgraag! Met 2 jonge kids in huis altijd op zoek naar nieuwe inspiratie! Dit boek zou heel welkom zijn!”

 • 8 maart 2019, 23:03

  Danielle: “Ik doe graag mee voor mijn hoogzwangere vriendin ?? Vaak is ze beetje inspiratieloos en wisselen we eet ideetjes uit. Het easy peasy boek is erg leuk. Benieuwd naar deze mini!”

 • 8 maart 2019, 18:00

  Aline Bouma: “Heel graag voor mn zusje en zwager met 2 kindjes. Zou ze het boek heel graag kado doen. Super!”

 • 8 maart 2019, 15:53

  Leonie: “Wat lijkt me dit een fijn boek! Ik zou hem graag winnen. We hebben twee zoontjes van 2,5 en van 1 jaar. Ik vind het soms lastig om nieuwe menu's te bedenken, maar denk dat we met dit boek veel nieuwe inspiratie opdoen!”