Arnhem Lekker & Groen!
NieuwsArnhem Lekker & Groen
Ook in 2025 gaan we door met het groener en nog lekkerder maken van de horeca in Arnhem. We richten ons op twee belangrijke duurzame thema’s: minder voedselverspilling en meer plantaardig op de menukaart.
Lees: Arnhem Lekker & Groen! in 2025.

Bekijk de terugblik van ons horeca-event op 19 mei 2025 bij JANS’ Food & Wine Bar.
Arnhem Lekker & Groen! kick-off november 2024
Wat een geweldige start van Lekker & Groen in Arnhem! Tijdens het kick-off event op maandag 4 november 2024 hebben we samen met een enthousiaste groep partners en ondernemers de eerste stap gezet naar een groener en lekkerder Arnhem. En wat was het een succes!
Maar liefst 25 ondertekenaars zetten hun handtekening onder de intentieverklaring. En daar komen er deze maand vast nog meer bij. Met ruim 60 deelnemers, waaronder vele Arnhemse horecaondernemers, chefs en collega’s, citymarketing en gemeente Arnhem, zijn we de dag begonnen in het Openluchtmuseum met een inspirerende presentatie over duurzaamheid in de horeca van het museum.


Vervolgens namen Jeannette van Mullem (Puur! uit eten) en Sander Wind (KHN) van Arnhem Lekker & Groen! het stokje over met een presentatie over de missie en visie van ons initiatief en wat dit oplevert voor de Arnhemse horeca.

Daarna gingen we in groepjes aan de slag om samen na te denken over hoe we Arnhem nog groener en lekkerder kunnen maken met de speerpunten minder voedselverspilling en meer plantaardig.

Vervolgens stapten we in de trolleybus, geregeld door Connexxion, naar Rijn IJssel Hotelschool, waar chefs Bjorn Massop en Demian Parasmo, samen met studenten van Rijn IJssel, een heerlijke plantaardige lunch verzorgden.


Topchefs Bjorn Massop – van het met een Groene Michelinster bekroonde Villa Ruimzicht in Doetinchem en mede-eigenaar van JANS’ en The Church in Arnhem en Demian Parasmo – plantaardig fine dining restaurant & antipasti bar Konijnenvoer in Arnhem – verwenden ons samen met studenten van Rijn IJssel Hotelschool met een voortreffelijke plantaardige lunch. We startten met een kijkje in de keuken, waar beide chefs vertelden over hun visie en passie als het gaat om duurzaam en vooral lekker koken.

Een student van Rijn IJssel Hotelschool serveert het gerecht van Demian uit: Ajo blanco van zonnebloempit en Arnhemse appels. Gepekeld en gerookte seitan, kweepeer en douglas spar.

En vervolgens genieten we van het gerecht van Bjorn: Selderijknol – gebakken gist, eekhoorntjesbrood, bruinbrood miso.

Na de lunch kregen we een presentatie over Orbisk. En de trolleybus bracht ons terug naar het Openluchtmuseum, waar de intentieverklaring werd ondertekend door de deelnemers.

We sloten af met een gezellige borrel vol plantaardige hapjes en mooie gesprekken.

We kijken met enthousiasme uit naar de volgende stappen om Arnhem samen groener en lekkerder te maken!
Filmpje Arnhem Lekker & Groen kick-off event
Houd je in de gaten? Leuk als je ons volgt via @puuruiteten op LinkedIn, Instagram, Facebook en X.
Dank voor de mooie foto’s en het toffe filmpje, Chiel Eijt. Check de Reel op Instagram @puuruiteten: studenten van de opleiding Communicatie zijn via HAN Green Office langsgegaan bij 50 horecaondernemers in het centrum, Klarendal en Spijkerkwartier. Leuk als je ons via social media @puuruiteten en #arnhemlekkerengroen volgt. Zo blijf je op de hoogte.
Aanmelden en meer informatie
Voor vragen of meer informatie kun je contact opnemen met Jeannette van Mullem, projectleider Arnhem Lekker & Groen!, via info@puuruiteten.nl of telefoon: 06 43 21 90 47.
We kijken ernaar uit je te verwelkomen!
Team Arnhem Lekker & Groen!