Restaurant Zee en Land – Badhotel Domburg Domburg

Restaurant
Naar item

In Badhotel Domburg vind je de grandeur van vervlogen tijden. In een ambiance waarin gastvrijheid en genieten op een hoog niveau staan. Te midden van schone zandstranden en dichtbegroeide bossen ligt het idyllische stadje Domburg. Misschien wel de meest begeerde badplaats van Zeeland.

Zeeuws en biologisch uit eten bij Badhotel Domburg

Badhotel Domburg Restaurant Zee en Land

Bij genieten hoort lekker eten en drinken. De culinaire professionals van Restaurant Zee en Land vertellen je trots over al het Zeeuwse lekkers. Zij adviseren je en laten je proeven van creaties van Marco Bastiaanse en zijn team. Ontzorgen noemen ze dat.

In restaurant Zee&Land komen de smaken van zee en land samen. Met verse en seizoensgebonden producten. De rijkdom van Zeeland gaat verder dan de lekkernijen die de zee biedt. Het land biedt verse groenten, kruiden, een overvloed aan vers fruit. En ook vlees, wild en gevogelte. Met zoveel mogelijk biologische en regionale producten van Zeeuwse leveranciers. Puur! uit eten op z’n Zeeuws.

Menukaart Restaurant Zee en Land

In de keuken kiezen ze voor de boerenkaas van kaasboerderij Schellach uit Middelburg en de natuurlijk gezonde schapenkaas Mariekerke uit Meliskerke. In de eigen worstenmakerij van slagerij Heersma uit Oostkapelle worden alle vleeswaren en worsten vers bereid. Restaurant Zee&Land kiest steevast voor de Zeeuwse rookham en de Oosterschelde ham. Die ham is gepekeld in gezuiverd Oosterscheldewater en heeft een bijzonder zachte smaak en structuur. Het rundvlees komt van Zeeuwse bodem.

Badhotel Domburg Restaurant Zee en Land

Van de Gruiter Zeevis is een eerlijk Zeeuws familiebedrijf. Gestart in Arnemuiden, nu gevestigd in Middelburg. Alle vis wordt rechtstreeks ingekocht op visafslagen, in bijvoorbeeld Vlissingen en Stellendam. Jammakerij ‘t Siepje uit ’s Heerenhoek maakt heerlijke extra jam, bijzonder fruitig, met als basis de zwarte bes uit de omliggende streek. De prachtige Zeeuwse vruchten worden hier op grootmoeders wijze gekookt. Zelfs het roeren gebeurt nog met een ouderwetse pollepel. Bij Imkerij Poppendam uit Grijpskerke zorgt een aantal bijenvolken voor de allerlekkerste honing.

Lekkere streekproducten

Van de boom tot in de fles: de Appelaere uit Waterlandkerkje maakt 100% puur natuurlijk appelsap. In elke fles zit minstens één kilo appels. Piepkleine stukjes vruchtvlees geven het sap het troebele uiterlijk en de volle smaak.

Ook wordt er ieder seizoen veel aandacht besteed aan het kiezen van de wijnen. Zo sluit deze goed aan bij de smaken van de gerechten. De herkomst van de wijnen is zeer divers: uit traditionele wijnlanden zoals Frankrijk en Spanje tot nieuwere wijnlanden als Chili en Nederland. Het team geeft je graag advies voor een passende wijn bij jouw gekozen gerechten.

Vegetarisch eten bij Restaurant Zee&Land

Badhotel Domburg Restaurant Zee en Land

Liever geen vlees of vis? De menukaart van Zee&Land bestaat ook uit diverse vegetarische gerechten. Zo kies je uit gerechten als groene asperges en tuinbonen, watermeloen en feta, de courgette- en doperwtensoep of een groentelasagne.

Heerlijk dineren op het terras

Badhotel Domburg Restaurant Zee en Land

In de zomer geniet je heerlijk buiten van een diner op het sfeervolle en (deels) verwarmde terras van Zee&Land.

Openingstijden Restaurant Zee&Land in Domburg

  • keuken dagelijks geopend: 18:00 − 20:30 uur
  • reserveren gewenst

Duurzame producten

biologisch: vlees 20%, groente 10%, brood, kaas 75%, streekproducten.

Adresgegevens

Adres
Domburgseweg 1A
4357 BA Domburg

Telefoon
0188 58 88 88

Website
badhotel.com

Specificaties

biologisch, CO2 compensatie, diner, glutenvrij, groene stroom, hondvriendelijk, kindvriendelijk, lunch, overnachten, streekproducten, terras, vegetarisch, vergaderen
Reacties