De Veldkeuken – Werk aan het Spoel Culemborg

Restaurant
Naar item

Helaas is De Veldkeuken – Werk aan het Spoel in Culemborg per 1 januari 2017 overgegaan naar een nieuwe eigenaar met een ander concept. De voormalige eigenaren Juliëtte en René concentreren zich nu op hun restaurant De Veldkeuken in Bunnik.

De Veldkeuken Werk aan het Spoel is uitgeroepen tot ‘Puurste Restaurant van Nederland 2013’. Jurylid Jeroen Thijssen, culinair journalist Trouw zegt over De Veldkeuken: ‘Een parel aan de Lek, gevat in groen. Een keuken die eerlijk met heerlijk combineert, een vreedzame plek in een woelige wereld’.

De Veldkeuken Culemborg

Als winnaar van deze titel zijn de eigenaren Juliette Borggreve en René van der Veer uitgekozen als ambassadeurs van het jaarlijks terugkerende evenement ‘Puurste Restaurant’. Zij vertegenwoordigen Puur! om meer eerlijke producten in de horeca te stimuleren: biologisch, fairtrade, duurzame vis en vegetarisch. En vooral heel lekker!

Puurste Restaurant Ambassadeurs

Midden in de uiterwaarden aan de Lek bij Culemborg ligt ‘Werk aan het Spoel’, een pleisterplaats voor wandelaars, cultuurliefhebbers en fijnproevers. De Veldkeuken, bekend van hun pure lunchadres in Bunnik, heeft hier een verrassende tweede eetgelegenheid.

De Veldkeuken Culemborg

Nog voordat je het bijzondere houten gebouw aan de dijk binnenstapt krijg je door het raam een kijkje in de keuken, het hart van het bedrijf. Hier wordt gewerkt met 99% biologische grondstoffen. De verse groenten komen zo veel mogelijk van Caetshage; de stadsboerderij van Culemborg. De grote diversiteit aan verse (vergeten) groente zie je terug in het menu. De recepten komen soms van ver, de ingrediënten zijn van dichtbij! Smakelijke bijrollen zijn er voor vlees en vis. De geur van vers brood komt je bij binnenkomst tegemoet, voor veel Culemborgers is dit brood uit eigen bakkerij al een fietstochtje over de dijk waard. In de winkelkast vind je meer streekproducten zoals jam en sap.

De Veldkeuken Culemborg

Bij de Veldkeuken wordt met aandacht gewerkt, dat proef je, maar dat zie je ook terug in het interieur en het exterieur: bijzonder design met oog voor duurzaamheid. Van dinsdag t/m zondag is de Veldkeuken geopend voor koffie en taart uit eigen bakkerij, voor een ontbijt, lunch of high tea, voor een uitgebreide borrel en een smakelijk diner. Betaalbaar, duurzaam en nog biologisch ook!

Openingstijden de Veldkeuken in Culemborg

april – september:
di t/m zo: 10:00 − 22:00 uur
keuken open tot 20:00 uur

oktober – maart:
di t/m vr: 10:00 – 17:00 uur
za en zo: 10:00 – 18:00 uur

Duurzame producten

vrijwel alle ingrediënten zijn biologisch (99%), de Veldkeuken heeft het 80% EKO-certificaat, daarnaast fairtrade koffie, hagelslag en zuidvruchten, streekproducten, duurzame vis 'prima keuze' en (beperkt) 'tweede keuze', groene stroom, eco schoonmaakproducten, biologische / fairtrade kleding, meubilair FSC-hout, winnaar 'Puurste Restaurant van Nederland 2013' en ambassadeurs van Puur! uit eten

Adresgegevens

Adres
Goilberdingerdijk 40 A
4106 LC Culemborg

Telefoon
0345 77 99 00

Website
veldkeuken.nl

Specificaties

aan het water, biologisch, catering, CO2 compensatie, diner, duurzame vis, eco schoonmaakmiddelen, eco-kleding, fairtrade, FSC-hout, glutenvrij, groene stroom, high tea, hondvriendelijk, kindvriendelijk, lunch, ontbijt, picknick, streekproducten, terras, vegetarisch, vergaderen
Reacties (4)

 • 20 juni 2018, 11:14

  Jeannette van Mullem: “Zoals in de eerste regel staat vermeld is de Veldkeuken overgenomen door een nieuwe eigenaar. Omdat veel mensen nog zoeken op de Veldkeuken in Culemborg is deze info nog beschikbaar. De Veldkeuken heeft een 100% biologisch restaurant in Bunnik, zie de link op deze pagina of kijk op puuruiteten.nl/hotspots.”

 • 20 juni 2018, 11:09

  Sylvia: “IK wil een tafel reserveren maar het telefoonnummer klopt niet. Hoor graag welk nr. Ik moet bellen. Mvg Sylvia”

 • 15 juli 2017, 08:40

  Ansje: “Goedemorgen, Is uw locatie rolstoeltoegankelijk? Ik hoor graag van u, mvrgroet, Ansje van Loenen”

 • 22 mei 2017, 12:03

  Jacqueline: “Klopt t dat jullie telefoon nummer fout is. Ik probeerde jullie te bellen op bovenstaand nummer 0345779900”