Landgoed Heerdeberg Cadier en Keer

Restaurant
Naar item

Op slechts vijf kilometer van ’t Vrijthof in Maastricht beland je op Landgoed Heerdeberg in een groene oase. Op deze door mergelrotsen omheinde plek in Cadier en Keer startte José de Goede vier jaar geleden een beeldentuin. De beelden zijn handgemaakt. José koopt ze rechtstreeks in uit Zimbabwe. De opbrengst vloeit terug naar onderwijs voor meisjes op een lagere en middelbare Zimbabwaanse school.

Heerdeberg

heerdeberg biologisch restaurant cadier en keer limburg

Wat begon met het serveren van koffie met Limburgse vlaai voor bezoekers aan de beeldentuin groeide langzaam uit tot een complete horecazaak: Heerdeberg. Omdat het een bijzonder fijne plek is, weten gasten uit de omgeving en via horen zeggen deze plek goed te vinden.

Al het lekkers wat je op de menukaart vindt, is huisgemaakt. En dan ook hélemaal. Dat begint al bij de zelfgetrokken bouillon, dat is in de horeca tegenwoordig best speciaal.

Minder en beter vlees

Landgoed Heerdeberg, herberg bij de Paters puur uit eten cadier en keer biologisch restaurant maastricht coenraad reinders

Coenraad Reinders, de zoon van José, heeft een passie voor dieren. Zo begon hij enkele jaren geleden met het houden van een paar varkens. Intussen heeft hij 28 Bonte Bentheimers en zes Aberdeen Angus koeien. De dieren worden gehouden voor het vlees, dat wel. Maar wat hebben de varkens een heerlijk varkensleven.

Landgoed Heerdeberg, herberg bij de Paters puur uit eten cadier en keer biologisch restaurant maastricht

Zo zijn ze jaarrond buiten, kruipen ze in de winter tegen elkaar aan in de mergelgrot en wroeten ze, wanneer ze dat ook maar willen, in de modder. Zo zou elk varken moeten leven. Vind je dat niet realistisch? Als we met z’n allen heel veel minder vlees eten, is dat prima mogelijk. ‘Minder en beter vlees, dan weet je wat je eet. Als het vlees zo puur mogelijk is, heeft het de beste smaak’, vindt Coenraad.

Menu Heerdeberg

Landgoed Heerdeberg, herberg bij de Paters puur uit eten cadier en keer biologisch restaurant maastricht

Wat staat er op het menu? Er is een ruime keuze uit huisgemaakte heerlijkheden. Van ’t varken is er gedroogde ham, droogworst voor op de borrelplank en Limburgse bloedworst.

Landgoed Heerdeberg, herberg bij de Paters puur uit eten cadier en keer biologisch restaurant maastricht

Geef je de voorkeur aan plantaardig eten? Wat denk je van gegrilde pompoen met pompoenhummus, notendressing en geitenkaas? Of liever de variatie met rode biet, geroosterd zuurdesembrood met walnoot en honing? Hier drink je geen cola. Wel een biologisch sapje uit de regio, fairtrade koffie, biologische thee of wijn.

Toekomstplannen

Heerdeberg biologisch restaurant cadier en keer zuid-limburg

Wat zijn de toekomstplannen van Coenraad en zijn vriendin en gastvrouw Sanne? Meer aandacht voor vegetarische gerechten én ze willen de gasten meer in contact brengen met het verhaal achter de dieren en het vlees. Zo zou het zomaar kunnen, dat je de dieren dan ook zelf kunt zien, wat nu nog niet zo is omdat ze in een hoger gelegen gebied leven.

Landgoed Heerdeberg, herberg bij de Paters puur uit eten cadier en keer biologisch restaurant maastricht

Binnenkort vind je nog meer vegetarisch op het menu van dit Puur! restaurant. Samen met minder en beter vlees zijn de vijf-sterren, die ze onlangs van Varkens in Nood kregen, welverdiend.

Streekmarkt en delicatessenwinkel

Landgoed Heerdeberg, herberg bij de Paters puur uit eten cadier en keer biologisch restaurant maastricht coenraad reinders

Iedere eerste en derde zondag van de maand ben je welkom op de streekmarkt. Leveranciers uit de regio verkopen hun eigen ambachtelijke producten: jam, honing, eetbare bloemen, biologische streekkazen, groenten, kruidenthee en wijn uit Wyck. De boeren delicatessenwinkel is elk weekend geopend voor ‘h’eerlijk oervlees zoals we het vroeger aten’ en streekproducten.

Landgoed Heerdeberg, herberg bij de Paters puur uit eten cadier en keer biologisch restaurant maastricht

Gezelschappen komen graag voor de culinaire verzorging van hun evenement bij Landgoed Heerdeberg.

Heerdeberg Cadier en Keer biologisch restaurant maastricht

Lees ook: Puur! Zuid-Limburg tips >>

Openingstijden Heerdeberg in Cadier en Keer

wo t/m zo: 12:00 – 22:00 uur
keuken open tot 21:00 uur
voor vergaderingen, feesten, koffietafels of private dining ook andere dagen en tijden mogelijk

Duurzame producten

Biologisch: groenten 50%, zuivel, eieren, boter 50%, kaas, brood, sappen, wijn en bier van regionale leveranciers. Vlees van eigen varkens en koeien. Fairtrade koffie, chocolade en wijn. EARTH Water. Ecologische schoonmaakproducten, bio afbreekbare disposables, FSC-hout en gerecycled meubilair.

Adresgegevens

Adres
Pater Kustersweg 20
6267 NL Cadier en Keer

Telefoon
043 311 00 52

Website
heerdeberg.nl
Reacties (5)

 • 16 juli 2018, 14:43

  Herman: “ongelofelijk, hoe hard deze twee jonge ondernemers werken om eindelijk wat verandering teweeg te brengen in de oude voedselketen. waar bij veel restaurants alles uit pakjes komt en enkel opgewarmd hoeft te worden probeert men hier alles zelf te maken van bouillon tot fond van botten en kruiden alles van eigen boerderij. dan kan het zijn dat gerechten steeds anders zijn, of omdat dat type vlees op is of omdat de verse groente op is. alles komt van het land en meer is er niet, dat is soms moeilijk te begrijpen voor consumenten die in de supermarkt alles kopen, waar alle koteletten even groot zijn en de rest van het geslachte vlees naar het buitenland verkocht wordt. coenraad gebruikt zijn dieren van kop tot staart waardoor je ook de mindere stukken van een dier kunt gaan waarderen als je er voor open staat! ga zo door uiteindelijk zal men jullie begrijpen en steunen!!”

 • 12 juli 2018, 22:00

  Jeroen Essers: “Geweldig!!!! Een echte aanrader!”

 • 12 juli 2018, 12:43

  Jose de Goede: “Heerlijk gegeten, een echte beleving! Buitenkeuken met BBQ, verse bio-groente eigen tuin. En bio- vlees van eigen vee! Heel heel vriendelijk en prettig personeel, en de prijs kwaliteit klopt helemaal.”

 • 18 juni 2018, 13:01

  Marill: “Wij waren er op vaderdag. Prachtige locatie in een supermooie omgeving.Aanrader. Echter..... Wij vonden de kaart te klein. Er was maar een hoofdgerecht met vis te krijgen en zelfs dat kon men ons niet meer aanbieden aangezien de laatste net vergeven was en dat om zes uur. Bediening vriendelijk en behulpzaam heeft toch nog 'n visgerechtje kunnen regelen in de keuken. Vanuit de bediening werd na enige tijd gevraagd of wij ons eten al hadden gehad? Vergeten? Groente had duidelijk te kort gekookt en was lauw tot koud.Wel vers. Steak niet mals. Tijdens eten naar toilet geweest waar bleek dat iemand van onze bediening toiletten aan het schoonmaken was. Ook geen prettig idee. Al met al voor ons helaas geen tweede keer meer dineren, wellicht wel lunchen (bloedworst met appel was heerlijk) of borrelen. Nogmaals ,super locatie, mooie accomodatie (sfeervol) behulpzame en vriendelijke bediening maar misschien toch ook 'n tip om aan deze minpunten te werken. Je krijgt nooit 'n tweede kans voor 'n eerste indruk zeg ik maar.”

 • 27 november 2017, 16:51

  Ruth ewald archer: “Heerlijk gegeten! Alles was vers en het zag er prachtig uit. We komen terug!”