POPEI Eindhoven
HotspotPOPEI in Eindhoven wil laten zien dat goed eten en drinken met nog meer passie en smaak kan als je juist kiest voor pure ingrediënten. Dus naast biologische ingrediënten letten ze op eerlijk vlees/vis van lokale producenten en fairtrade producten. Zodat jij (h)eerlijk kan genieten in het duurzaam eetcafé.
Medicine (or food ; ) heals the body, music heals the soul.
PUUR POPEI!
Aanrader: garnalenburger met gember, limoen, avocado, wasabi en huisgemaakte friet. Er is ook een veggie burger en een biologische rundvleesburger.
Het streven is om volgend jaar via stadslandbouw zelf groente en kruiden te kweken op een van de daken van de gebouwen op Strijp-S. Niet alleen de herkomst van het eten is belangrijk. In de hele bedrijfsvoering werken ze zo duurzaam mogelijk: Groene stroom, ecologische schoonmaakproducten, afvalscheiding, hergebruik en upcycling. Er wordt altijd gekeken naar hoe het nóg beter kan.
POPEI heeft alles voor muzikanten onder één dak. Repetitieruimtes, concertzaal, eetcafé met podium, instrumenten reparatie en een opnamestudio. Hun missie is het ontwikkelen van talent op het gebied van muziek, maar ook op sociaal maatschappelijk vlak dragen ze hun steentje bij, en ze zijn een ontmoetingsplek voor muziekliefhebbers en muzikanten. Dat merk je ook aan de bijzondere sfeer in het eetcafé. Er zijn zo’n drie tot vier optredens per week. De volledige agenda van de muziekoptredens vind je op de website.
Puur! uit eten op Strijp-S
POPEI vind je op het hippe Strijp-S terrein, waar vroeger de Philips gebouwen te vinden waren.
POPEI heeft een groot sociaal hart voor maatschappelijke projecten. Mensen met afstand tot de arbeidsmarkt en vluchtelingen kunnen hier aan de slag om werkervaring op te doen.
Chef Ruud heeft de vegetarische favoriet van de kaart voor ons gemaakt. Pastilla is een heerlijk en kleurrijk Marokkaans gerecht met filodeeg, ras el hanout, linzen, courgette, kikkererwten, vijgen, amandelen en kaneel. Het vegetarische recept van de chef vind je op puuruiteten.nl/recepten of klik direct door onderaan op deze pagina.
Eten om te delen is populair. Dit is het lunchtafeltje ‘vol’, vanaf 2 personen verkrijgbaar.
Zaalverhuur is mogelijk, uiteraard in combinatie met puur eten en drinken.
Openingstijden POPEI in Eindhoven
dagelijks: vanaf 10:00 uur
ma t/m do: 10:00 – 01:00 uur
vr en za: 10:00 – 02:00 uur
zo: 10:00 – 23:00 uur
© Tekst en fotografie: Jeannette van Mullem, Puur! uit eten
Duurzame producten
sociaal project dat mensen ondersteunt met een afstand tot de arbeidsmarkt, veel vegetarisch op de menukaart, biologisch: vlees 100% van De Blije Big in Son, kaas van De Genneper Hoeve, geitenkaas van Saanenhof uit Heeze, zuivel, eieren, boter, thee, wijn, zuurdesembrood van De Mannen van Deeg, streeksap en -bier, duurzame vis, koffie is biologisch en fairtrade, fairtrade koekjes bij de koffie/thee, biologisch afbreekbare disposables, ecologische schoonmaakproducten, afvalscheiding, meubilair en interieur zoveel mogelijk upcycling en kringloop
Marielle: “Hallo Is er ook lunch? Vriendelijke groet, Mariëlle”